Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 65,7
Otakar Schlossberger

Banka patří mezi menší až střední banky s celou škálou produktů pro segmenty spotřebitelů a SME. Banka však pracuje s omezeným počtem poboček. Internetové stránky jsou přehledné a srozumitelné, podobně je na tom sazebník. Banka disponuje také elektronickým přístupem. Reklama se zlepšila, je ji vidět jak v TV spotech, tak tištěných médiích. Nicméně zásadně nový produkt tu zřejmý není.

 

Banka se prozatím nehlásí ke společenské angažovanosti, proto hodnocení ponechávám na úrovni minulého hodnocení. 

Olga Ortová Šeflová

Jedná se o menší banku, která má malou síť poboček, ale rostoucí počet klientů, které láká nabídka řady velmi atraktivních spořících i úvěrových produktů. Některé její spořící produkty k nejatraktivnějším na trhu, rovněž úvěrové produkty, včetně nabízené konsolidace půjček „repůjčka“, jsou poskytovány za nadstandardních podmínek a proto sbírají soutěžní ceny. Aktivně se také pohybuje s atraktivními produkty na hypotečním trhu. Na své klienty působí banka stále velmi vstřícně.  (+ 3 body)

Martina Hedvičáková

Po dvouletém působení na českém trhu dosáhla Equa bank meziročně trojnásobného objemu úvěrů a dvojnásobného objemu klientských vkladů. Počet klientů dosáhl 50.000, z toho 64 % aktivně využívá Equa bank. Banka představila 11 novinek ve všech oblastech od běžného účtu a platebních karet, přes spotřebitelské úvěry, hypotéky, nová prodejní místa, až po novinky pro segment živnostníků, malých a středních podniků.

Nevýhodou této banky je vysoká byrokracie při vyřizování půjček, hypoték či podnikatelského úvěru.

 

Equa bank nabízí od září. nový spořicí účet EXTRA s úrokovou sazbou 1,8 %, která se skládá z garantovaného výnosu 1,2 % p.a. a EXTRA bonusu navíc ve výši 0,6 % p.a. pro vklady v korunách. Zřízení i vedení účtu je zdarma, stejně jako odchozí platby v rámci účtů Equa bank.

Hana Fojtová

Spoustu novinek přinesla Equa v září. Na trhu ČR působí druhým rokem, a tak slaví. Vylepšila mobilní bankovnictví, rozšířila svoji obchodní síť, představila Minutovou půjčku on-line, která je schválená tzv. „co by dup“.  Ovšem v praxi jeden neví, od kdy se ta minuta na schválení vlastně počítá. Spořicí účet EXTRA s úrokem 1,8 % p.a.  – časově omezená nabídka pro nové vklady. Podmínkou je, že klient ve sledovaném období neuskuteční žádný výběr. V září hypotéka s úrokovou sazbou od 2,69 % p.a. pro fixace na 3 a 5 let , refinancování od 2,5 % p.a., bez poplatku za vyřízení. Sazba nejnižší, co jsem zaznamenala. Ale je otázka, kdo na ni opravdu dosáhne. Také to „od“ často bývá jen teoretickým příkladem nedosažitelným v praxi.

Novinkou jsou také bezkontaktní platební karty se slevovým programem, nový slogan a další vylepšení pro firemní klienty. Celkem uvedla banka v září 11 novinek.

Miroslav Zeman

Počet klientů, úvěrů i vkladů se bance výrazně zvýšil. I tak však počet klientů v počtu 50 000 řadí banku k nejmenším bankám na trhu. Vklady klientů se meziročně zvýšily o 96 % na 10, 5 mld. korun. Z toho vklady fyzických osob tvořily 9,3 mld. korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 103 %. Celkový objem úvěrů vzrostl meziročně o 171 % na 8,3 mld. korun.

 

Efektivitu refinancování prostřednictvím Equa bank si tato banka pochvaluje i ve třetím čtvrtletí. Díky unikátnímu konceptu refinancování – RePůjčce – ušetřili klienti jen za osm měsíců celkem přes 90 milionů korun. Průměrná úspora na každém úvěru se přitom pohybuje ve výši 20 000 až 30 000 korun.

 

 

Produktovou novinku přestavila Equa Bank právě ve třetím čtvrtletí. Novinkou je spořicí účet EXTRA, jehož roční úroková sazba 1,8 % je v současnosti nejvyšší na trhu. Úrok se skládá z garantovaného výnosu 1,2 % p.a. a EXTRA bonusu navíc ve výši 0,6 % p.a. pro vklady v korunách. Zřízení i vedení účtu je zdarma, stejně jako odchozí platby v rámci účtů Equa bank.

Bankovní poplatky 3Q 2013 85
Bankovní poplatky.com

Další nová nebo přesněji řečeno staronová banka. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Ve III. čtvrtletí tentokrát nedošlo ke strukturálním poplatkovým změnám. Zato Equa bank oslavila dvouleté výročí působení na českém trhu a k tomu přichystala 11 novinek, které se týkaly rozšíření nabídky produktů a služeb. Hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Banka se snaží po svém vstupu na trh každé čtvrtletí přijít s něčím novým. V aktuálním kvartále představila klientsky přívětivé změny u svých produktů v rámci dvouletého výročí svého působení v ČR. Z 11 představených novinek vybíráme bezkontaktní kartu, bonusový program či podporu neziskové organizace, kde banka věnuje za každou vrácenou starou kartu 10 Kč na projekt TaKavárna, novou generaci mobilního bankovnictví. Dále banka přišla s nabídkou spořicího účtu EXTRA s roční úrokovou sazbou 1,8%, kde se úrok skládá z garantovaného výnosu 1,2 % p.a. a z EXTRA bonusu ve výši 0,6 % p.a., od září pak Equa bank nabízí spotřebitelský úvěr, tzv. Minutovou půjčku, jejíž schválení je on-line a údajně trvá do jedné minuty. Půjčka (od 30 000 Kč až do 600 000 Kč) je bez poplatků a zájemce nemusí navštívit pobočku, vše lze vyřídit prostřednictvím internetu. Ke každé půjčce navíc banka dává bonus ve výši 1.000 Kč. Od 17. 9. 2013 nabízí Equa bank také nový hypoteční úvěr, kdy po dva měsíce lze získat hypotéku bez poplatku za poskytnutí. Vzhledem k těmto změnám, které se týkají poplatků sice zprostředkovaně, ale zato v širokém kontextu proklientských změn, zvyšujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na třech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo (za Fio banku). V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

Equa bank oslavila 2 roky na trhu a představila 11 novinek, 11. 9. 2013

Equa bank oslavila v září dvouleté působení na českém trhu. Při této příležitosti připravila řadu novinek ve všech oblastech od běžného účtu a platebních karet, přes spotřebitelské úvěry, hypotéky, nová prodejní místa, až po novinky pro segment živnostníků, malých a středních podniků. Třetí rok svého působení odstartuje také s novým sloganem, novou reklamní kampaní a charitativním programem ke svým platebním kartám.

Hypotéky Equa: Bez poplatku a za skvělých 2,59 % p.a.,  17. 9. 2013

S platností od 17. září startuje akční nabídka hypotečních úvěrů. Po dva měsíce lze nyní získat hypotéky bez poplatku za poskytnutí a s velmi nízkou úrokovou sazbou. Úrokové sazby se splatností na 3 a 5 let  lze nyní získat již od 2,59% p.a.

Equa bank nabízí nový spořicí účet EXTRA s 1,8 % p.a., 23. 9. 2013

Spořicí účet EXTRA, jehož roční úroková sazba 1,8 % je v současnosti nejvyšší na trhu. Úrok se skládá z garantovaného výnosu 1,2 % p.a. a EXTRA bonusu navíc ve výši 0,6 % p.a. pro vklady v korunách. Zřízení i vedení účtu je zdarma, stejně jako odchozí platby v rámci účtů Equa bank.

 

 

Veřejnost 3Q 2013 60
Jiří Křídlo
Jan Komár
Jaroslav Pansky

S bankou jsem velice spokojen,jak s poplatkama ,tak i s ochotou vse rychle vyridit .Vse krasne prehledne v internetovem bankovnictvi,mohu jen doporucit ;)

David Stříbrsky

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty