Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 77,3
Martina Hedvičáková

Fiobanka vstoupila do nového roku s novým Fio Internetbankingem pro všechny své klienty. Během roku přidá nové užitečné funkce. Její klienti mohou také nově dobíjet předplacené karty u O2.

Fio banka úspěšně navýšila základní kapitál o 200 milionů Kč. O navýšení rozhodl akcionář banky.

Fio banka, podobně jako většina bank,  snižuje úrokové sazby hypoték a minimální fixní sazba tak nově činí 1,99 % p.a., a to bez nutnosti uzavřít jakékoliv doplňkové služby či pojištění.

Miroslav Zeman

U Fio banky nemůžeme začít jinak než zopakovat její prvenství a zisk titulu GEEN Nejvstřícnější banka roku 2014. Banka tento nejvyšší titul obhájila již po čtvrté. První klientský rating bank je přitom nejkomplexnější a nejcitovanějším projektem pro objektivní hodnocení tuzemských bank.

Hned v lednu přišla Fio banka s pěknou a šikovnou inovací. Česká Fio banka představila novinku – nový Fio Internetbanking, který poskytla svým klientům. Jeho hlavními přednostmi je zajímavý a neokoukaný design, přehledné intuitivní ovládání a také změna použité technologie, která umožní obsluhu rostoucího počtu klientů Fio banky. V průběhu letošního roku pak do systému přidává banka další funkčnosti.

Leden také přinesl možnost klientů banky dobíjet kredit u operátora O2. Jasně, tato možnost už u větších bank funguje léta, ale každý posun ve vstřícnosti a možnostech klientů při užívání služeb banky musím hodnotit kladně.

Co musím také zmínit je únorové zvýšení klientů banky na 460 000. Fio se tak zabydlela na trhu jako skutečně středně velká banka.

Co se mi na Fio bance moc líbí, je její přístup a dlouhodobá aktivita na poli vzdělávání dětí a studentů. Vzdělávání se týká investování, přehledu v tomto segmentu a schopnosti rozumět této poměrně sofistikované problematice. Fio banka tak pokračuje v sérii bezplatných vzdělávacích seminářům pro veřejnost a zahájila v březnu 11. ročník Školy investování. Jarní část nabídne zájemcům o investování tři zajímavá témata v téměř 40 městech po celé České republice. Semináře jsou určeny úplným začátečníkům i pokročilým investorům.

Fio banka potřebovala zatraktivnit svoje hypotéky a to zvláště po vstupu Air Bank na tento trh. Proto na konci března banka plošně snížila úrokové sazby hypoték a minimální fixní sazba tak nově činí 1,99 % p.a., a to bez nutnosti uzavřít jakékoliv doplňkové služby či pojištění.

Bez povšimnutí nemohu ponechat ani umístění produktu banky v projektu Česká koruna. Nejlepším podnikatelským účtem v Ceně podnikatelů soutěže Zlatá koruna 2015 se stal právě Fio podnikatelský účet bez poplatků. Obhájil loňský titul a již počtvrté v řadě získal největší počet hlasů.

Fio je banka, která je sice nyní už střední, ale je aktivní, inovativní, je dobře vidět a také je česká. Právě na českosti postavila banka svou novou image. Banku tedy hodnotím velmi pozitivně.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Banka je i nadále zaměřena do oblasti investičních nástrojů peněžního nebo kapitálového trhu. Nicméně je bankou universální. Z jejich internetových stránek však není zřetelné rozdělení produktů pro spotřebitele a další klientelu. Nabídka služeb je komplexní bez rozdílu segmentu, banka rozděluje nabídku spíše podle druhů oblastí a produktů (akcie a deriváty, půjčky a úvěry, účet a internet) a až po kliknutí na produkt se tento rozdělí na příslušný segment. Je to také možný přístup, ale poněkud zdlouhavější, zejména pro spotřebitele. Sazebník je poměrně vstřícný a celkem jednoduchý. V rámci reklamy lze banku spatřovat v hodnoceném období zejména v tiskovinách, ale i celkem „legrační“ televizní spoty.  

Není však zřetelná její společenská odpovědnost, tedy já jsem nenašel odkazy na charitativní nebo jinou společensky potřebnou aktivitu. Proto hodnocení ponechávám na úrovni mého minulého hodnocení.

Markéta Grušáková

Za mimořádný přístup ke klientům si FIO zaslouží velkou pochvalu. Skvělým projektem je pořádání seminářů pro veřejnost. A to zcela zdarma. Je to již 11. ročník „Školy investování“. Banka dále pro své klienty připravila nové internetové bankovnictví a snížila úrokovou sazbu u hypoték.

Bankovní poplatky 1Q 2015 87.5
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 81.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Fio je stejně jako Air bank pozitivním překvapením. Musel jsem také změni názor na tuto banku. Je vidět, že banka s nízkými poplatky může existovat a dokonce i velmi dobře fungovat.

Milan Mroczkowski

perfektní nový internetbanking, vhodná banka pro platby na Slovensko. Hlavně vadí, že zjistit nebo změnit elektronicky PIN je za poplatek.

Max Kuřátko

Po odchodu od CS je tahle banka prostě nejlepší.


Pobočky

Bankomaty