Equa Bank

Equa Bank

Equa bank, a.s.
Petr Řehák- Generální ředitel, člen představenstva
Sídlo: Karolinská 661/4,186 00 Praha 8
Tel.: 222 010 111
E-mail: info@equabank.cz, www.equabank.cz

Kód banky: 6100

Infolinka: +420 222 010 111

Blokace karet: +420 222 010 222

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 372 milionů Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 22 milionů Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
3. čtvrtletí
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 76,9
Miroslav Zeman

Equa Bank je z tria nízkonákladových bank, které na trh vstoupili současně nebo krátce po sobě zatím nejmenší. Nevypadá to přitom, že by ji to nějak vadilo. Banka si jde svou cestou, neloví nové klienty za každou cenu a soustředí se na produkty ve kterých vyniká a je velmi konkurenceschopná.

IV.čtvrtletí 2018

Equa bank spouští unikátní on-line investování do investičních fondů

Equa bank, která je lídr v oblasti klientsky srozumitelného a jednoduchého digitálního bankovnictví v České republice, přichází s unikátní nabídkou on-line investování do investičních fondů. Novinka od Equa bank mění dosavadní pojetí nabídky investičních produktů na českém trhu. Revoluční je zejména jednoduchost a srozumitelnost investování on-line podle investičních cílů a životních situací, které chce klient řešit. Klienti se na investice mohou těšit již od konce října.

On-line investování je v módě. Zatím drží prim v tomto segmentu Fio banka, která se na investice on-line výslovně zaměřuje a její produkty patří v tomto k nejlepším co můžeme na trhu najít. Equa Bank ale nechtěla být pozadu a tak na konci roku 2018 spustila on-line investování do investičních fondů. Pro některé klienty této banky se bude jednat bezesporu o dobrou možnost jak snadno a pohodlně investovat.

Equa bank sbírá ceny. Stala se Bankou zákazníků 2018 a její mobilní aplikace vyhrála kategorii Mobilní řešení soutěže WebTop100

Equa bank získala v uplynulých dnech hned dvě prestižní ocenění. V soutěži Banka roku™ vyhrála novou kategorii a stala se Bankou zákazníků 2018. V soutěži WebTop100, která oceňuje nejlepší projekty digitálního marketingu, vyhrála se svojí aplikací mobilního bankovnictví kategorii Mobilní řešení.

Equa se stala bankou zákazníků a také bodovala se svou mobilní aplikací. I když se jedná o poměrně malou banku, dokáže klienty i odbornou veřejnost zaujmout. To také dokazují její umístění v četných soutěžíš. V našem hodnocení Vstřícná banka se Equa Bank pravidelně umisťuje na třetím místě, hned za Fio bankou a Air Bank.

Equa bank získala ocenění Global Banking & Finance Review. Stala se Nejlepší retailovou bankou v ČR 2018

Equa bank, přední hráč v oblasti on-line bankovnictví na českém trhu, získala v uplynulých dnech další prestižní ocenění. Renomovaný časopis Global Banking & Finance Review ji vyhodnotil jako Nejlepší retailovou bankou v České republice 2018 (Best Retail Bank Czech Republic 2018).

Hodnocení nejlepší retailová banka v České republice může být pro Equa Bank velkým vyznamenáním. Na druhou stranu hodnotil finanční a ekonomický časopis, který může mít od reálných informací a reálné situace v České republice poměrně odstup. V každém případě Equa Bank patří mezi kvalitní a úspěšné tuzemské banky.

Bankovní poplatky 4Q 2018 86.3
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí - (8.5, 8.5, 8.5, 9) = 8,63

Účet zdarma je stále bez podmínek a žádné strukturální změny se v posledním kvartále neodehrály.

Equa bank v aktuálním kvartále neučinila žádné poplatkové změny. Vzhledem k tomu nebudeme měnit hodnocení v této části.

Sazebník je stejně jako u Air Bank přehledný a jednoduchý. Sice se nevešel jen na jednu A4, ale i tak se na čtyřech stranách budou klienti velmi dobře orientovat. Je zcela evidentní, že nové banky přistoupily k sazebníkům proklientsky a to jak z hlediska přehlednosti, stručnosti, barevnosti, tak i z pohledu různých dodatkových a vysvětlujících informací. V aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným změnám v podobě sazebníku a tak vysoké hodnocení z minula ponecháváme.

Z Q Reportu Scott & Rose vyplývá, že proti minulému čtvrtletí nedošlo k žádným změnám a tak roční náklady banky u standardního klienta jsou i nadále 230 Kč, což ji v průzkumu této agentury řadí na 4. místo. V této části proto ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

Veřejnost 4Q 2018 87.1
konečně možno investovat
Aleš Jirásek
novinka v podobe investic.

Sazebníky

Image result for equa pobočkyImage result for equa pobočkyImage result for equa pobočky


Pobočky

Bankomaty