Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2010 66,8
Bedřich Danda

GE Money představuje banku, která obvykle vstupuje do jakéhokoliv segmentu bankovního trhu nějakým inovativním a originálním způsobem, někdy ovšem se špatným výsledkem.  Zdá se však, že v některých oblastech není její postup zase až tak dynamický.  Také se mi dařilo poněkud hůře orientovat se ve webových stránkách, dosti obtížné bylo nalézt úrok z čerpaného úvěru na kreditních kartách.

 

Pozitivně se dá hodnotit omezení poplatku a dalších nákladů na úvěr Expres půjčka, který tak banka výrazně zvýhodnila, což mohou ocenit i podnikatelé.

 

GE Money také snížila úrokové sazby z hypoték a zařadila se tak po bok ostatních bank, které se tímto způsobem snaží rozhýbat trh s bydlením.

Dalibor Z. Chvátal

Lepší úrok a poplatkové prázdniny pro zájemce o hypotéku lákaly nové i stávající klienty GE Money Bank. Banka hned dvakrát během tří měsíců rozšířila síť partnerů věrnostního programu bene+, přitom slevy nejsou nízké a dosahují i dvouciferných procentních čísel. Poučila se z kritiky absence dodatkových karet ke kreditní kartě a nabízí až tři dodatkové karty, dokonce bez poplatku. U platebních karet se GE Money vyřádila: kompletně změnila doplňkové placené služby a dlužno dodat, že k lepšímu. Doslova za pár korun se k platebním kartám dají dokoupit kvalitní asisteční služby i pojištění, které oceníte nejen na cestách, ale i v domácnosti. Podnikatele potěšilo zavedení spořicích účtů v eurech a amerických dolarech, úroková sazba sice není nic moc, ale jsou alespoň bez výpovědní lhůty. Dávám prst nahoru.

Eva Poláchová

I GE se připojilo k e snížení úrokových sazeb u hypoték, včetně možností nulového poplatku za zpracování v rámci tzv. „hypotéčních dní“. Unikátní stále zůstává kalkulačka pro konsolidaci půjček a stále slušné zhodnocení na účtu Genius II (2% pro zůstatky od 40 000,- Kč). Jednoznačnou novou podporou je nulový poplatek u spotřebitelských úvěrů uzavřených dokonce května. Nelze neodrazit tu skutečnost, že GE a její internetová banka je jednoznačně u veřejnosti ceněna jako jedna z nejlepších. 

Otakar Schlossberger

Banka nabízí klasicky širokou škálu všech produktů a služeb, které jsou dostupné buď v kamenných pobočkách, nebo přes různé další alternativní distribuční kanály. Také ve II. čtvrtletí t.r. bylo možné vysledovat zvýšenou aktivitu banky vůči poskytování hypotéčních úvěrů, kdy se nabízí tento úvěr bez poplatků. Základní dokumenty banky vůči spotřebiteli se zdají jako srozumitelné a celkem vstřícné vůči němu. Sazebník je možno také považovat za přehledný, jeho změna byla provedena k 24. květnu t.r. Banka chybně používá slovo „platnost“ namísto účinnosti.

 

Banka věnuje značnou pozornost bezpečnosti svých elektronických komunikačních kanálů a nabádá k tomu i své klienty vč. ochrany dat svých klientů. Dále se hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na významné podpoře mj. v sociální oblasti a podporuje sportovní aktivity.

 

Základní informace o hospodaření banky jsou dostupné. Proto jsem své hodnocení v části první zvýšil oproti hodnocení v minulém čtvrtletí.

Miroslav Zeman

Aktivita banky ve II. čtvrtletí byla spíše podprůměrná. Spíše než konkrétních změn a kroků se nová oznámení týkala spíše výsledků průzkumů a anket.

 Banka tak ve II. čtvrtletí přišla s těmito opatřeními. Expres půjčka byla osvobozena od poplatků za sjednání úvěru, banka tradičně zvýhodnila hypoteční úvěry a odpustila poplatky za zpracování úvěru a odhad nemovitosti, dosáhla nejlepšího umístění v jedné z kategorií ankety Zlatá koruna a přišla se zajímavou a praktickou službou.

Nejvýznamnější půjčka této banky a její úvěrová vlajková loď Expres půjčka tak byla v hodnoceném období osvobozena od poplatku za sjednání úvěru. Klienti tak dosáhli průměrné úspory 4 500 Kč.

GE Money Bank není výjimkou a tak jako ostatní banky přišla se snížením úroků u hypotečních úvěrů. Úroková sazba se na začátku dubna snížila na 4,69 %. V květnu navíc přišla banka s oznámením, že v rámci tzv. hypotečních dnů jsou odpuštěny klientům poplatky za zpracování úvěru a poplatek za vypracování odhadu nemovitosti.

