Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 63,3
Bedřich Danda

Fio banka se snaží vyhnout chybám, kterých se dopustila mBank a její rozvoj a postup je tak obezřetnější. Banka se tak zaměřuje především na kvalitu než jen pouhou kvantitu a krok za krokem přináší postupně nové produkty. Bude zajímavé sledovat, zda tuto strategii dodrží i nadále.

Jan Brázda

Fio záložna a broker se stala od září plnohodnotnou bankou s plnou nabídkou základních bankovních služeb. Pozitivem je zcela jistě bezpoplatková politika a také jeden z nejvýhodnějších převodů peněz mezi ČR a SR. Fio bance se dařilo i v soutěži Zlatá koruna 2011, kde získala prvenství v kategorii "Účty" za Fio Běžný účet bez poplatků.

Z hlediska zavádění nových produktů stále čekáme na nabídku hypotečních a spotřebitelských úvěrů. Konkrétní termíny spuštění banka ještě neoznámila.

Martina Hedvičáková

Fio banka v prvním čtvrtletí roku 2011 získala téměř 16 tisíc nových klientů a v pořadí již třetí prvenství v klientském ratingu OVB Vstřícná banka. Celkově má v současné době přes 90 tisíc klientů.

Fio banka uvádí v květnu na trh nový jedinečný produkt Smartbanking, který umožňuje klientům ovládat účet prostřednictvím chytrého mobilního telefonu. V první verzi je aplikace určena pro telefony iPhone, brzy bude následovat verze pro telefony s operačním systémem Android.

Fio banka získala tři ocenění v soutěži Zlatá koruna, která hodnotí finanční produkty na českém trhu. K vítězství v anketě Zlatý Měšec 2011 a klientském ratingu OVB Vstřícná banka tak přidává další ocenění.

Fio banka získala titul Broker roku 2011 a stala se tak nejlepším obchodníkem s cennými papíry v České republice. Zároveň zvítězila i ve vedlejší kategorii „České akcie“. Investiční služby banky ocenili odborníci i laická veřejnost.

Eva Poláchová

Zdá se, že Fio banka jako nová banka na trhu nechce jen dohánět ty ostatní v zavedených „bankovních disciplínách“, ale naopak se chce ukázat jako inovátor. Tak hodnotím zavedení Smartbankingu – aplikace k ovládání účtu přes chytré telefony. Portfolio klientů se rozrůstá. Určitě se dočkáme ještě dalších  novinek. Ocenění běžného účtu a běžného podnikatelského účtu  v soutěži Zlatá koruna a vítězství v anketě Zlatý měšec 2011 ukazuje, že Fio banka si  vede dobře. Silnou pozici v oblasti obchodování s cennými papíry Fio banka potvrdila získáním titulu Broker roku 2011. Zároveň zvítězila i ve vedlejší kategorii „České akcie“.

František Pavelka

I když FIO banka získala dvě prvenství v soutěži Zlatá koruna v kategorii účty, přece jen je pořád silná především v investičním bankovnictví. Narůstá jí počet klientů, takže suma sumárum si zaslouží přidat.

Bankovní poplatky 2Q 2011 83.8
Bankovní poplatky.com

Fio banka obhajuje prvenství z posledních tří čtvrtletí. K žádným velkým změnám ani v tomto kvartále nedošlo, takže i nadále platí, že vedle mBank je Fio banka nejlevnější bankou na trhu. Ukáže se, jestli to bude platit i po vstupu nových bank jako Airbank nebo Zuno Bank. Prozatímní výhodou Fio banky je, že poskytuje celou řadu služeb (např. hotovostní operace, podnikatelské účty apod.) a má celkem hustou pobočkou síť, kterou i nadále rozšiřuje. Ani struktura ani jednotlivé bankovní poplatky se v aktuálním čtvrtletí nezměnily a proto zůstává stejné i hodnocení.

Poslední poplatkové změny provedla Fio banka k 14.2.2011. Od té doby nedošlo k žádným změnám. A tak se banka soustředila tentokrát na jiné aktivity a v květnu uvedla na trh nový produkt Smartbanking, který umožňuje klientům ovládat účet prostřednictvím chytrého mobilního telefonu (v první fázi s využitím iPhone). Vzhledem k vysokému základu v této části hodnocení, snižujeme o 0,5 bodu tuto část na 8 bodů.

Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je jen na pěti stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary), ale pro jiné klienty to může být vítaná přidaná hodnota. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení.

Fio banka se ve všech průzkumech umísťuje i ve II. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem. To je patrné zejména v Klientském indexu Kalkulátoru bankovních poplatků. Nicméně mezi I. a II. čtvrtletím došlo u všech sledovaných klientských profilů, kde najdeme účet od Fio banky, k viditelnému snížení nákladů. V Q Reportu Scott & Rose naopak nedošlo u standardního klienta k žádným změnám (507 Kč ročně).

Veřejnost 2Q 2011 97.7
Milan Zápotočný

U dvou aktivních produktů je z mojí strany maximální spokojenost,vyjádřena 10 body.

Jarmila Mathonová
Zuzana Osohová

Banka, se kterou mám zatím nejlepší zkušenosti. 

Skvělé jsou nulové poplatky za vedení účtů, přístup klientských pracovníků ke klientům samotným a propracovaný internetbanking. 

Osobní i podnikatelský účet mám zde. Uvažuji i o broker účtu. Prostě v této bance vidím největší potenciál a jsem na 100% spokojen.

Tomáš Sláma
Pavel Dvořák
Michal Špicar

Nepochybně nejnižší polatky u nás, dobrá komunikace s klienty, snad jediné mínus co mě napadá je menší síť poboček a bankomatů, ale věřím že se to brzy zlepší.

Petr Pacal
vladimir macura
Ivan Pravda

Zatím bez chyby


Pobočky

Bankomaty