Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2016 69
Olga Ortová Šeflová

Equa bank očekává první ziskový rok. Velmi pozitivně je jak odbornou veřejností, tak klienty banky, již opakovaně hodnocena řada jejích produktů. Jedná se zejména o běžný účet Equa bank pro fyzické osoby, dále o Podnikatelský účet Equa bank, o Zlatou platební kartu a o opravdu klientsky zajímavou Minutovou půjčku. Další novinky banka nepřipravila.

Miroslav Zeman

Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

S čím přišla banka v II. čtvrtletí 2016

Equa Bank: Equa bank snížila úrokovou sazbu spotřebitelských úvěrů na 5,9 %

Equa Bank ještě v únoru snížila úrokovou sazbu u spotřebitelských úvěrů na 5,9 procenta. Poslední dobou už nic neobvyklého. Její malá, nízkonákladová konkurentka jí ale v dubnu trumfla a snížila úrokovou sazbu na 4,9 procenta. Teď už jen můžeme čekat, kdy třeba zase Equa Bank sníží svou úrokovou sazbu o další jedno či půl procenta. Doufejme, že toto předhánění neskončí ve fázi, že nám banky budou za to že si u nich půjčujeme platit.

Equa Bank: Equa bank nabízí podnikatelům platební terminály a platební bránu

Equa Bank se rozhodla nabídnout podnikatelům skutečně komplexní služby. Podnikatelé si tak mohou spolu s podnikatelským účtem využít i platební terminál pro platby kartou. Tento terminál a platební systém navíc bude propojen s elektronickou evidencí tržeb, tudíž podnikatelé tak budou mít vyřešen problém vydávání účtenek za přijaté platby. Pro velkou část podnikatelů už je používání mobilního platebního terminálu prakticky nutností. Je dobře, že tuto věc vyřeší bez zbytečného hledání, sjednávání a studování, přímo u své banky, která také poskytne nezbytný servis. Nutno ještě dodat, že tuto službu již o něco déle poskytuje Fio banka.

Markéta Grušáková
Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Equa bank hospodařila v 1. čtvrtletí 2016 s čistým ziskem ve výši 21,5 miliónů korun. Za kladným výsledkem hospodaření stojí především vysoká a stabilní prodejní výkonnost ve všech oblastech podnikání, příkladná disciplína na straně nákladů, obezřetné řízení rizik a provozní efektivita. Do zisku se Equa bank dostala v souladu se svým obchodním a finančním plánem již koncem loňského roku a od té doby v ziskovém hospodaření pokračuje. Zisk poprvé očekává i za celý rok 2016.

Equa bank obhájila v soutěži Zlatá koruna Cenu veřejnosti již potřetí. Celkem získala 6 medailí.

Bankovní poplatky 2Q 2016 87.5
Bankovní poplatky.com

Jedna z novějších bank. Účet zdarma je stále bez podmínek a žádné strukturální změny se v posledním kvartále neodehrály.

Equa bank v aktuálním kvartále nepřistoupila k žádným významným poplatkovým změnám. Nemáme tedy důvod měnit hodnocení z minula.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách (minule na třech) budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule. 

Veřejnost 2Q 2016 82.6
vsrřícná banka bez poplatků, ůroková sazba termínovaného vkladu 2,5 % na 5 let
dobré parametry (např. zdarma výběr ze všech bankomatů bez podmínek), ale občas drobné problémy s IB
ochota, rychlost, cena

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty