Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2014 77
Bedřich Danda
Petr Kučera
Miroslav Zeman

Fio banka je banka, která se velmi snaží. Jedná se sice o menší banku,  vzniklou z bývalé družstevní záložny, ale rozsah produktů i nabídka unikátních služeb a produktů je na této bance velmi zajímavá. V našem hodnocení se banka dlouhodobě umisťuje na nejvyšších místech.

Fio banka získala již potřetí v řadě titul Bankovní inovátor v ocenění Hospodářských novin Nejlepší banka 2014 za nejlepší novinku na českém bankovním trhu. Zvítězila se svým účtem zdarma v 15 měnách.

Ocenit banku musíme i v oblasti vzdělávání. Banka toto dělá velmi zajímavým způsobem. Vzdělává hrou a praxí. Na českých a letos i slovenských vysokých školách byl zahájen projekt Studentbroker, ve kterém si mohou studenti vyzkoušet obchodování na světových burzách. V podzimním, již jedenáctém, semestru, se do projektu zapojí až 20 vysokých škol a univerzit z České republiky a Slovenska.

Fio banka také ve třetím čtvrtletí zlevnila platby v Eurech.

 

Fio banka také vylepšila kontokorentní úvěr k osobním i podnikatelským účtům. Nyní je možné vybírat ze tří různých tarifů podle potřeby klienta, přičemž u Tarifu 3 se neplatí žádný poplatek za přistavení kontokorentu ani jeho obnovu. Nově mohou o kontokorent žádat nejen stávající, ale i noví klienti.

Martina Hedvičáková

Další změny se udály především v SEPA platbách u Fio a Airbank, kdy v prvním případě přišlo zlevnění a ve druhém možnost využívat SEPA režim.  

Olga Ortová Šeflová

Fio banka se stále v oblasti investičních produktů systematicky pokouší o zvyšování vzdělanosti klientů v těchto finančních aktivitách (Škola investování, Studentbroker). To,  že dále rozšiřuje své služby s exkluzivní poplatkovou politikou (kontokorent bez poplatku, účet zdarma v 15 měnách) ji přináší stále nové klienty. Je tedy klienty stále vnímána a také oceňována jako velmi vstřícná banka. Proto začíná problém s jejím bodovým hodnocením, směřuje totiž do nepřípustných hodnot nad 100 bodů (+1 body).

Bankovní poplatky 3Q 2014 88.8
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 3Q 2014 69
Jana Kovačiková

Běžný účet je doopravdy zdarma. Negace: poplatek za příchozí a odchozí Europlatbu (SEPA platbu), jsme v EU, tak bych očekával za nula. Není dost bankomatů. Zjištění a změna PINu za poplatek!!

Josef Marcián
Michaela Kostelníková
Lojza Kořínek
Jana Jahrolová
wererw werewr

Vynikající poměr cena - výkon, tj. prakticky bez poplatků s velmi širokým portfoliem služeb a naprosto bezkonkurenčním internetovým bankovnictvím, které postrádá různé zbytečné vyumělkovanosti, ale zato je naprosto přehledné a stoprocentně funkční. Dále přiměřeně široká síť poboček s rozumnou otevírací dobou.

Jan Petr
Tom Connors
Svatopluk Čech

Pobočky

Bankomaty