Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2014 77,3
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Banka hned na začátku roku umožnila svým klientům aby z pohodlí domova přímo od svého počítače zažádali o kartu ke svým účtům pro další osoby.

Banka také pokračovala v rozšiřování nabídky svých služeb a zavedla pro své klienty nově Americkou hypotéku. Touto hypotékou může klient financovat jakoukoliv investici, která není určena přímo na pořízení či opravu nemovitosti, jako zástavu však klient musí nemovitost poskytnout.

 

Fio banka také v průběhu února zlevnila své hypoteční sazby, které činí 2,59 procenta. Jedná se o velmi nízkou úrokovou sazbu na tuzemském trhu. Banka také dosáhla ke konci února 350 tisíc klientů. Určitě bylo co oslavovat.

Martina Hedvičáková

Fio banka zahajuje vydávání debetních platebních karet Visa, od února tak nabízí produkty obou největších světových karetních asociací.

Od března je členem SEPA a umožňuje tak zasílání levných a rychlých europlateb širšímu okruhu bank. Přijatá platba stojí 25 korun, odeslaná 50 korun.

Od ledna také poskytuje FIO banka americké hypotéky.

 

O FIO kartu lze požádat on-line.

Jan Klička

Vyšší rychlostní stupeň zařazený na konci roku 2013 pokračuje i v roce novém. Fio se stala Nejvstřícnější bankou, zlevnila hypotéky, zlevnila a ulehčila platby v rámci EU a zavedla i americké hypotéky. Kromě toho spustila reklamní kampaň na „ryze českou banku“. Zabere to? Šance je velká.

Bankovní poplatky 1Q 2014 88.8
Bankovní poplatky.com

Fio banka se stala Nejvstřícnější bankou i pro rok 2013. Uvidíme, jak si v souboji bank povede v novém roce 2014. V aktuálním I. čtvrtletí banka připravila změny, které se týkaly především zahraničního platebního styku, nicméně nedošlo k žádným strukturálním poplatkovým změnám a tak hodnocení v této části ponecháváme na stejné úrovni jako minule.

V I. kvartále se Fio banka věnovala z hlediska poplatků mezinárodním platbám a to v několika vlnách. Nejprve od 3. 2. 2014 zrušila poplatek za příchozí mezinárodní platbu v měnách nepodporovaných pro vedení účtů (dříve 400 Kč) a poplatek za jednorázovou zrychlenou odchozí platbu v EUR ve prospěch účtu na Slovensku (dříve 1,50 Kč). Poté od 10. 2. 2014 zavedla do sazebníku poplatky za nově vydávané platební karty (VISA). A nakonec od 3. 3. 2014 zařadila Fio do sazebníku poplatky za SEPA platby (místo plateb TARGET 2) - standardní europlatba za 50 Kč a prioritní europlatba 250 Kč. S tím pak souvisí další změny – zdarma jsou nově - odeslání a přijetí platby na základě trvalého příkazu nebo souhlasu s inkasem v libovolné měně ve prospěch účtu ve Fio bance a odeslání a přijetí platby na základě trvalého příkazu nebo souhlasu s inkasem v měně EUR v rámci SEPA ve prospěch účtu vedeného na Slovensku. Do ostatních zemí stojí odeslání 50 Kč a přijetí platby pak 25 Kč. Vzhledem k těmto změnám, zvyšujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

Poté, co v předminulém čtvrtletí zmodernizovala Fio banka svůj sazebník a my to ohodnotili zvýšeným hodnocením, v aktuálním kvartále k žádným grafickým úpravám nedošlo. Aktuálně se sazebník rozkládá na devíti stranách (minule osm). V sazebníku i nadále najdeme na relativně malém prostoru množství doprovodných a vysvětlujících textů. V I. čtvrtletí nemáme důvod naše hodnocení v této části měnit.

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje i v I. čtvrtletí se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. První místo v Q Reportu Scott & Rose obhájila banka i pro aktuální I. čtvrtletí a to se stejnou částkou jako minule - roční náklady standardního klienta jsou 158 Kč. Hodnocení proto v této části nemáme důvod měnit.

 

 

Veřejnost 1Q 2014 76.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Milan Štěpek
Jaroslav Číhal

Banku nevyužívám jako hlavní, ale nidky od zřízení jsem neuvažoval o jejích zrušení. nechávám si ji jako zálohu a jako druhý účet pro strýčka příhodu. Banka je inovativní a postupně vylepšuje funkční celky.

Josef Marcián
agent agentj
Jan Slama
Josef Štěch

Všechno je v pořádku, jediný problém je výběr větší hotovosti v různých pobočkách po ČR, někde chtějí zavolání předem, někde nechtějí.

Nevýhody: ne moc bankomatů, zjistit nebo změnit PIN za poplatek, nízké úročení na spořícím účtu, zahraniční příchozí transakce by mohli být levnější

Výhody: zdarma transakce se Slovenskem, jedinný běžný účet v nabídce pro všechny, zajímavé cestovní pojištění


Pobočky

Bankomaty