Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2010 70
Bedřich Danda

GE Money Bank byla i ve čtvrtém čtvrtletí poměrně dynamickou bankou s dobrým tahem na branku. U této banky je zřejmé o co jí jde a co sleduje. Podnikatelé tak mohli navázat na předchozí vstřícné kroky v oblasti výhodných bankovních účtů pro podnikatele a dalších souvisejících služeb.

Genius dual active - stejně jako u UniCredit kombinace podnikatelského i osobního účtu. Podnikatel tak má dokonalý přehled o všech svých financích za přiznivou cenu a s množstvím doprovodných služeb.

Vstřícnost této banky vůči podnikatelům a živnostníkům je nutné ocenit.

František Pavelka

Oceňuji zvýšené úsilí v oblasti rodinných financí a ve směru využití datových schránek.

Miroslav Zeman

GE Money Bank se jevila v minulých čtvrtletích jako velmi inovativní a nápaditá banka. Jak své pověsti dostála v posledním čtvrtletí roku 2010?

GE Money Bank představila nový koncept kreditních karet MoneyCard. Banka tak přinesla zajímavé podmínky pro užívání těchto kreditních karet např. 0% úroková sazba na 6 měsíců při sjednání do konce roku. Současně s tímto krokem vylepšila banka svůj tradiční produkt. GE Money Bank nabízí svým klientům nový věrnostní program gold bene+ s exkluzivními partnery, který vrací klientům až 20 % z ceny nákupů zpět na kartu.

Banka v průběhu října také odpustila některým klientům část poplatků v oblasti hypoték. Ušetřit až 30 000 korun lze během hypotečních dnů GE Money Bank. Banka totiž hypotéky nabídla bez poplatku za zpracování a s odhadem nemovitosti zdarma. Současně také banka rozšířila možnosti jak si nechat předběžně schválit hypotéku z pohodlí domova on-line. Hypoteční sazby navíc začínají s počátkem listopadu na 3,99 % s možností mimořádných splátek zdarma.

GE Money Bank se také umístila v soutěži tuzemských firem. GE Money Bank získala druhé místo v soutěži Firma roku 2010: Rovné příležitosti, každoročně vyhlašovanou nevládní neziskovou organizací Gender Studies.

Banka nezahálela a i v posledním čtvrtletí roku přišla s úplně novým produktem. GE Money Bank představila běžný korunový účet pro podnikatele Genius Dual Active, který spojuje osobní účet Genius Active a podnikatelský běžný účet Genius Business Active.

Banku taky můžeme pochválit za pravidelné průzkumy v oblasti financí, které přinášejí nejen klientům banky zajímavé a důležité informace. Banka tak přinesla průzkum ze kterého vyplývá, že paušální konta jsou budoucností českého bankovnictví, tento typ účtu si chce totiž pořídit každý druhý obyvatel ČR. Rovněž jsme se mohli dozvědět, že s nakupováním na internetu má zkušenosti již 90 % dospělých Čechů. Z průzkumu GE Money Bank také vyplynulo, že každý čtvrtý ve věku 18 až 65 let na internetu nakupuje alespoň jednou měsíčně apod..

Velký krok udělala banka také ve využitelnosti bankomatů a rozšíření nabídky služeb v této oblasti. Bankomaty GE Money Bank umožňují přispět dětem na konto UNICEF. Přehled o použití karty je nová služba na bankomatech GE Money Bank. Banka ji klientům představila jako první finanční instituce v České republice.

Eva Poláchová

V posledním čtvrtletí nebyla banka na inovace či novinky skoupá. Jednoznačně pozitivně lze hodnotit zejména oblast úvěrového obchodu, kde klient mohli v rámci hypotečních dnů GE Money Bank ušetřit až 30 000 korun lze během. Banka totiž hypotéky nabídla bez poplatku za zpracování a s odhadem nemovitosti zdarma. Dále přišla banka s Hypotékou online,což je í nástroj na předběžné schválení hypotéky,který  klientům nyní umožňuje také zažádat o refinancování hypotéky nebo o hypotéku navíc banka  od 22. listopadu snížila úročení hypoték, sazby  začínaly již na 3,99% p.a., a to u fixací na 3 roky. Další marketingovou akcí je možnost získání bezplatného libovolného počtu mimořádných splátek či předčasného splacení úvěru po celou dobu trvání smlouvy pro klienty, kteří uzavřou smlouvu o Expres půjčce do konce roku 2010.

 

V novinkách se objevuje i nový věrnostní program  gold bene+ s exkluzivními partnery, který vrací klientům až 20 % z ceny nákupů zpět na kartu. Dále banka představila běžný korunový účet pro podnikatele Genius Dual Active, který spojuje osobní účet Genius Active a podnikatelský běžný účet Genius Business Active. GE Money Bank jako první banka v České republice začala oficiálně využívat datové schránky pro komunikaci se svými klienty z řad podnikatelů a firem a banka též na trhu přihází od 1. 12. 2010 s poplatky za europlatby jako za tuzemský platební styk.

 

Otakar Schlossberger

Banka nabízí klasicky širokou škálu všech produktů a služeb, které jsou dostupné buď v kamenných pobočkách nebo přes různé další alternativní distribuční kanály. Opět i ve IV. čtvrtletí 2010 bylo možné vysledovat zvýšenou aktivitu banky vůči spotřebitelům při poskytování hypotéčních úvěrů, kreditních karet a spotřebitelských úvěrů.  Základní dokumenty banky vůči spotřebiteli vypadají srozumitelně a celkem vstřícně Internetové stránky jsou přehledné a poměrně rychle se v nich člověk dokáže orientovat. Hospodářské výsledky jsou rychle dosažitelné.

 

Banka věnuje značnou pozornost bezpečnosti svých elektronických komunikačních kanálů a nabádá k tomu i své klienty vč. ochrany dat svých klientů. Dále se velmi hlásí ke společenské odpovědnosti a podílí se na významné podpoře mj. v sociální oblasti a podporuje sportovní aktivity.

 

Osobně jsem názoru, že banka stále dokáže využívat velmi dobře své postavení na trhu zejména ve vztahu ke spotřebiteli. Proto své hodnocení ponechávám na vysokém stupni z minulého hodnocení.

Bankovní poplatky 4Q 2010 70
Bankovní poplatky.com

Jednoznačně nejaktivnější banka z pohledu poplatkových změn ve IV. čtvrtletí. Strukturálně sice nevznikaly nové druhy kont, jako v minulém období (Genius Optimal a Genius Start), ale došlo k celé řadě zajímavých poplatkových posunů. A to oběma směry. Nicméně banka přišla s jednou zajímavou nabídkou – jeden účet pro celou rodinu. Jde o rozšíření konta Genius Optimal, kde manželé mohou získat dvě debetní karty pro správu jednoho účtu, přičemž druhou může disponovat partner a karta bude vystavena přímo na jeho jméno.

K poplatkově změně došlo k 1.12. Mimochodem banka připravuje další změny od 1.1. a pro podnikatelské účty od 1.3.2011. Překvapivě směrem nahoru zvedla banka poplatek za vedení Konta Genius Active a to ze 119 Kč na 129 Kč měsíčně (při průměrném měsíčním zůstatku do 249 999,99 Kč). Novým poplatkem v sazebníku je poplatek za dotaz na zůstatek prostřednictvím bankomatu ostatních bank v ČR - 10 Kč (v zahraničí také za 10 Kč, u vlastního bankomatu GE je tato služba zdarma). Další zpoplatněnou službou je přehled o použití karty prostřednictvím vlastního bankomatu GE za 10 Kč. Na straně druhé banka jiné poplatky zlevnila a některé velmi výrazně. Jde zejména o poplatky za europlatby. Kromě Fio banky lze říci, že jde téměř o revoluční krok, kterým GE Money Bank potvrdila svůj zájem výrazně se profilovat v oblasti firemního bankovnictví. Banka tedy přišla s poplatky za europlatby ve výši jako za tuzemský platební styk. V rámci balíčkového konta Genius Business Export / Import 100 podnikatelé zaplatí za příchozí platbu 5 Kč a za odchozí 45 Kč, u konta Genius Business Export / Import 30 je cena za příchozí platbu 15 Kč a 75 Kč za odchozí platbu. Další úspory bankovních poplatků mohli klienti najít u hypoték, kde banka nabízela tento produkt opakovaně bez poplatku za zpracování hypotéky, nově také s možností vyplnění žádosti přes internet. Vzhledem k výrazným změnám v oblasti europlateb jsme zvýšili hodnocení o půl bodu.

Pokud jde o přehlednost sazebníku, nedošlo za uplynulé čtvrtletí k zásadním zlepšením. Sazebník tak lze i nadále řadit spíše k těm méně přehledným. I nadále vedle sebe klient najde v sazebníku jak aktuálně nabízená konta, tak i ta, která již v nabídce banky nejsou, což přispívá k jeho nepřehlednosti. Navíc jsou tabulky stále plné různých vysvětlujících doprovodných písmenek, které pak někde níže objasňují údaje v tabulce.

V různých přehledech (Q Report Scott & Rose i kalkulátor bankovních poplatků) se postavení banky mírně zhoršilo. Nicméně tyto pohyby nejsou natolik výrazné, abychom měnili hodnocení banky v této části.

Veřejnost 4Q 2010 64.6
Eva Horáková

Už podruhé jsem dostala oznámení, že banka navyšuje můj úvěrový rámec na kartě bene+, přestože jsem o to nežádala. Jediný způsob, jak odvrátit tuto nežádoucí aktivitu, je podat žádost na pobočce nebo písemně. Strávila jsem 20 minut marnou snahou dovolat se na klientskou linku a dalších 20 minut chatem s asistentem. Banka mě nutí odmítat, oč jsem nežádala, vnucuje něco, oč nestojím, a abych se tomuto chování ubránila, okrádá mě o čas i peníze za marné telefonáty. Na druhou stranu není schopna zařídit vyšší splátky na tuto kartu, ačkoliv jsem o to opakovaně žádala, a jediný způsob, jak splatit vyšší než minimální měsíční částku, je prý mimořádný platební příkaz. Z mého pohledu banka neplní, oč ji žádám, a naopak dělá, co nechci. Nutí mě, abych dělala její práci za své peníze a ve svém volném čase.  Stalo se nátlakové jednání normou i v bankovnictví?

Mgr.Gabriela Knapová

 

V GE sme si pred tromi rokmi vzali hypotéku na kúpu bytu. Celá procedúra pred tromi rokmi bola prehľadná, jasná a primerane rýchla. Pracovníčka na prepážke, ktorá nám vtedy pomáhala, bola veľmi ochotná , vždy všetko jasne vysvetlila a zdôvodnila, odpovedala na všetky naše otázky a veľmi sme s manželom ocenili, že sme s ňou mohli komunikovať aj po telefóne a nemuseli sme sa zakaždým trmácať do pobočky. Mimochodom ešte aj dnes si pamätám jej meno a, keď sa stretneme na ulici, tak sa vždy pristavíme a porozprávame aj mimo pracovisko, hoci pani je už rok  na materskej dovolenke.

     V GE sme si zriadili účet, s ktorým sme spokojní a oceňujeme aj možnosť internetbankingu, ktorého činnosť nám boli pracovníčky banky ochotné kedykoľvek predviesť.Veľmi príjemný je aj fakt, že v pobočke je počítač pre verejnosť, cez ktorý si klienti môžu priamo na mieste urobiť transakcie a ak by mali náhodou problém s transakciou, tak ochota pomôcť klientovi – hlavne postarším občanom je v banke priam ohromná.

     K účtu sme dostali dve karty- jednu pre manžela a jednu pre mňa. Po skončení platnosti kariet, nám boli automaticky v dostatočnom predstihu zaslané poštou nové aktuálne karty,čo s manželom veľmi oceňujeme, keďže voľného času v našom prípade nemáme veľmi nazbyt a nemuseli sme znova do pobočky..

     Oceňujeme prehľadný, jasný a zrozumiteľný web GE money bank, na ktorom banka ponúka pestrú škálu svojich produktov veľmi zrozumiteľne- dovolím si tvrdiť pre každého užívateľa internetu.

      V počte pobočiek v regióne GE určite nehrá prím,ale čo nám najviac vyhovuje je, že sa na ich pracovníkov - aj na nových , pre nás neznámych- môžeme kedykoľvek obrátiť telefonicky  a dokonca sme sa stretli  aj s ich ohromnou flexibilitou. Obaja s manželom pracujeme mimo miesto svojho bydliska, a tak sme uv ítali možnosť stretnutia s pracovníčkou v pobočke v inom meste, kde sme sa práve nachádzali.

       Trošku nás s manželom  mrzí, že GE nemá toľko bankomatov, ako by sme si predstavovali,ale možnosť internetbankingu to zase vyrovnáva.

     Banka nás priebežne a často informuje o zmenách v poplatkoch, o nových produktoch....

Nikdy nezabudnú ani na zdvorilostnú PF k Novému roku. V malom meste, kde má manžel reštauráciu , panie z banky nikdy nezabudnú k Novému roku myslieť nejakými reklamnými maličkosťami aj pre naše dve malé deti. To veľmi oceňujeme, ani nie tak pre tie maličkosti, ako fakt, že si pri toľkom počte klientov  pomätajú , že máme dve malé deti.

Jaroslav Uhlárik

Zde mohu hodnotit pouze kreditku BENE+ a běžný účet zprostředkovaně. Co se týká kreditky, maximální spokojenost. Co se týká běžného účtu, tak pokud mám správné info, tak za 119,- Kč mohu získat účet, ve kterém jsou tak všechny základní služby "zdarma". To beru jako nejměnší zlo z velkých bank. I když já jsem na ty bezplatné. Obsluhu na pobočce nemohu posoudit, neb jsem tam nikdy nebyl. Co se týká IB, vyhovuje mi. Co mi vždy vadilo na GE byly vysoké úrokové sazby u úvěrů. Tam to bylo maso. Howgh!

Petr Brodil
Jan Čermák
Petr Vít

Nejlepší banka, globální služby a velice konkurenceschopné...

Jaroslav Juhás
Patrik Havrda

Tuto banku mohu hodnotit pouze z hlediska výhodnosti bankovních poplatků, který jsem nastudoval při nedávném výběru vhodné banky pro můj osobní účet z důvodu odchodu od České spořitelny kvůli zmíněné výši popatků. Banka v mém výběru neobstála ani z daleka, proto uděluji nejhorší možné hodnocení.

Josef Dvořák
Kateřina Pilíková

Tato banka je pro mě naprosto nedůvěryhodná, tudíž mě ani nezajímá nabídka jejích služeb. Setkala jsem se totiž s velmi zvláštními postupy této banky vůči firemnímu klientovi. Podnikatel s mnoha úvěry a exekucemi potřeboval řešit problém s obstaveným účtem. Poradce na přepážce mu doporučil založit účet na příbuzného a na ten si nechat zasílat platby od odběratelů (čímž se v podstatě dotyčný podnikatel mohl dopouštět poškozování věřitele). Jiný poradce na téže pobočce při zamítnutí žádosti o úvěr ( z důvodu nesplácení), doporučil stejný postup. Možná jde o ojedinělé případy, kdy dotyční zaměstnanci chtěli vyjít vstříc klientovi a zároveň si vylepšit své vlastní ohodnocení získáním "nového" klienta, ale banka by si toto měla ohlídat. Takto to fungovalo několik let a za celou dobu nedošlo ze strany banky k jedinému problému či zájmu (ačkoliv přesuny peněz mezi běžnými a úvěrovými účty příbuzných byly velmi nápadné a žádný úvěr nebyl splácen řádně a včas). I tak bych banku jen kvůli tomuto neodepisovala, avšak jen do té doby, kdy přišla s reklamní kampaní, v níž byly úvěrové služby poskytovány jako zboží v supermarketu (balíček peněz vážený na váze s udáním měsíční "ceny" za půjčenou částku).  Poté následovala jinak poměrně dobrá nová služba konsolidace úvěrů, kterou však banka "vylepšila" dalším úvěrem navíc, čímž pozitiva tohoto produktu srazila k zemi. Tím vším se pro mě tato banka přiblížila spíše nebankovním úvěrovým firmám, které půjčují za vysoký úrok a požadují týdenní splátky, přičemž půjčují především sociálně slabým, kteří si často "výhodnost" půjčky nejsou schopni spočítat. Kampaně této banky na mě působí, jako by cílovou skupinou byli výhradně nevzdělaní klienti, kteří si neumí nic spočítat a zodpovědně promyslet. Chápu však, že pro někoho může být právě přímočarost a zdánlivá jednoduchost spíše výhodou. Ve mě to ale důvěru nebudí, spíš naopak.


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank