Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 70,2
Bedřich Danda

Tuto banku hodnotím velmi dobře a to i ve druhém čtvrtletí. O GE Money Bank bylo opět silně slyšet. Banka jako i jindy přišla s několika zajímavými a originálními nápady, které by jí mohly i mnohem větší banky jen závidět.

Oceňuji také poměrně široký rozsah charitativní činnosti banky ale i dynamiku, kterou banka ani ve druhém čtvrtletí neztratila

Jan Brázda

GE Money Bank lze obecně v tomto čtvrtletí hodnotit jako ne příliš aktivní. V letošním 9. ročníku soutěže Zlatá koruna 2011 v hlasování odborné poroty získala sice několik medailí, bohužel v zavádění nových produktů se banka příliš nepředvedla. Plusem zůstává, že spořící účet Gold stále nabízí jednu z nejvyšších sazeb, kterou lze u českých bank dosáhnout.

Banka i v tomto čtvrtletí pokračovala ve zvýhodněných nabídkách pro klienty u svých hypotečních úvěrů. U GE Money Bank je nově možné získat výpis z katastru nemovitostí zdarma, což hodnotím pozitivně.

Martina Hedvičáková

GE Money Bank po aktivním posledním kvartálu 2010 nechala prostor pro doznění rozsáhlých změn v prvním kvartálu. V druhém kvartálu GE Money Bank patřila k aktivnějším bankám a připravila pro své klienty nová balíčková konta. Tyto změny se ale týkaly především podnikatelského sektoru.

V červnu GE Money Bank připravila čtyři nová balíčková konta pro firmy a podnikatele. Mezi hlavní výhody nových účtů patří bezplatné vklady hotovosti na pobočkách, možnost individuálního nastavení frekvence výpisů a pojištění zneužití platební karty.

GE Money Bank otevřela v dubnu novou pobočku v Českých Budějovicích

Skupina GE Money vykázala za 1. čtvrtletí roku 2011 konsolidovaný čistý zisk ve výši 1,16 miliard Kč. Vklady klientů dosáhly 113 miliard Kč a úvěry klientům se udržely na 118 miliardách Kč.

Internet Banka od GE Money Bank získala již potřetí v řadě prestižní Cenu veřejnosti v soutěži Zlatá koruna 2011, což se ještě žádné finanční instituci nepodařilo. Internet Banka od GE Money Bank získala již potřetí v řadě prestižní Cenu veřejnosti v soutěži Zlatá koruna 2011, což se ještě žádné finanční instituci nepodařilo. Internet Banka od GE Money Bank získala již potřetí v řadě prestižní Cenu veřejnosti v soutěži Zlatá koruna 2011, což se ještě žádné finanční instituci nepodařilo.

Bankomaty GE Money Bank nyní nabízejí odměnu 2000 Kč. Stačí si jen vytisknout poukázku a na libovolné pobočce GE Money Bank založit běžný účet.

GE Money Bank přichází s dalším zjednodušením pro získání hypotéky. Od počátku června je možné přímo na pobočkách banky pořídit výpis z katastru nemovitostí, který je k vyřízení hypotéky nezbytný.

Nový Program 50:50 kombinuje vysoce úročený termínovaný vklad s investicí do konzervativního podílového fondu.

Eva Poláchová

Banka má v nabídce nový Program 50:50 – kombinace investování a výhodného termínovaného vkladu pro částky od 80 tis.Kč. Vklad je úročen garantovanou roční sazbou 2,5%. Chráněný fond je s doporučeným investičním horizontem 2-3 roky, investice v konzervativním podílovém fondu je chráněna hodnotou 90 % nejvyšší dosažené ceny fondu. Opět snaha přitáhnout konzervativní klienty k investování. Časově omezená nabídka do 30.9.2011. Obdobnou nabídku jsem zaznamenala také u Raiffeisenbank  (Kombi  vklad ),  České  spořitelny ( Vyvážený vklad ) a  UniCredit Bank ( Program DUET).  Liší se výší minimálně investované částky, délkou a sazbou termínovaných vkladů. Princip je však stejný.

GE Money láká nové klienty odměnou ve výši 2.000,- Kč za založení běžného účtu. Benefit k tomuto typu služby považuji za neobvykle vysoký. Pro jeho získání je třeba vlastnit účet dva měsíce, dosáhnout obratu na účtu alespoň 7 tis. Kč a provést minimálně jednu transakci platební kartou. Cílem je tedy bezesporu přilákání nových aktivních klientů, kteří bance zůstanou věrní. Obdobný  benefit nenabízí žádná jiná banka, pokud je mi známo. Na ty opravdu věrné klienty jiných bank tato nabídka platit nebude, ale ty, kterým odměna stojí za to, nabídka přiláká. Otázka je, na jak dlouho je v bance udrží.

František Pavelka

GE money zdá se přidala na tempu ve své vstřícnosti. Sklízí jednu cenu za druhou. Věnuje se stále více i finanční gramotnosti.

Bankovní poplatky 2Q 2011 71.3
Bankovní poplatky.com

Opět velmi aktivní banka. Jakkoliv základní poplatkovou změnu sazebníku provedla banka již v I. čtvrtletí k 1.3.2011 a to včetně změny jejího designu, i v aktuálním čtvrtletí došlo k různým proklientsky zaměřeným nabídkám. Nicméně základní architektura poplatků zůstala nezměněna, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části.

Velmi aktivní banka z pohledu nabídky různých nových produktů či poplatkových prázdnin, slev a výhodných služeb. V aktuálním čtvrtletí došlo k dalším úpravám sazebníku a to k datu 1.6.2011. Dále banka spustila řadu kampaní, které se poplatků týkaly. Banka například snížila poplatek za zpracování hypotéky (na 2 900 Kč) či do konce července zrušila poplatek za výpis z katastru nemovitostí. Dále rozšířila na neomezeně počty bezplatných platebních příkazů přes bankomaty a výběry z bankomatů GE v ČR i v zahraničí u Konta Genius Gold. Banka také začala s celkem unikátním odměňováním nově příchozích klientů, kterým nabízí za založení účtu 2 000 Kč. Další změny sazebníku se týkaly kreditních a debetních karet (např. nová služba změny PIN prostřednictvím bankomatu ostatních bank v ČR a v zahraničí za 49 Kč), flexikreditu (změny některých cen této služby u Běžného účtu), hypotečních úvěrů (nové poplatky za vyhotovení výpisu z dálkového přístupu) a vkladních knížek (změna poplatku za vklad v hotovosti na obchodním místě GE z 0 Kč na 6 Kč, změna poplatku za výběr v hotovosti na obchodním místě GE z 0 Kč na 60 Kč). K velkým změnám došlo u podnikatelských účtů, kde GE připravila k 1.6.2011 čtyři zcela nová balíčková konta pro firmy a podnikatele. Podnikatelské účty nejsou předmětem našeho ratingu, tak se jim budeme věnovat jen nepatrně. Mezi hlavní výhody nových účtů patří bezplatné vklady hotovosti na pobočkách, možnost individuálního nastavení frekvence výpisů a pojištění zneužití platební karty. Jde o konta - Genius Business Bronze, Silver, Gold nebo Platinum. K těmto kontům připravila banka další kampaň - při založení účtu do konce června získá podnikatel navíc 40 transakcí v rámci kalendářního měsíce zdarma. Vypadá to, že banka bude i nadále velmi aktivní, protože další změny avizuje již k 1.9.2011, takže je pravděpodobné, že v této části zvýšíme hodnocení o 0,5 bodu.

Banka připravila zcela novou podobu sazebníku již od 1.3.2011, takže to bylo předmětem hodnocení v minulém čtvrtletí. Tabulky jsou přehlednější, barevně jsou od sebe odlišeny jednotlivé kapitoly, jasné jsou piktogramy, co všechno patří nebo nepatří do balíčkového účtu. Vysvětlující písmenka jsou konečně přímo pod patřičnou tabulkou a nikoliv o několik stran níže. Dále kvitujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci u sazebníku. Tam si klient může najít, jakých kapitol a služeb se poplatkové změny týkají.

V Q Reportu Scott & Rose se postavení banky vůbec nezměnilo, k mírnému zlepšení došlo na přelomu roku. Pokud se tento trend potvrdí v dalším čtvrtletí, budeme zvyšovat hodnocení v této části o 0,5 bodu.

Veřejnost 2Q 2011 62.9
Tomáš Kučera
Petr Netopil
Tom Zimm
Lucie Janečková

Dobrý start pro studenty od 15 do 18 let a pro lidi, kteří platí na poplatcích několik stovek měsíčně. GE je jedna z největších firem světa a proto je rozhodně nejjistější banka v česku. Avšak účty jsou formou paušálních balíčků. Takže pokud máte poplatky několik stovek měsíčně a chcete stabilitu, tak je tato banka pro Vás jako dělaná.

Alfa steel
Axel Wolf

Ty poplatky.... :)


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank