Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 67,1
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období bylo provedeno cca 5 změn v Sazebníku poplatků, které se zejména týkaly vkladových produktů

Oblast úrokových sazeb:

- došlo k pohybu sazeb u hypotečních úvěrů

Inovace  a novinky:

 - občanům byl nabídnut nový Spořicí účet EXTRA

- byla rozšířena nabídka termínovaných vkladů – nově jsou nabízeny vklady se splatností na 18  a 24 měsíců

Marketingové aktivity, komunikace:

- v tomto období nebyla zaznamenána výraznější aktivita banky

Daniela Čermáková

 

Jedná se další z řady jednoduchých bank, která je však aktivní i na poli hypotečních úvěrů. Přehledné a propracované stránky patří mezi bankami k těm nejlepším.  Lákavý je výběr z bankomatu u kterékoliv banky v ČR zdarma.

Dalibor Z. Chvátal

 

Spořicí účet dá velmi dobrý úrok, nicméně ne v měsíci, kdy peníze vyberete. Je to služba "něco za něco", což je v pořádku. Nevídanou službu ale představuje inovovaný osobnǐ účet, který při splnění obratu 10 000 Kč měsíčně nabídne tuzemský platebný styk a výběry ze všech tuzemských ATM bez poplatku. Toto je opět bomba! (Jinou otázkou je, co to bance přinese, ale do může být klientovi jedno.)

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

Spořicí účet EXTRA se zajímavou sazbou 2,3% p.a. Podmínkou jeho přiznání je však v daný měsíc nevybírat. Startovní Spořicí účet stále za 2,3% p.a. bez dodatečných podmínek.

Banka snižuje podmínky pro získání vedení účtu zdarma. Z min. obratu 15 tis. Za měsíc na 10 tis.Kč. Výběry z bankomatu zdarma.

Bankovní poplatky 3Q 2012 82.5
Bankovní poplatky.com

 

Další nová nebo přesněji řečeno staronová banka. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Ve III. čtvrtletí poplatkově nejaktivnější banka a je třeba říci, že všechny změny byly pozitivní. Equa Bank má poplatkovou politiku nastavenou na principu oslovení aktivních klientů. Běžný účet totiž jinak stojí pro neaktivní klienty 99 Kč měsíčně. Banka ale nově snížila parametry pro účet zdarma – kreditní obrat snížila na 10 tisíc Kč měsíčně (dříve si klienti museli posílat na účet minimálně 15 tisíc Kč měsíčně) nebo je třeba mít průměrný zůstatek na účtech a ten musí být nově větší než 100 tisíc Kč (dříve více než 150 tisíc Kč). Banka také zrušila některé poplatky, ke kterým se dostaneme v další částí hodnocení. Vzhledem k těmto parametrickým změnám jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu. Jinak banka doposud získala přes 20 tisíc klientů (v minulém čtvrtletí to bylo 13 tisíc).

Banka se snaží po svém vstupu na trh každé čtvrtletí přijít s něčím novým. A tentokrát z hlediska bankovních poplatků opravdu zabodovala, když zrušila poplatek za výběr z jakéhokoliv bankomatu v ČR z 9 Kč na 0. Pro výběry z bankomatu v zahraničí banka poplatek zachovala. Equa bank dále zrušila poplatek za vedení účtu v eurech a USD (dříve 29 Kč / měsíčně) či roční poplatek za vedení embosované karty (dříve 99 Kč). Proto jsme se rozhodli zvýšit bance hodnocení i v této části o 0,5 bodu.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný, jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na třech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí došlo díky zrušení poplatku za výběr z bankomatu k výraznému skoku a snížení ročních nákladů u standardního klienta z 650 Kč na 218 Kč (tedy o více než 66%), což ji v průzkumu této agentury řadí na 2. místo (za Fio banku). Proto jsme se rozhodli zvýšit hodnocení i v této části o 0,5 bodu.

Akce na hypotéky v Equa bank, 2. 8. 2012

V rámci letní akce nabídla Equa bank dočasné snížení úrokových sazeb pro refinancování hypotéky. Úroková sazba pro refinancování hypotéky s tříletou fixací úroků začínala na 2,99 % p.a., což byla aktuálně nejnižší pevná úroková sazba pro refinancování hypotéky na českém trhu.

Equa bank ruší poplatek za výběry ze všech bankomatů v Česku, 13. 9. 2012

Peníze ze všech bankomatů zdarma mohou nově vybírat zákazníci Equa bank. Dosud za tuto službu Equa bank zákazníkům účtovala poplatek 9 korun. Pro výběry z bankomatů v cizině ho ponechává. Banka po roce působení také změkčuje podmínky pro získání běžného účtu a služeb zdarma. Nově k tomu stačí mít 10 tisíc korun příchozích plateb měsíčně namísto 15 tisíc korun. Nebo 100 tisíc korun zůstatku na účtech v bance namísto dosavadních 150 tisíc korun.

Veřejnost 3Q 2012 56
Peter Bramak

A protože jsem spravelivý ještě více, dávám i této bance stejně jako Fio a Air čtverku, je s těmi jmenovanými plně srovnatelná

Jana Kovačiková
Kateřina Lidmaňská

V prvních měsících působnosti této banky na českém trhu ve mně vzbuzovala smíšené pocity. Její reklamní kampaň mě příliš neupoutala a následně se trošku odmlčela. Ovšem nedávno přišla, pravděpodobně na popud nabídky od Air Bank, s novým spořicím účtem se zajímavým zhodnocením a nyní rozjela kampaň na výběry z bankomatu zdarma. Pokud banka v této oblasti neselže, nezdraží své služby a nezklame své klienty (jako například mBank), viděla bych to jako přicházející hrozbu pro ostatní větší banky. Uvidíme, jak se bude dále stylizovat.

Miloš Nohavica

Nicotná malá banka, která určitě není pro každého

Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Jaroslava Hovorková

Nová ale lehoučká jako motýl,nenaloží na záda více než klient unese.


Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty