Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 74,8
Otakar Schlossberger

Banka patří stále mezi banky menšího rozsahu, která postupně získává seriózní místo na bankovním trhu v ČR. Za svou celkem krátkou éru si vydobyla přístupem ke klientům velmi dobrou pozici. Buduje širší síť obchodních míst, pracuje na elektronizaci při poskytování základních služeb. Stále je však z informací uvedených na internetových stránkách vidět, že je zaměřena do oblasti investičních nástrojů peněžního nebo kapitálového trhu. Nicméně je bankou universální. Z jejich internetových stránek však není zřetelné rozdělení produktů pro spotřebitele a další klientelu. Nabídka služeb je komplexní bez rozdílu segmentu, banka rozděluje nabídku spíše podle druhů oblastí a produktů (akcie a deriváty, půjčky a úvěry, účet a internet) a až po kliknutí na produkt se tento rozdělí na příslušný segment. Je to také možný přístup, ale poněkud zdlouhavější, zejména pro spotřebitele. Sazebník je poměrně vstřícný a celkem jednoduchý. Banka patří mezi levnější alternativy v České republice. V rámci reklamy lze banku spatřovat zejména v televizi.

 

Není však zřetelná její společenská odpovědnost, tedy já jsem nenašel odkazy na charitativní nebo jinou společensky potřebnou aktivitu. Proto hodnocení ponechávám na úrovni mého minulého hodnocení.

Miroslav Zeman

Fio banka vydělává na věcech, které umí na bankovním trhu nejlépe a je to dobře. I když se jedná o specifické služby, které nemusí být pro každého, umí je banka udělat velmi dobře. Fio banka nabízí devět nových měn, v nichž je možné vést běžný účet a odesílat a přijímat platby s výhodnými poplatky. Celkem tak vede účty a poskytuje výhodné platby již v patnácti měnách.

Musíme zde zmínit také zajímavou reklamní kampaň Fio banky s Jakubem Kohákem, která upozorňuje na odliv zisků z bank se zahraničními vlastníky.

Fio banka také nabídla ve spolupráci s T-Mobile od května do konce července třicetiprocentní bonus na dobíjení kreditu prostřednictvím internetbankingu.

Banka se pochlubila i svou aktivitou u podnikatelských účtů, kdy obsadila první místo. Fio podnikatelský účet se stal potřetí v řadě nejlepším finančním produktem v hlasování Cena podnikatelů soutěže Zlatá koruna. Ocenění veřejnosti získal také Fio osobní účet, který obhájil třetí místo v hlasování o Cenu veřejnosti.

 

Na poli hypoték ohlásila banka pro některé klienty úrok ve výši 1,92 %.

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

Fio banka nabízí devět nových měn, v nichž je možné vést běžný účet a odesílat a přijímat platby s výhodnými poplatky. Celkem tak vede účty a poskytuje výhodné platby již v patnácti měnách.

Fio banka nabízí ve spolupráci s T-Mobile od května do konce července třicetiprocentní bonus na dobíjení kreditu prostřednictvím internetbankingu.

 

Na minimální sazby Fio hypoték od 1,92 % p.a. dosáhne nyní více lidí.

Olga Ortová Šeflová

FIO banka stále drží exkluzivní poplatkovou politiku a tím získává rekordně rychlým tempem nové klienty, a to i z řad drobných podnikatelů a malých firem. Neustále rozšiřuje a zdokonaluje své mobilní bankovnictví. Zajímavá je její nabídka už tradičně v oblasti investičních produktů, systematicky se pokouší i o zvyšování vzdělanosti klientů v těchto finančních aktivitách. Rozsáhle rozšiřuje nabídku zahraničních plateb v řadě měn, nabízí i levné evropské SEPA platby. Vydává další vlastní platební karty VISA. Nabízí i velmi zajímavé úrokové sazby hypotečních úvěrů. Je tedy klienty vnímána a také oceňována jako velmi vstřícná banka. (+3 body)

Bankovní poplatky 2Q 2014 88.8
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 71.1
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jindrich Vrzal

