Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 59,6
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

Equa bank v druhém čtvrtletí, obdobně jako ČSOB, sází na hypotéky.

Equa bank rozšířila portfolio hypotečních produktů o neúčelovou hypotéku PRO určenou podnikatelům. Využít ji může každý podnikatel, který je ochoten zajistit úvěr bytem nebo rodinným domem. Oproti běžné neúčelové hypotéce má hypotéka PRO sazbu nižší o 1 % p.a. Podnikatelé tak mohou získat úrokovou sazbu už od 5,39 % p.a. Počet žádostí o hypotéku u Equa bank tedy rychle roste.

Mimo neúčelové hypotéky a pár soutěží se však Equa bank v druhém čtvrtletí příliš nezviditelnila. Hodnocení tak lehce snižuji.  

Jan Klička

Banka konečně vykročila i jiným směrem, než profilací na hypotéky a jejich refinancování. Oznámila ambici být úvěrovým pomocníkem pro malé a střední podnikatele. Uvidíme, zda nezůstane jen u slibů. Není jediná, kdo chce cílit na živnostníky.

Martina Hedvičáková

 

Velmi dobře si vede také Equa Bank, která reaguje na potřeby klientů a otevírá ve třech regionech (v Litoměřicích, Zlíně a Ostravě) nové poradenská centra pro malé a střední podnikatele. Ve všech třech kancelářích budou podnikatelům k dispozici specialisté s dlouholetou zkušeností s financováním malých a středních podniků právě v daném regionu.

Equa bank rozšířila portfolio hypotečních produktů o neúčelovou hypotéku PRO určenou podnikatelům. Využít ji může každý podnikatel, který je ochoten zajistit úvěr bytem nebo rodinným domem. Oproti běžné neúčelové hypotéce má hypotéka PRO sazbu nižší o 1 % p.a. Podnikatelé tak mohou získat úrokovou sazbu už od 5,39 % p.a.

Bankovní poplatky 2Q 2012 78.8
Bankovní poplatky.com

 

Další nová nebo přesněji řečeno staronová banka. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Poplatkovou politiku má nastavenou na principu oslovení aktivních klientů. Běžný účet totiž stojí pro neaktivní klienty (ti, kteří si posílají na účet méně než 15 000 Kč měsíčně, nebo mají v průměru menší zůstatek než 150 000 Kč či nemají u banky hypotéku) 99 Kč, což je na novou banku docela vysoká částka. Naopak aktivní klienti, kteří si banku zvolí jako svou hlavní, mají při splnění alespoň jedné z uvedených podmínek, účet zdarma. Equa bank se tak přidala k ostatním bankám, které nějakou podmínkou limitují svoji poplatkovou politiku a nabízejí účet za výrazně výhodnějších podmínek (např. Raiffeisenbank, GE Money Bank, Poštovní spořitelna, Citibank, KB atd.). Banka zatím získala přes 13 tisíc klientů. Poplatková struktura se nezměnila, takže hodnocení ponecháváme z minulého čtvrtletí.

Banka se snaží po svém vstupu na trh každé čtvrtletí přijít s něčím novým. Minule to byly hypoteční úvěry, které Equa nabídla jako první z nových bank, s bonusem 5 000 Kč. V aktuálním čtvrtletí přišla banka s neúčelovou hypotékou pro podnikatele. Aktivitu banky budeme i nadále důkladně sledovat, a pokud Equa bude dál nabízet proklientsky zaměřené a poplatkové vlídné služby, zvýšíme ji v této části hodnocení.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný, jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na dvou stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak vysoké hodnocení ponecháváme.

Z Kalkulátoru bankovních poplatků vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a Equa běžný účet (ostatní již nenabízená konta jsme z kalkulátoru odstranili) se pravidelně umisťuje na prvních dvou místech v profilech aktivní a pobočkový klient. Podle Q Reportu Scott & Rose zaplatí ročně standardní klient 650 Kč (což je na úrovni mBank). Tato částka je stejná, jako v předchozím čtvrtletí. Hodnocení v této části tedy není důvod měnit.

Equa bank přišla s neúčelovou hypotékou pro podnikatele, 24.5.2012

Equa bank rozšířila portfolio hypotečních produktů o neúčelovou hypotéku PRO určenou podnikatelům. Využít ji může každý podnikatel, který je ochoten zajistit úvěr bytem nebo rodinným domem. Oproti běžné neúčelové hypotéce má hypotéka PRO sazbu nižší o 1 % p.a. Podnikatelé tak mohou získat úrokovou sazbu už od 5,39 % p.a.

Veřejnost 2Q 2012 77.5

Kdyby neměla: Měsíční vedení při příjmu na účet pod 15 000 Kč za 99Kč, hodnocení by dostala o 100% lepší.

Banka pro bohatší klientelu nebo klientelu s jistým příjmem.

Petr Vít

Dlouho jsem měl účet u GE kde se my služby líbí ale neustále zdražují a tak už jsem se rozhodl využít nové služby Equa a jsem s nimi scela spokojen, ted tam budu převádět i hypotéku a veškerou svojí agendu.

Dana Gálová

Jsem spokojená, vtřícné chování ! Opravdu doporučuji.

Psenda Psendovic

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty