Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 66,9
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

V posledním hodnoceném čtvrtletí se banka skutečně ukázala jako činná a svými inovacemi tak potvrzuje nejen své umístění na třetí příčce v ratingu OVB Vstřícná banka, ale i své postavení na českém trhu. Hned začátkem posledního čtvrtletí začala Equa bank nabízet zvýhodněné poskytování hypoték a s bonusem 5 tisíc korun do konce roku, dále snížila splátky půjček až o čtvrtinu a také nově přišla s možností, kdy si klienti Equa bank mohou prostřednictvím 3400 poboček České pošty vložit na svůj účet hotovost a banka jim za to ještě zaplatí - celých 33 korun za jeden vklad měsíčně. Equa bank také nově rozšířila svoji dosavadní nabídku služeb pro občany, živnostníky, malé a střední podniky o oblast korporátního financování. Pozitivní novinkou je také to, že Equa bank od konce listopadu snížila poplatky za platby v rámci zemí EU. Poslední novinkou, kterou Equa banka v roce 2012 uvedla na trh, bylo spuštění běžného účtu pro podnikatele s individuální úrokovou sazbou. 

Jan Klička

 

Ve znamení nabídek k refinancování, ať už hypoték a nově i spotřebitelských úvěrů, se loňský rok odvíjel u Equa bank. K tomu se na konci roku přidaly nové produkty pro podnikatele. Suma sumárum to znamená už třicet tisíc klientů, což v roce plném ostrého boje na vysoce penetrovaném trhu opravdu není špatné.

Dalibor Z. Chvátal

 

Za hypotéku pět tisíc navrch. To už láká ke sjednání a přesně touto cestou Equa bank šla. Absenci poboček nahradila příspěvkem na zaplacení nákladů jedné poštovní poukázky typu A pro vklad na účet. Razantní snížení poplatků za příchozí zahraniční platby musím pochválit jedničkou s hvězdičkou, klesly poplatky i klasické odchozí europlatby.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 83.8
Bankovní poplatky.com

 

Další nová nebo přesněji řečeno staronová banka. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Ve IV. čtvrtletí navázala na předchozí kvartál a opět patřila mezi aktivní banky. A opět to byly změny pozitivní. Tentokrát se banka zaměřila na zahraniční platby, kterým se budeme věnovat v další části hodnocení. Vzhledem k minulému zvýšení zatím ponecháváme hodnocení na stejné úrovni. Jinak banka doposud získala přes 30 tisíc klientů (v minulém čtvrtletí to bylo 20 tisíc).

Banka se snaží po svém vstupu na trh každé čtvrtletí přijít s něčím novým. A i tentokrát z hlediska bankovních poplatků zabodovala. S platností od 30. 11. 2012 snížila Equa bank poplatky za platby v rámci zemí EU. Příchozí europlatba nově stojí 9 Kč (z původních 99 Kč) a

odchozí 99 Kč (z původních 199 Kč). Změny poplatků se týkaly také zahraničních plateb. Příchozí zahraniční platba je nově zpoplatněna 29 Kč (z původních 99,- Kč). Equa také přišla s dalším originálním prvkem, když nabídla klientům 33 Kč, pokud vloží peníze do banky prostřednictvím pošty. Jinak banka pokračovala v nabídce různých výhod, bonusů a snížení úrokových sazeb jak u hypoték, tak u refinancování spotřebitelských úvěrů. Kvůli všem změnám i pro toto čtvrtletí zvýšíme naše hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný, jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na třech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí na 2. místo (za Fio banku). V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

Equa bank zvýhodnila poskytování hypoték a do konce roku nabídla bonus 5 tisíc korun, 4. 10. 2012

Minimální hranice výše úvěru pro nejnižší sazby se nově posunulo z 3 miliónů korun na 1,5 miliónů korun. Zároveň došlo ke snížení sazby u hypoték s pětiletou splatností na 2,99% p.a. u Equa hypotéky na refinancování a na 3,09% p.a. u Equa účelové hypotéky.

Equa bank snížila splátky půjčky až o čtvrtinu, 19. 10. 2012

Equa bank spustila produkt RePůjčka - refinancování spotřebitelských úvěrů. Klienti tak mohou nově snížit svou měsíční splátku až o 25 % při zachování stejné doby splácení.

Equa zaplatí 33 Kč klientovi, který do ní vloží hotovost na poště, 26. 10. 2012

Equa bank připravila pro své klienty zajímavou novinku, která dovede suplovat pobočky pro vkládání hotovosti na účet a ještě za to klientům zaplatí.

Equa bank snížila sazby hypoték, 4. 12. 2012

Po říjnovém snížení úrokových sazeb účelových hypoték přistoupila Equa bank s platností od 4. 12. ke snížení sazeb hypoték neúčelových (tzv. Americké hypotéky). Klienti tak mohou získat sazbu na neúčelových hypotékách o 0,3 % nižší, tedy již za 5,69 % p. a. Ještě výhodnější úrok mohou klienti získat, pokud si v Equa bank svou stávající americkou hypotéku refinancují. Získají pak neúčelový úvěr za úrokovou sazbu od 5,49 % p. a.

Veřejnost 4Q 2012 48
Jan Komár
Jana Kovačiková
Jan Plášil

Čekal jsem od banky více. O jejich revoluční repůjčku jsem požádal 17. října, byla schválena a 19.11.2012 byla zamítnuta. Jejich rychlost, kdy do dvou minut se dozvíte jestli ano či ne není pravda, další banka s nepravdivou reklamou. Internetové bankovnictví má pořád nějaké výpadky.

Luboš Moule

Máš-li zaměstnání, stálý příjem a průměrný plat nebo máš dostatek peněz bokem, tak máš skoro vše zadarmo. Máš-li problém, ztráta zaměstnání, tak plať, vyždímem tě, dokud se dá.

Tato banka se hodnotí težce, hodnocení banky zde doslova ovlivňuje vaše finanční situace. Někdo ji může obdivovat, ale jiný zase kritizovat.


Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty