Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 70,9
Miroslav Zeman

Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

S čím tedy Equa Bank přišla ve třetím čtvrtletí 2015:

Equa bank se pochlubila růstem své pobočkové sítě, která jí posouvá postupně mezi středně velké banky a zvyšuje její dostupnost u klientů. Equa tak představila další regionální pobočku, tentokrát v Ostravě Porubě. Každý, kdo si na této nové pobočce založil do 30. září 2015, v případě pobočky v Karviné pak do konce října, běžný účet, mohl navíc dostat mimořádný bonus ve výši 300 korun. Equa bank má včetně ostravské pobočky v současné době 57 obchodních míst.

Equa Bank také přistoupila k zavedení dalších služeb pro své klienty, které s bankovnictvím rovněž souvisí a zvyšují komfort klientů této banky. Equa bank při příležitosti oslav čtyř let na trhu představila produktové novinky napříč všemi segmenty. Klienti Equa bank se mohou nově těšit na nabídku zlatých platebních karet Premium a Premium Plus s výhodným pojištěním a doplňkovými službami, na unikátní nabídku levných mobilních tarifů, na konsolidaci půjček bez jištění a ručitele nebo na platební terminály pro firemní klienty.

Equa Bank: Téměř polovina Čechů zažila výpadek příjmu kvůli úrazu či nemoci

Pečlivě přemýšlím, proč Equa Bank přišla právě s tímto průzkumem a co jí to má přinést. V zásadě je logické, že každý kdo skončil na nemocenské, nebo utrpěl dokonce úraz, zaznamenal pokles či výpadek příjmů. To vše zejména ve chvíli, kdy se první tři dny nemoci neproplácejí vůbec a ani pak to není moc slavné. Asi by tedy bylo vhodné si naspořit na horší časy, tedy právě na chvíli, kdy utrpíme úraz, nebo nemoc, abychom byli schopni platit své závazky. Nebo se dokonce proti takové situaci pojistit? Jaké spořící a pojišťovací produkty tedy Equa Bank v této souvislosti poskytuje?

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

Mladá banka s potenciálem. 

Olga Ortová Šeflová

Equa bank se snaží rozšiřovat svoji obchodní síť zejména otevíráním nových poboček na Severní Moravě. Připravuje také nabídku zlatých platebních karet s doplňkovými službami, konsolidaci nezajištěných spotřebitelských úvěrů, platební terminály pro firemní klienty, na což si rádi počkáme.

 (0 bodů)

Bankovní poplatky 3Q 2015 87.5
Bankovní poplatky.com

Jedna z novějších bank. Původně Banco Popolare, kterou koupil britský fond AnaCap. Účet zdarma je nyní nově bez podmínek. Hodnocení v této části zvyšujeme o 0,5 bodu.

Vzhledem k nevýrazným poplatkovým změnám, nemáme důvod měnit hodnocení z minula. Equa bank pro fyzické osoby podnikající a právnické osoby od 1. září zdražila výběr hotovosti v pobočce banky v ČR nebo v zahraničí (cash-advance) debetní platební kartou na 99 Kč (dříve  zdarma).

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách (minule na třech) budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule. 

Veřejnost 3Q 2015 82
spokojenost
chybi kreditka ...
Hodně vstřícným krokem bylo odpuštění podmínek pro vedení zdarma. Osobně nevěřím, že je projekt nekonečně výběrů zdarma ufinancovatelný, ale držím jim palce, aby se dostala do zisku. Jako negativum vidím hodně dlouho slibované vkladomaty a občasné zpožděné převody mezi vlastnímy účty.
David Stříbrský
David Stříbrský
stále se rozšiřující služby
U Equabanky jsem jen pulroku a uz dokazali me nasrat. Za prve, poradne jim nefunguje IB: povoleni k Inkasum se samovolne prejimenuj do nejakeho defaultniho nazvu, a pak, kdyz mate tech inkas kolem deseti, udela to Vam pak pekny bordel. Operatori call-centrumu sice odpapouzkuji, ze se problem resi, ale za tech pulroku zadny posun neni. Za druhe, tzv. ‚volani zpet‘ funguje asi jen pro nezname lidi, kteri jeste nejsou v seznamu jejich klijentu. Nekolik jsem zadal o zpetne kontaktovani pres kontaktni formular – naprosro zadna reakce. Jo, mohl bych jim zavolat sam, ale nevidim zadny duvod, proc bych mel jejich prusery resit za sve penize. Je to jednoduche. U Raiffeisenky jsem jsem sice za vice veci platil, ale vsecko slapalo jako hodinky. Volani na CallCentrum jsem mel zdarma a jakykoliv problem byl okamzite vyresen. U Equabanky sice sluzby zdarma, ale volanim na CallCentrum jsem uz vyhodil hafo penez a problem porad neni vyresen.

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty