Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2017 76,7
Martina Hedvičáková

Equa bank si nadělila k 6. narozeninám 300 tisíc klientů.

Také ve 3. čtvrtletí 2017 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. K 30. září 2017 vzrostl zisk v meziročním srovnání o 125 % na 182 milionů korun. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 27 % na 294 tisíc, bilanční suma vzrostla o 8 %, celkový objem úvěrů o 16 % a celkový objem vkladů o 6 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

Equa bank od prosince 2017 zvyšuje úročení termínovaných vkladů vedených v českých korunách. Nejvíce se růst projeví u termínovaných vkladů uložených na 5 let, které se nově budou úročit sazbou 1,2 % p. a. Naposledy Equa bank zvýšila úroky na termínových vkladech v září letošního roku z původních 0,7 na 1 % p. a.

Mobilní  aplikace Equa bank se umístila na 3. místě v populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade.

Petr Kučera

K výhodám, které jsem popisoval v předchozích hodnoceních, přidala Equa bank jako jedna z mála na trhu alespoň symbolickou reakci na zvýšení sazeb Českou národní bankou – byť jen u termínovaných vkladů. Za půl roku se sazba pětiletých vkladů zvýšila o 0,7 na 1,2 procenta.

Miroslav Škvára

Pozitivně hodnotím - Mobilní  aplikace Equa bank se umístila na 3. místě v populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade + růst úrokových sazeb na termínovaných vkladech, čímž jako jedna z mála reagovala na růst 2TREPO.

Miroslav Zeman

Equa Bank je nízkonákladová banka, která je stále trošku ve stínu agresivnější Air Bank, nebo Fio banky. I tak však banka zaznamenává úspěchy v podobě zvyšujícího se počtu klientů a zájmu o produkty této banky. Banka postupně zaznamenává, že největší konkurentem na trhu jsou právě banky, které si budují stejné image nízkonákladových bank. Právě úspěch v této konkurenci umožní malé bance vystoupat k dalším metám.

Equa Bank zaznamenala umístění i v anketě o nejlepší přístup pracovníků banky ke klientovi, v rámci průzkumu společnosti Databank.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2017

Equa Bank je malá, ale šikovná. Aktivita banky zůstala i ve čtvrtém čtvrtletí podobná jako ve čtvrtletích předchozích. K žádné gradaci aktivit tak na konci roku nedošlo. To však rozhodně nevadí. Banka předně zdvojnásobila zisk, který za tři čtvrtletí roku dosáhl 182 milionů korun. Počet klientů dosáhl bezmála 300 tisíc. Banka také byla oceněna třetím místem za své mobilní bankovnictví. Samozřejmě i u této banky se projevily globální trendy a banka zvýšila úrokové sazby u svých termínovaných vkladů. Na druhé straně však také bude docházek k růstu úroků u všech typů úvěrů. Hodnocení necháváme beze změn.

Equa bank více než dvojnásobně zvýšila zisk

Také ve 3. čtvrtletí 2017 pokračovala Equa bank v ziskovém hospodaření. K 30. září 2017 vzrostl zisk v meziročním srovnání o 125 % na 182 milionů korun. Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 27 % na 294 tisíc, bilanční suma vzrostla o 8 %, celkový objem úvěrů o 16 % a celkový objem vkladů o 6 %.  Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

A máme tu další důkaz, že nízkonákladové banky mohou velmi dobře fungovat i vydělávat a nejsou adeptem na likvidaci, jak ještě nedávno tvrdily jejich větší konkurentky. Equa Bank i jako malá banka dokázala vydělat za tři čtvrtletí loňského roku 182 milionů korun, tedy o 125 procent více než před rokem. Tuto dynamiku by mohla bance závidět veškerá její konkurence.

Equa bank si nadělila k 6. narozeninám 300 tisíc klientů

Equa bank v těchto dnech slaví šest let působení na českém trhu. Během těchto let Equa bank uvedla kompletní portfolio produktů a služeb jak pro retailové, tak firemní klienty, dynamicky a vyváženě rostla ve všech segmentech a již dva roky vykazuje ziskové hospodaření. Začátkem listopadu navíc překonala hranici 300 tisíc klientů. U příležitosti svých 6. narozenin představila Equa bank rovněž chystané novinky na následující období.

Třista tisíc klientů už je zajímavá porce. Equa Bank už tak není skutečně malou či nevýznamnou bankou, ale svým významem se může rovnat bankám typu Expobank či Sberbank. Výrazněji však v počtu klientů trumfly Equa bank její konkurenční Air Bank i Fio banka. Trende však je další nárůst počtu klientů a to u všech nových  nízkonákladových bank, což je velmi pozitivní.

 

Equa bank opět zvyšuje úrokové sazby na termínovaných vkladech

Equa bank od dnešního dne opět zvyšuje úročení termínovaných vkladů vedených v českých korunách. Nejvíce se růst projeví u termínovaných vkladů uložených na 5 let, které se nově budou úročit sazbou 1,2 % p. a. Naposledy Equa bank zvýšila úroky na termínových vkladech v září letošního roku z původních 0,7 na 1 % p. a.

Equa Bank sleduje trend a konkurenční prostředí a stejně jako všechny ostatní banky, i ona přistupuje ke zvýšení úrokových sazeb u svých termínovaných vkladů. Banky ani nemohou jinak, protože ve chvíli, kdy se stanou produkty jiných bank výnosnější, přesune velká část klientů své úspory právě tam.

Equa bank excelovala na AppParade

Mobilní  aplikace Equa bank se umístila na 3. místě v populární soutěži nejlepších mobilních aplikací českého a slovenského původu AppParade. Soutěž se koná jednou za čtvrt roku a jejím cílem je ocenit novinky ze světa mobilních aplikací. Mobilní aplikace Equa bank získala ocenění jako jediná aplikace zastupující bankovní sektor.

Výborný úspěch Equa Bank, kterým trumfla i mnohem větší banky. Kvalita mobilní aplikace je přitom pro klienty velmi důležitá a charakterizuje také kvalitní a úspěšnou banku. Úspěch v hodnocení znamená potvrzení skutečnosti, že je Equa Bank silně inovativní bankou a to i přes svou poměrně malou velikost. Počet klientů ve výši 300 000 však už nepatří k nejnižším.

Olga Ortová Šeflová

Equa bank působí na českém bankovním trhu již šest let a obsluhuje stále větší počet klientů. V r. 2017 hospodařila Equa bank s rostoucím ziskem, v listopadu r. 2017 už obsluhovala více jak 300.000 klientů jak z oblasti detailu, tak z oblasti malých a středních podniků.  Zvýšila se její bilanční suma, objem depozit a ještě výrazněji úvěrová emise. Klienti tuto banku vyhledávají pro přívětivé obchodní podmínky v oblasti přefinancování spotřebitelských úvěrů, díky zvyšování úrokových sazeb u depozitních produktů (zejména dlouhodobých termínovaných vkladů), kde nabízí jednu z nejvyšších úrokových sazeb na trhu. Jako atraktivní a kvalitní je také hodnocena její mobilní aplikace.  

Bankovní poplatky 4Q 2017 86.3
Bankovní poplatky.com

Účet zdarma je stále bez podmínek a žádné strukturální změny se v posledním kvartále neodehrály.

Equa bank v aktuálním kvartále neučinila žádné poplatkové změny. Vzhledem k tomu nebudeme měnit hodnocení v této části.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 218 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí stále na 2. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

Veřejnost 4Q 2017 99.7
Hypotéka bez problémů a účet za 0.
Super banka bez zbytečných nákladů navíc.
Bezproblémová a přívětivá banka bez zbytečných poplatků.
Super banka, moje náklady u ní za poslední rok jsou 0 korun.
A Equa bank jsem maximálně spokojen,neplatím zbytečně poplatky a výdaje navíc.

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty