Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2010 67,3
Miroslav Zeman

GE Money Bank uvedla ve III. čtvrtletí na trh dva nové podnikatelské balíčky Genius Business Export/Import. Banka tak pokračuje v programu rozvíjení a rozšiřování služeb pro živnostníky a podnikatele.

Sympatická je aktivita podpory nákupu vakcín na 6 dětských smrtelných nemocí. Zaměstnanci GE Money šili ve svém volném čase panenky, které se následně prodávaly na jarmarku za 37 tisíc korun. Díky této aktivitě bude moci být očkováno více než 63 dětí v Africe.

 Dobrovolníci z řad zaměstnanců GE Money rovněž pomáhali v oblastech postižených povodněmi.

GE Money i ve III. čtvrtletí tradičně přicházela se zajímavými průzkumy a informacemi pro klienty i širokou veřejnost. Uvedené informace sloužily nejen jako informační či vzdělávací zdroj, ale také jako zdroj pro srovnávání a inspiraci pro efektivní výběr produktů bank či pojišťoven.

Banka jako jedna z mála podpořila zemědělce a farmáře v ČR. GE Money Bank nabídla zemědělcům na výstavě Země živitelka (26. 8. do 31. 8.) úvěr na financování zemědělské techniky s exkluzivní sazbou 5,4 % p.a. V sektoru zemědělství je GE Money Bank jedničkou a ročně financuje nejvíce zemědělských investic a je největším uživatelem garančních a dotačních programů Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF)

Genius Optimal od GE Money Bank představila banka v letních měsících. Spořicí účet Optimal s unikátní garantovanou sazbou ve výši 2,50 % p.a. ke kontu Genius Optimal zdarma. Banka se tak snaží motivovat uživatele svých běžných účtů k většímu využívání lukrativnějších účtů spořících.

V sektoru hypoték se i GE Money vydala cestou snižování úroků. Hypotéky GE Money Bank tak jsou k mání se sazbou 4,29 % a s mimořádnými splátkami bez poplatku.

Pavla Hřebíčková

Jedním z hlavních témat třetího čtvrtletí byly i u GE Money úvěry, a to především úvěry hypoteční a snaha o opětovné zaktraktivnění tohoto segmentu trhu pro klienty. Nicméně úroková sazba je stále daleko za hranicí 4% a nové klienty nejspíše do banky nepřiláká, a to i přesto, že banka avizuje garantovanou výši sazby.

 

U vkladových produktů a běžných účtů banka správně sází na přehlednost – tedy na produktové balíčky zahrnující v sobě běžný a dobře zhodnocený spořící účet. Aby banka rozšířila své portfolio o nové klienty, přichází, jako již v minulosti několikrát, s časově omezenou akční nabídkou pro nové klienty - spořící účty se sazbou 2,5% patří k těm nejlépe úročeným na trhu a bance by opravdu mohly nové klienty přivést.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- od 1.7.2010 začaly platit již dříve avizované změny poplatků u běžného účtu a kreditní karty  - negativní zprávy pro klienty

Oblast úrokových sazeb:

- banka snížila sazby u hypotečních úvěrů

- došlo ke snížení úrokové sazby u  kont pro podnikatele

 - vzrostla úroková sazba u kontokorentního úvěru pro občany

Inovace  a novinky:

 - GE Money Bank uvedla nové konto Genius Optimal a účet pro méně aktivní klienty Genius Start

- byl připraven nový koncept kreditních karet MoneyCard

 - tak jako  jiné banky, tak i GE Money Bank  přišla s nabídkou v oblasti hypotečních úvěrů. V tomto případě je klientům umožněno kdykoliv splatit úvěr na bydlení předčasně pomocí mimořádných splátek bez poplatků.

Marketingové aktivity, komunikace:

 - mediální kampaň na podporu nového konta

- klienti byli prostřednictvím výpisů informováni o jiné úrokové sazbě u Flexikreditu

 - ve internetovém bankovnictví mohli klienti nalézt nabídku cestovního pojištění

Bedřich Danda

Banka, která pro podnikatele a živnostníky znamená střední cestu. Nejedná se ani o špičkovou a pro podnikatele mimořádně vstřícnou banku, ale tato banka také neurazí.

Ve třetím čtvrtletí mohly podnikatele zaujmout nové produkty směřované právě na ně. Jedná se především o podnikatelské balíčky Genius Bussines Import/Export, které pro podnikatele znamenají poměrně zajímavé rozšíření služeb banky.

Velmi vstřícný přístup banka uplatňuje i vůči zemědělcům pro které připravila zajímavé zvýhodněné úvěry.

Miroslav Zeman

Akční úrok hypotéčních úvěrů a bezplatné předčasné splátky jsou hlavním tahounem podzimní kampaně GE. Banka představila novinku v podobě Optimálního účtu: za jeden paušál nabízí velmi slušné portfolio služeb a jeden z nejlepších garantovaných úroků na spořicím účtu k tomu, je cílený hlavně na aktivní klienty. Změnou prošly i kreditní karty, kdy GE zjednodušila jejich nabídku a nově do portfolia nasadila zlatou kreditku a kreditní kartu bez běžných poplatků, přibyla i možnost doplňkových služeb ke kartám. Ve věrnostním programu bene+ přibyli noví členové a je to jeden z nejlepších programů v nabídce bank. Zemědělcům na českobudějovické výstavě nabídla velmi dobrý úrok pro financování techniky. Jednoduše řečeno, za uplynulé čtvrtletí jen samá pozitiva a sociální jistoty.

Bankovní poplatky 3Q 2010 68.8
Bankovní poplatky.com

Zajímavý balíčkový účet Genius Active byl v tomto čtvrtletí doplněn o další dva balíčkové účty – Genius Optimal a Genius Start. Výše bankovních poplatků se příliš nezměnila, ale znatelně se rozšířila nabídka balíčkových účtů, jejichž struktura může lépe vyhovovat různým typům bankovních klientů. Proto za III. čtvrtletí zvyšujeme o půl bodu hodnocení GE Money Bank.

Jedna z nejaktivnějších bank v tomto čtvrtletí. Ovšem jen pokud jde o nabídku produktů, jinak poplatkově příliš změn nezaznamenáváme. Změna sazebníku se uskutečnila k 1.7., ale bez výraznějších poplatkových dopadů – zvýšil se poplatek za vedení běžného účtu, který stejně mnoho lidí u této banky nevyužívá a poplatek za výběr z bankomatu cizí banky. GE Money Bank uvedla ve III. čtvrtletí na trh dva nové podnikatelské balíčky - Genius Business Export/Import 30 (350 Kč/měsíc) a 100 (950 Kč/měsíc). Rozšířila tak portfolio produktů pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby z oblasti zahraničního obchodu. V rámci těchto účtů má klient například nárok na zvýhodněný zahraniční platební styk. Pro fyzické osoby banka přichází s novými konty Genius Optimal (199 Kč/měsíc) a Genius Start (59 Kč/měsíc). Genius Optimal nabízí vedle neomezeného platebního styku také zvýhodnění dalších produktů banky – například pojištění, lepší úroková sazba u hypotečního úvěru či spořicí účet s roční úrokovou sazbou 2,5% (pro zůstatky do 500 tisíc Kč). Genius Start je balíčkový účet pro méně aktivní klienty. Banka také samozřejmě nabídla poplatkové zvýhodnění u hypoték – tentokrát šlo o možnost bez poplatků splatit úvěr mimořádnou splátkou.

Pokud jde o přehlednost sazebníku, nedošlo za uplynulé čtvrtletí k zásadním zlepšením. Sazebník, který lze i nadále řadit spíše k těm méně přehledným, byl pouze doplněn o nové druhy kont. Tabulky s konty jsou nelogicky členěny. Bohužel pro banku, vše, co je součástí balíčkových účtů (Active, Optimal, Start, Gold) najde klient až pod tabulkou malým písmem. Není tak zcela zřejmé a na první pohled jednoznačné, co všechno spadá pod jednotlivá konta. I nadále vedle sebe klient najde v sazebníku jak aktuálně nabízená konta, tak i ta, která již v nabídce banky nejsou, což přispívá k jeho nepřehlednosti.

V různých přehledech (Q Report Scott & Rose i kalkulátor bankovních poplatků) se postavení banky trochu zhoršilo. To dokládají i výsledky nákladů průměrného bankovního klienta. Proto o půl bodu snižujeme hodnocení za aktuální čtvrtletí. Banka tedy celkově dosáhla stejného výsledku jako v předchozím čtvrtletí.

Veřejnost 3Q 2010 57.1
Jan Zrzavý

GE Bank nenadchne ani neurazí. Některé chyby vyvažují zase některé přednosti

PAVLÍNA HECZKOVÁ

JSEM MOC SPOKOJENÁ S TOUTO BANKOU A DÁVÁM ZA 1.

Renata Fischerová

Tahle moje banka je prostě super,jsme u ní již dlouhá léta a odejít nechceme.Chci Vám všem doporučit,žádné fronty když přijdete,na pobočce vás odbaví rychle a ochotně k vaší spokojenosti.JEN SAMÁ CHVÁLA!Modrá je dobrá,už je to tak!!!!

Roman Třebín
Miroslav Gallas

Horší dostupnost poboček

Paula-Mirabela Pleskač

Má poměrně zajímavé nabídky.

Eva Wollnerova
Marcela Spáčilová
Klára BBB

Mám velice špatné zkušenosti s touto bankou. Při konsolidaci půjčky - vše vyřizovali po telefonu, nakonec mě nahnali na pobočku, chtěli to, co původně po mně ani nechtěli, ztráta času, špatná komunikace a nakonec jsem odešla z prázdnou. Nemám ráda tuto banku.

Miroslav Macoun

Tahle banka opravdu půjčuje každému... a to je hodně špatně


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank