Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 79,6
Miroslav Zeman

U Fio banky nemůžeme začít jinak než zopakovat její prvenství a zisk titulu GEEN Nejvstřícnější banka roku 2014. Banka tento nejvyšší titul obhájila již po čtvrté. První klientský rating bank je přitom nejkomplexnější a nejcitovanějším projektem pro objektivní hodnocení tuzemských bank.

Fio banka je v rámci nízkonákladových bank tou výraznější bankou a společně s Air Bank představuje špičku segmentu nízkonákladových bank. Banka, stejně jako Air Bank vytváří opakovaně zisk a přichází na trh pravidelně s novinkami a inovacemi, které rychle zavádí do praxe. Fio banka také pravidelně rozšiřuje svou pobočkovou síť, kdy se snaží dostat se ke svým klientům co nejblíže.

Fio je banka, která je sice nyní už střední, ale je aktivní, inovativní, je dobře vidět a také je česká. Právě na českosti postavila banka svou novou image. Banku tedy hodnotím velmi pozitivně.

S čím novým Fio banka přišla ve třetím čtvrtletí roku 2015:

Fio banka bodovala ve třetím čtvrtletí především svými produkty investičního bankovnictví. Dá se říci, že třetí čtvrtletí bylo ve znamení těchto produktů. Fio banka si tak upevnila své vedoucí postavení a specializaci v tomto segmentu.

Fio banka připravila pro nové investiční klienty speciální akci. Všichni, kdo si k ní chtějí převést své stávající portfolio cenných papírů, to nyní mohou učinit zcela bez poplatků. Akce trvá do konce ledna 2016.

Fio banka také zavedla novou investiční smlouvu, která klientům následně umožní žádat o úvěr na obchodování s cennými papíry jednoduše online v aplikaci e-Broker. Banka zároveň nově nabízí úvěr na obchodování bez poplatků za přistavení.

Fio banka také rozšířila svou akční investiční nabídku. Všichni, kdo si k ní převedou své portfolio cenných papírů, získají za každý převedený veřejně obchodovatelný titul slevu 450 Kč na poplatku z jakéhokoliv budoucího obchodu.

Fio: Fio banka uspořádá investiční semináře po celé České republice

Fio banka je aktuálně Nejvstřícnější bankou v České republice a jako taková posiluje pozice v sektorech, které jsou pro ní nejvýznamnější a také je nejlépe umí. Jednou z těchto činností je vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti klientů či studentů. Tentokrát se banka zaměřila na investiční semináře, které mají ukázat zájemcům možnosti a způsoby investování v rámci Fio banky. Právě Fio banka je známá svou aktivitou na poli investování. I zde však musíme upozornit na to, že investování může být více či méně riskantní obchod a měli by se do něj pouště osobně pouze lidé, kteří mají znalosti a zkušenosti s tímto investováním.

Bedřich Danda
Miroslav Škvára

Banka nabízí několik zajímavých inovací a trvale pečuje o klientský servis. Kromě toho věnuje péči i vzdělávání - PROJEKT ŠKOLA INVESTOVÁNÍ. Přechod ze sektoru Družstevních záložen do bankovního sektoru. Posun do kategorie – střední banka s počtem klientů cca 520 tis. Proto za mě nejvyšší hodnocení

Markéta Grušáková

FIO banka si zaslouží body v každém případě, je to mladá dynamická banka, která vychází svým klientům vstříc. Banka nabízí velmi výhodné produkty nejen občanům, ale také podnikatelům

Olga Ortová Šeflová

Fio banka se věnuje dalšímu vzdělávání klientů v oblasti investičního bankovnictví. Její bilanční suma překročila 50 mld., čímž se dostává do skupiny středních bank v ČR. Další novinky jsme však nezaznamenali.

 (0 bodů)

Bankovní poplatky 3Q 2015 86.3
Bankovní poplatky.com

Fio banka se stala Nejvstřícnější bankou i pro rok 2014. Uvidíme, jak si v souboji bank povede v novém roce 2015.

Vzhledem k pohybům oběma směry, ponecháváme zatím hodnocení na stejné úrovni, s negativním výhledem. Fio banka zdražila od 24. června 2015 vklad hotovosti v korunách na pokladně banky provedený třetí osobou z 60 na 70 Kč.

Poté, co v předminulém čtvrtletí zmodernizovala Fio banka svůj sazebník a my to ohodnotili zvýšeným hodnocením, v aktuálním kvartále k žádným grafickým úpravám nedošlo. Aktuálně se sazebník rozkládá na devíti stranách (minule osm). V sazebníku i nadále najdeme na relativně malém prostoru množství doprovodných a vysvětlujících textů. Ve II. čtvrtletí nemáme důvod naše hodnocení v této části měnit.

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. Nicméně v Q Reportu Scott & Rose se aktuálně pohybuje až na místě čtvrtém - roční náklady standardního klienta jsou 362 Kč. Hodnocení jsme ponechali ve stejné výši. 

Veřejnost 3Q 2015 76.8
Jsem u FIO druhým rokem. Doposud jsen na poplatcích nezaplatil ani korunu.
Tato banka skvěle dokáže být bankou s pobočkama s pokladnama v 80% okresních měst. Přitom si zachovává pozvolný růst a snaží se postupně nasazovat novinky, které si zákazníci žádají.
Výhodou je přehledné internetové bankovnictví a dobrá cenová politika banky. Za nevýhodu považuji často špatně proškolený personál.
Lže

Pobočky

Bankomaty