Citibank

Citibank

Citibank Europe plc, organizační složka
Bucharova 2641/14
158 02 Praha 5, Stodůlky

www.citibank.cz


Kvartál
1 2 3 4

Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 48,6
Otakar Schlossberger

Značka představuje světovou velkobanku, ale v ČR se jedná o banku malou. Je to organizační složka. Zaměřuje se na korporátní klientelu, ale i na spotřebitele. Oboje je zřetelné z jejich internetových stránek. Sazebník je dobře dostupný. Má pouze omezený počet poboček, což je pro banku nevhodné. Lze to sice nahradit elektronickým přístupem, ale banka by měla zajišťovat pro klienta také pohodlnou pokladní službu, což je v tomto případě nemožné. Jinak však banka poskytuje základní služby vč. platebních karet. Jejich nabídka na internetových stránkách převažuje. Práce se sazebníkem celkem ujde, ale jsou tam různé sazebníky s různou platností a jejich změny. Pro běžného klienta spotřebitele to může být matoucí. Nenašel jsem také materiály související s informační povinností veřejnosti. Možná to někde skryté je, ale nelze nalézt ani přes „mapu stránek“ jejich webu. Banka využívá poměrně agresivní metody co se týká prodeje produktů vůči spotřebitelům – zejména kreditní karty (využívání prodeje po telefonu s poměrně „útočným“ rozhovorem).

Z minulých hodnocení vím, že se banka hlásí ke společenské odpovědnosti nejen potřebným, ale také v rámci vzdělávání. Nyní při zkoumání internetových stránek jsem nenašel žádný odkaz na společenskou angažovanost.  Hodnocení ponechávám na výši minulého hodnocení. 

Miroslav Zeman

Tato banka se v podstatě omezila pouze na podporu svého vyhlášeného produktu - kreditní karty Citi Mall.cz se kterou nabízí různé výhody a slevy při nákupu.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Citibank Europe plc. ve své poplatkové i úrokové politice nezaznamenala nějaké významné změny ve prospěch svých klientů. Banka stále rozšiřuje portfolio svých cobrandových platebních karet, jinak se zde nic podstatného neudálo (0 bodů).

Markéta Grušáková

City bank ve druhém čtvrtletí ničím nepřekvapila. 

Bankovní poplatky 2Q 2014 62.5
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 36.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová

Sazebníky


Bankomaty