Fio banka

Fio banka

Fio banka, a.s.
Předseda představenstva a generální
ředitel: Mgr. Jan Sochor
Sídlo: V Celnici 10, 117 21 Praha 1
Tel.: 224 346 111
E-mail: fio@fio.cz, www.fio.cz

Kód banky: 2010

Infolinka: +420 224 346 800

Blokace karet: +420 224 346 777

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 1 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 0,32 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2017
Banka roku
2016
Banka roku
2015
Banka roku
2014
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 78,4
Petr Kučera

Kvalitu běžného účtu potvrdilo vítězství v kategorii Účet roku v soutěži Banka roku.

Také Fio banka už umožňuje založit si účet na dálku – tedy kompletně elektronicky, bez nutnosti tisknout dokumenty, potkávat se s kurýrem nebo chodit na pobočku. 

Miroslav Zeman

U Fio banky nemůžeme začít jinak než zopakovat její prvenství a zisk titulu GEEN Nejvstřícnější banka roku 2014. Banka tento nejvyšší titul obhájila již po čtvrté. První klientský rating bank je přitom nejkomplexnější a nejcitovanějším projektem pro objektivní hodnocení tuzemských bank.

Fio banka je v rámci nízkonákladových bank tou výraznější bankou a společně s Air Bank představuje špičku segmentu nízkonákladových bank. Banka, stejně jako Air Bank vytváří opakovaně zisk a přichází na trh pravidelně s novinkami a inovacemi, které rychle zavádí do praxe. Fio banka také pravidelně rozšiřuje svou pobočkovou síť, kdy se snaží dostat se ke svým klientům co nejblíže.

Fio je banka, která je sice nyní už střední, ale je aktivní, inovativní, je dobře vidět a také je česká. Právě na českosti postavila banka svou novou image. Banku tedy hodnotím velmi pozitivně.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Fio banka se pochlubila úspěchem na poli své specializace, tedy v investičních činnostech. Banka tak získala jen od poloviny července 2015 více než 2000 nových investičních klientů, celkově počet investorů, kteří obchodují s Fio bankou, dosahuje 84 000.

A v tomto kurzu banka pokračovala, tentokrát u studentského investičního projektu.

Projekt Studentbroker, který pořádá česká Fio banka ve spolupráci s českou burzou RM-SYSTÉM, odstartovala na podzim ve dvacítce vysokých škol a univerzit v České republice a na Slovensku. Studenti tak měli možnost seznámit se praktickou formou s investováním na burze.

A aby toho nebylo s investováním málo, připravila Fio banka pro nové i stávající klienty novinku. Celý listopad jim umožnila investovat zcela zdarma na české burze RM-SYSTÉM.

Na konci října Fio banka nově rozšířila možnosti založení účtu na dálku o další způsob, který je čistě elektronický bez nutnosti tisknout dokumenty, sjednávat schůzku s kurýrem či chodit na pobočku. Zájemci o osobní účet bez poplatků nyní vše vyřídí online. Jedná se o velmi příjemnou inovaci, kdy banka dostála své pověsti nízkonákladové a srozumitelné banky.

I Fio banka zaznamenala úspěch v hodnotící anketě. Osobní účet od Fio banky zvítězil v hodnocení Fincentrum Banka roku 2015 v kategorii Účet roku a obhájil tak loňské prvenství. Účet vybrala z dvaceti nominovaných bank odborná porota. Fio banka se také umístila na druhém místě v kategorií Nejdynamičtější banka roku.

Na závěr roku také banka oznámila otevření nové pobočky v Pražských Hájích. Fio banka tak otevřela už svou 76. pobočku v České republice. Banka se tak zařadila mezi středně velké banky už nejen počtem klientů, ale i počtem svých poboček a svou dobrou dostupností.

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

Fio bance se díky soustavné péči o investiční bankovnictví podařilo již získat 84 tis. investorů. Pro investiční klienty připravila s burzou RM SYSTÉM podstatné rozšíření nabídky zahraničních emisí, poplatkové prázdniny v měsíci listopad 2015, projekt Studentbroker pro praktické seznámení se s investicemi na burze na dvaceti vysokých školách a univerzitách v ČR. Fio nadále rozšiřuje svoji pobočkovou síť, otevřela již 79. bankovní místo. Je hodnocena jako banka velmi dynamická, prvenství v soutěžích získává stále její osobní účet bez poplatků, který lze nově zřídit zcela on line. 

Miroslav Škvára

Banka nabízí několik zajímavých inovací a trvale pečuje o klientský servis. Kromě toho věnuje péči i vzdělávání - PROJEKT ŠKOLA INVESTOVÁNÍ. Přechod ze sektoru Družstevních záložen do bankovního sektoru. Posun do kategorie – střední banka s počtem klientů cca 520 tis. Proto za mě nejvyšší hodnocení

Bankovní poplatky 4Q 2015 86.3
Bankovní poplatky.com

Fio banka se stala Nejvstřícnější bankou i pro rok 2014. Uvidíme, jak si v souboji bank povede v novém roce 2015.

Vzhledem k téměř nulovým změnám v posledním čtvrtletí roku 2015 nebudeme měnit hodnocení banky v této části.

Poté, co v předminulém čtvrtletí zmodernizovala Fio banka svůj sazebník a my to ohodnotili zvýšeným hodnocením, v aktuálním kvartále k žádným grafickým úpravám nedošlo. Aktuálně se sazebník rozkládá na osmi stranách. V sazebníku i nadále najdeme na relativně malém prostoru množství doprovodných a vysvětlujících textů. Ve IV. čtvrtletí nemáme důvod naše hodnocení v této části měnit.

Fio banka se ve většině průzkumů umísťuje se svým běžným účtem na prvním nebo druhém místě. Nicméně v Q Reportu Scott & Rose se aktuálně pohybuje až na místě čtvrtém - roční náklady standardního klienta jsou 362 Kč. Hodnocení jsme ponechali ve stejné výši. 


Pobočky

Bankomaty