Mam vedeny osobni i firemni ucet u Fio banky a bohuzel musim byt maximalne negativni v usudku. Ve chvilce, kdy bylo na mych uctech zadano, aby nebyl povolen debut, vylozene jsem si nepral tuto sluzbu. Toto nastaveni me stalo 70czk, jak jsem se pozdeji dozvedel z vypisu. Doslo k situaci, kdy jsem platil evidentne vetsi sumu a bylo nutne vybrat z bankomatu vice. Nesledoval jsem stav uctu, protoze jsem predpokladal, ze je na ucte penez dost, kdyz mi neprisla zadna zprava, nebo vyrozumeni o nule, nebo jejim prekroceni na ucte. Bankomat i tak penize vyplatil a ja si vesele odkracel zaplatit sve zalezitosti. Nasledne mne kontaktoval clovek, ktery mi sdelil, ze jej kontaktovala Fio banka a rovnou mu poslala onen vypis, ktery mel dorazit na muj email, nebo mobil. Fio banka odeslala kompletni informace o stavu uctu cizimu cloveku, ktery nema zadne pravo jakkoliv nakladat ohledne mych uctu. Podle meho osobniho nazoru banka porusila bankovni tajemstvi. Na zaklade teto skutecnosti jsem byl nucen navstivit nejblizsi pobocku v Rybne, kde se dostalo znacne arogantniho chovani ze strany pracovniku pobocky banky. Na otazku ke komu mohu jit, mi bylo receno.. ze treba sem.. (kdyby se toto nedelo nahlas pres celou pobocku, byl bych jeste stale docela klidny) Cely problem jsem vysvetlil, (asi 4 minuty) a misto pozadovane odpovedi mi bylo receno, ze musim odejit, ze maji ohlaseny pozarni cviceni a jestli pockam venku. Kdyz byl ohlaseny alarm, proc mi nikdo nemohl rict vcas o chystanem cviceni? Pochopil bych zrejme z poslednich sil a vratil.  V tu chvilku jsem se zvedl a sel rovnou na jinou pobocku, kde mi opet nikdo nedokazal ihned pomoci a problem treba napravit, nebo ujistit, ze se tak nestane. Volal jsem na info linku, protoze fio banka nerada komunikuje s klienty, takovy dojem jsem z toho opravdu mel. Nicmene infolinka funguje, ale opet pouze jako sberne misto s tim, ze neumi odpovedne veci resit. Byl jsem ubezpecen, ze vec se predava dal a bude pripojen i kazdy muj tel. hovor pro lepsi srozumitelnost problemu.

Pres email mne kontaktoval jisty pracovnik z banky, ktery mel resit moji stiznost a reklamci. To me nenechalo chladnym a rozhodl jsem se dotycneho cloveka kontaktovat, zeptat se jestli mohu zacit pouzivat svuj ucet a jestli se nemusim bat o sve penize. Ted uz to zacina byt tragikomicke...  zavolal jsem na telefon, ktery byl pod jmenem v emailu a tento tento clovek mi rekl ze ma na starosti vyrizeni reklamace a stiznosti. Pro me byl problem opet v tom, ze dotycny sam byl soucasti moji stiznosti, protoze to byl jeden z tech lidi, ktery nejednal v ramci bankovniho domu na patricne urovni na zacatku a nedokazal rict o moznem cviceni. Proste komedie... 

Po nejakem case mi dorazil dalsi email. kde jsem zjistil, ze byla vec predana jinemu cloveku a konkretne to ma resit zena. Jsem zvedav, co mohu delat a jak mohu postupovat? Jsme firma, ktera zajistuje import specifickeho zbozi, ktere se momentalne kazi a snizuje tak svou hodnotu. My nechceme zaplatit pres fio, protoze se bojime o sve penize a uz to budou 2 tydny. Jak dlouho nas muze takto fio banka jeste beztrestne poskozovat a nechavat nas tak v nejistote ? Jedine co delam, ze kazdy hovor a proste vsechnu komunikaci uchovavam na externim disku, coz je dobry napad podle meho pravniho zastupce.  Necitim se ted lepe, stale se bojim o sve udaje a penize.

Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová
Svatopluk Čech

Škoda: změna PINu elektronicky za poplatek, ne každé město cca 20 tisíc obyvatel má v dosahu jejich bankomat, SEPA platby by mohli být levnější. Mírné zlepšování služeb jde vidět.


Pobočky

Bankomaty