Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 65,9
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Fio banka nově nabízí klientům službu Fio API Bankovnictví, která slouží pro automatické zpracování výpisů a pohybů na účtu. Tuto možnost ocení zejména podnikatelé a právnické osoby. Je poskytována zcela zdarma. Také na App Store zpřístupnila novou verzi aplikace pro telefony s operačním systémem iOS, správu platebních karet tak nově umožňuje i Smartbanking pro iPhone.

Fio banka získala hned dvě první místa v hodnocení Fincentrum Banka roku 2012. Stala se Nejdynamičtější bankou roku 2012 a její Fio osobní účet obsadil první místo v kategorii Účet roku 2012.

Jan Klička

 

Byl to úspěšný rok pro ryze tuzemskou banku. Po Česku má už sedmdesát poboček a stává se zajímavou retailovou bankou. V uplynulém kvartálu přidala do služeb klientům mimo jiné možnost požádat o platební kartu po internetu, bez nutnosti jít na pobočku.

Dalibor Z. Chvátal

 

Fio banka udělala pár vylepšení v internetovém a mobilním bankovnictví, takže ti, co banku aktivně používají, ji mají ještě radši. Jinak šlo o běžný standard.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 86.3
Bankovní poplatky.com

 

Fio banka která se pro rok 2011 stala Nejvstřícnější bankou, letos zatím úspěšně obhajuje první místo. Nicméně v aktuálním čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním poplatkovým změnám a tak hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni. Podle vyjádření banky, za celý rok 2012, přilákala 88 tisíc nových klientů, takže celkově má Fio banka 230 tisíc klientů.

V tomto čtvrtletí banka nepřipravila žádné poplatkové změny. Není proto důvod měnit hodnocení v této části, kterou ponecháváme na stávající výši.

Sazebník banky patří i nadále k těm přehlednějším, kdy všechno najdete v jednom dokumentu, který je na šesti stranách. Pro někoho může působit rušivě oceňování poplatků i v jiných měnách než jenom v korunách (euro, dolary), ale pro jiné klienty to může být vítaná přidaná hodnota. V sazebníku také najdeme na relativně malém prostoru množství hvězdiček a pomocných vysvětlení. Hodnocení neměníme.

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i ve IV. čtvrtletí se svým běžným účtem na druhém místě, hned za mKontem, případně na místě prvním (Q Report Scott & Rose). Od minulého čtvrtletí se ovšem roční náklady standardního klienta nezměnily a tak zůstávají na rekordně nízkých 117 Kč. Hodnocení proto nemáme důvod měnit.

Veřejnost 4Q 2012 64
Jan Komár
Jana Kovačiková
Petr Sedláček

Mé hodnocení: slabá 10tka.

- chtělo by to více vlastních bankomatů - aspoň jeden např.: v Kadani

- udělat tlačítko které by dalo do tabulky všechny platební příkazy, trvalé příkazy, inkasa a poplatky za služby zřízené ve FIO, takový přehled za co vše se platí k vytisknutí. Například nelze vidět zda a od kdy je aktivováno cestovní pojištění..

- snažit se více, aby klient nemusel na pobočku.

Pavel Dvořák

Pobočky

Bankomaty