Banka se také na konci května pochlubila svým umístěním v anketě Zlatá koruna, kde její internetová banka získala cenu veřejnosti.

Banka také přišla s velmi zajímavou, nápaditou a užitečnou službou. V období hromadné úhrady daně z příjmů umožnila banka hradit daně jednoduše pomocí bankomatů, včetně možnosti uhradit daň v hotovosti. Toto opatření uspořilo klientům čas i finanční prostředky.

Poměrně zajímavým opatřením bylo i spuštění programu bene+ na debetních kartách banky, tedy věrnostní program s výhodami.

Bankovní poplatky 2Q 2010 68.8
Bankovní poplatky.com

Stále se zajímavým balíčkovým účtem Genius Active, který má v ceně v zásadě všechny základní bankovní služby. Toto konto v různých srovnáních i nadále boduje. Pokud navíc klient splní podmínku průměrného zůstatku více než 250 tisíc (bohužel ale jen na tomto účtu, na rozdíl např. od Citibank a ČSOB, kde se zůstatky z různých účtů klienta sčítají), má konto zdarma. Jinak k žádným strukturálním změnám sazebníku nedošlo.

Další z bank, která ohlásila změnu sazebníku a to k 1. červenci. Ale změn nebude mnoho – zvýší se poplatek za vedení běžného účtu (který stejně mnoho lidí nevyužívá) a poplatek za výběr z bankomatu cizí banky, ale k tomu se dostaneme až v příštím čtvrtletí. Ve II. čtvrtletí přišla banka například s odpuštěním poplatku za zpracování hypotéky.

Pokud jde o přehlednost sazebníku, nedošlo za uplynulé čtvrtletí k zásadním zlepšením či znepřehledněním. Sazebník tak i nadále lze řadit spíše k těm méně přehledným. Tabulky s konty jsou nelogicky členěny a dokonce i největší výhody ústředního konta banky Genius Active musí klient hledat pod tabulkou malým písmem. Není tak zcela zřejmé, co všechno spadá pod konto Genius Active. K nepřehlednosti také přispívá, že vedle sebe v sazebníku klient najde aktuálně nabízená konta a ta, která již v nabídce banky nejsou.

V Bankovní ročence Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům. V kalkulátoru bankovních poplatků se náklady na jednotlivé balíčky účtů pohybovaly oběma směry o cca 10%. Jedinou výjimkou byl znatelný posun u GE Money běžného účtu a to z 320 Kč na 229 Kč. To může být dáno tím, že více klientů GE využívalo služby, které byly součástí balíčků, a nebo, že klienti toto čtvrtletí nepoptávali služby, které byly drahé právě u tohoto druhu účtu.

Veřejnost 2Q 2010 59.6
Zdena Dzvoníková
Kamila Damaská
Eliška Sládková
Lucie Trnečková

Absolutní spokojenost :-) Výborně školený personál a snad nejpřehlednější internetové bankovnictví.

Radek Klouda
Klára Zemanová
Jitka Čechovská
Kristýna Drsová
EDITA LENCOVÁ

MOJE BANKA AŽ NA OBČASNÁ NEDOROZUMĚNÍ FUNGUJE VSTŘÍCNĚ. LIDIČKY, KTEŘÍ PRACUJÍ NA POBOČCE, KAM CHODÍM, JSOU MILÍ, OCHOTNÍ A POMOHOU  MI SE VŠÍM, CO POTŘEBUJI. A TAK ODCHÁZÍM Z BANKY NĚKDY BOHATŠÍ O KARTU, NĚKDY S DALŠÍMI I LEVNĚJŠÍMI SLUŽBAMI A VĚTŠINOU S ÚSMĚVEM NA RTECH A POCITEM POHODY.

S ÚSMĚVEM JSEM SI I "VYBOJOVALA" ZRUŠENÍ PŘÍKAZU K ÚHRADĚ ZADARMO. TENTO PŘÍKAZ JSEM ZADALA PŘES INTERNET BANKU, POTOM JSEM HJO CHTĚLA ZRUŠIT, ALE TO UŽ NEŠLO. TAK JSEM PŘESVĚDČILA I BANKÉŘE NA POBOČCE, ŽE TO ZPOPLATNĚNO JIŽ NENÍ, MUSEL SE JÍT SICE PORADIT.....

PŘEJI VŠEM KLIENTŮM DOBROU BANKU A PŘÍJEMNÉ LIDIČKY V NÍ...

Marek Kolář

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank