Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2012 63,5
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

 

V rozporu s mnoha vítězstvími, které Fio banka v předešlých měsících získala, usnula na vavřínech a v druhém čtvrtletí letošního roku nenabídla téměř nic nového natož zajímavého.

Třebaže excelovala v soutěži Zlatá koruna 2012, kde obsadila první místo a to hned ve čtyřech kategoriích - Účty, Podnikatelské účty, Obchodování s cennými papíry a Cena podnikatelů, je na místě zdůraznit velké ALE. Banka jakoby se ukájela jen svými cenami a čerpala se zajetých kolejí, na které ji klienti v jejích slibných začátcích vynesli, a kde ji stále udržují, třebaže banka už dávno nepřišla s ničím novým.

Jediná věc, která v druhém čtvrtletí stojí za zmínku, jsou její vlastní karty, které klienti mohou použít i k bezkontaktnímu placení. Pro udržení vysokého hodnocení je to však žalostně málo. Hodnocení snižuji.  

Jan Klička

Na mladých bankách je vždy sympatická dravost, s jakou se pohybují na trhu. A Fio zatím čeří kalné vody tuzemského bankovnictví velmi úspěšně. Posbírala čtyři prvenství ve Zlaté koruně a zákazníkům nadělila v pořadí již 66.pobočku, vlastní platební karty a navrch službu bezkontaktního placení kartou. Na malou banku až moc změn, jasný palec nahoru. 

Martina Hedvičáková

 

Pozitivní přístup ke klientům v tomto čtvrtletí znovu obhájila Fio banka, která neustále buduje své obchodní sítě. Fio banka otevřela v tomto čtvrtletí další 4 pobočky, (v Českém Těšíně, Lounech, Jindřichově Hradci a Bruntále). FIO banka tak již má 66 poboček po ČR.

Fio banka začala vydávat vlastní platební karty. Nově mohou klienti získat zdarma nejen elektronickou, ale i embosovanou kartu, využít mohou stejně jako dosud 10 bezplatných výběrů měsíčně z bankomatů Fio banky. Pro příznivce moderních technologií jsou připraveny bezkontaktní karty.

Fio banka získala čtyři prvenství v soutěži Zlatá koruna 2012. Obsadila první místo v kategoriích - Účty, Podnikatelské účty, Obchodování s cennými papíry a Cena podnikatelů.

Bankovní poplatky 2Q 2012 85
Bankovní poplatky.com

 

Fio banka která se pro rok 2011 stala Nejvstřícnější bankou, letos zatím úspěšně obhajuje první místo. A nebude to mít tak lehké, vzhledem k rozšíření hodnocení o tři nové a dravé banky.  V aktuálním čtvrtletí představila banka novinku – Fio začala vydávat vlastní platební karty. Vzhledem k vysokému základu hodnocení v této části, ponecháváme zatím jeho výši na stejné úrovni.

Jak už bylo napsáno výše Fio banka začala v aktuálním čtvrtletí vydávat vlastní platební karty. Klienti nově mohou získat zdarma nejen elektronickou (Maestro), ale také embosovanou kartu (MasterCard Standard). K dispozici jsou dále karty MasterCard Standard Paypass, MasterCard Business Paypass a MasterCard Gold Paypass, které jsou vybaveny technologií bezkontaktního placení (do výše 500 Kč). Novými kartami lze vybírat desetkrát měsíčně z bankomatu Fio banky zdarma nebo využít služby Cashback, nově je navíc možné získat až 5 bezplatných výběrů měsíčně z cizích bankomatů v ČR (za každé čtyři tisíce korun zrealizovaných plateb kartou bude umožněn jeden bezplatný výběr z cizího bankomatu). Každá nová karta dostává navíc automaticky 2 bonusové výběry zdarma z jakéhokoliv cizího bankomatu v ČR. Vzhledem k těmto změnám jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je již na sedmi stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary), ale pro jiné klienty to může být vítaná přidaná hodnota. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení. Hodnocení neměníme.

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i ve II. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem, případně na místě prvním (Q Report Scott & Rose). V Kalkulátoru bankovních poplatků došlo k drobným pohybům směrem dolů, naopak v Q Reportu Scott & Rose se nic nezměnilo (standardní klient zaplatí ročně 567 Kč). Hodnocení zatím ponecháváme na stejné úrovni jako v minulém kvartále.

Veřejnost 2Q 2012 96.7
Milan Štěpek

Jako klad hodnotím poplatkovou politiku banky i dostupnost poboček. Rezervu má banka zatím v nedostatečné síti vlastních bankomatů a to i ve větších městech jako například ve Znojmě.

Josef Marcián
Jiří Brebera

Maximální spokojenost s celým portfoliem služeb

Pavel Dvořák
Psenda Psendovic
Marek Kriz

Takhle nejak si predstavuji banku. Spravne nastaveni cen za sve sluzby, rychlost vyrizovani, otevrenost, komunikativnost. Cenim si i skromnost pobocek.


Pobočky

Bankomaty