Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 77
Miroslav Zeman

Banka se angažovala silně na poli hypoték, kde se snaží posílit své postavení. Ve čtvrtém čtvrtletí roku tak přišla s několika slevami a bonusy ke svým nabídkám hypoték. Za povšimnutí stojí úroková sazba u hypoték 2,79 procenta, které ji posunuje, mezi nejlepší nabídky na trhu.

Ve věci užívání bankomatů banka dostihla konkurenci, když nově umožňuje nabytí kreditu přes své internetové bankovnictví. Nutno dodat, že se nejedná o žádný převratný počin, nicméně se z hlediska klientů této banky jedná o vstřícné opatření.

Banka také reaguje aktivně na rozšíření tabletů a chytrých telefonů a s ohledem na potřeby svých klientů přišla s novým mobilním webem své banky.

 

Banka se také mohla pochlubit nárůstem svých klientů na 300 000, což znamená zvýšení za poslední rok o 75 000 klientů. Banka tak stále nezastavila růst svých klientů.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Velmi aktivní byla v tomto čtvrtletí Fio banka, která oslavila 20 let na trhu. Během tohoto roku získala již 100 tisíc nových klientů. K tomuto výročí si klienti mohou vybrat číslo svého účtu. Dále banka zjednodušila smluvní dokumentaci. Otevření účtu lze po celé ČR sjednat pomocí kurýra.

Fio banka uvedla na trh Smartbanking pro Windows Phone.

Klienti si také mohou dobít kredit přes internetbanking.

Fio banka prodlužuje akční nabídku hypoték s fixní úrokovou sazbou od 2,79 % p.a. Nabídka nově platí pro žádosti podané do konce roku 2013. Fio banka přišla s podzimní akční slevou ve výši 0,5 % p.a. z úrokové sazby hypoték, kterou poskytla nově nejen zájemcům o refinancování, ale i například těm, kteří si chtějí pořídit nové bydlení. Fio hypotéku s fixní sazbou je tak možné získat již od 2,79 % p.a. při fixaci na pět let.

Fio banka spustila nový mobilní web určený pro mobilní telefony a tablety. Uživatelé na něm naleznou všechny podstatné informace o produktech a službách banky plus kontakty na všechny pobočky i bankomaty. Mohou si zde také otevřít osobní účet.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

FOI banka dále zjednodušuje podmínky pro založení běžného účtu (včetně atraktivní možnosti volby jeho čísla klientem, rozumný rozsah formuláře, kurýrní služba po celé ČR), stále drží exkluzivní poplatkovou politiku a tím rovněž získává další nové klienty.  Neustále rozšiřuje a zdokonaluje své mobilní bankovnictví. Zajímavá je její nabídka už tradičně v oblasti investičních produktů, systematicky se pokouší i o zvyšování vzdělanosti klientů či budoucích klientů v oblasti investic, a to zejména spoluprací s vysokými školami. Je tedy klienty vnímána jako velmi vstřícná banka. (+3 body)

Bankovní poplatky 4Q 2013 87.5
Bankovní poplatky.com

Fio banka se stala Nejvstřícnější bankou i pro rok 2012. Uvidíme, jak si v souboji bank povede v roce 2013, bude to těsné. Zatím v každém kvartále skončila druhá. V I. čtvrtletí byla nejvstřícnější bankou KB a ve II. a III. čtvrtletí pak Air Bank. V aktuálním IV. čtvrtletí nedošlo k žádným strukturálním poplatkovým změnám a tak hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

Ve IV. kvartále nedošlo k žádným výrazným poplatkovým změnám. Fio banka ale například prodloužila svou akční nabídku úroku u hypoték (2,79 %) do konce roku. Vzhledem k tomu, nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

Poté, co v minulém čtvrtletí zmodernizovala Fio banka svůj sazebník a my to ohodnotili zvýšeným hodnocením, v aktuálním kvartále k žádným grafickým úpravám nedošlo. Aktuálně se sazebník rozkládá na osmi stranách. V sazebníku i nadále najdeme na relativně malém prostoru množství doprovodných a vysvětlujících textů. Ve IV. čtvrtletí nemáme důvod naše hodnocení v této části měnit.

 

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i ve IV. čtvrtletí se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. První místo v Q Reportu Scott & Rose obhájila banka i pro aktuální IV. čtvrtletí a to se stejnou částkou jako minule - roční náklady standardního klienta jsou 158 Kč. Hodnocení proto v této části nemáme důvod měnit. 

Veřejnost 4Q 2013 53.3
Jan Komár
Libuše Nechvátalová

Proč mít účet u této banky? Zdarma jsou příchozí a odchozí platby ze Slovenska. Slaví den bez bankovních poplatků. Je možná komunikace přes formulář v internetbankingu. Vklad hotovosti na můj účet mojí osobou na pobočce zdarma. Za určitých podmínek lze vybírat i z cizích bankomatů zdarma. Nabízí dobré cestovní pojištění k platební kartě.

Slabinou banky je: není mnoho vlastních bankomatů - v některých městech není ani jeden, také často nelze vše vyřídit online: zrušit automatickou obnovu platební karty, zrušit osobní eurový účet, i když klient má ještě osobní účet v CZK. Není ani jeden způsob jak změnit zdarma PIN nebo ho zjistit. Zabezpčení do internetbankingu by mohlo být lepší, například pomocí SMS. Spořící účty se zde nevyplatí mít. Za dotaz úřední osoby je poplatek pro klienta banky. Zabezpečení platebních karet by mohlo být lepší.

Základní běžné služby jsou zdarma.


Pobočky

Bankomaty