Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 69,2
Miroslav Zeman

 

Čtvrtletí zahájila GE Money aktivitou a pracovitostí svých zaměstnanců. Zaměstnanci zlínských poboček GE Money Bank v průběhu víkendu opravili oblíbené dětské hřiště na sídlišti Jižní Svahy v ulici Slunečná vedle kostela. Renovace se dočkaly jak průlezky a pískoviště pro děti, tak lavičky na hřišti.

Banka také zlepšila a zrychlila vydávání svých kreditních karet, které je schopna vydat klientům do několika minut.

GE Money sleduje trend konkurenční bank a rovněž v posledním čtvrtletí zlepšila podmínky svých hypotečních úvěrů. GE Money Bank totiž snížila úrokové sazby o 0,40 procentních bodů u pětileté a o 0,10 procentních bodů u tříleté doby fixace. Zároveň roste zájem o variabilní hypotéky, u kterých už od března letošního roku platí velmi nízká úroková sazba od 2,99 % p.a. Růst tržních sazeb se navíc vzhledem ke stávající ekonomické situaci neočekává ani v nejbližších několika měsících.

A banka se činí i v oblasti služeb pro podnikatele. GE Money Bank podporuje ženy v podnikání nabídkou výhodného účtu. Konto Genius Business Silver získají začínající podnikatelky po dobu jednoho roku bez poplatku a s možností úvěru až do výše 100 tisíc korun.

Klienti, kteří si v termínu od 15. listopadu do 31. prosince 2011 založili konto Genius Optimal, získali od GE Money Bank nejnovější model chytrého telefonu Samsung Galaxy Y. Banka tak reaguje na rostoucí zájem o obsluhu bankovního účtu s využitím mobilních zařízení.

Banka tak i ve čtvrtém čtvrtletí dostála své pověsti inovativní a klientsky přívětivé banky. Hodnocení ponechávám na současné úrovni.

Bedřich Danda

 

GE Money představuje banku, která obvykle vstupuje do jakéhokoliv segmentu bankovního trhu nějakým inovativním a originálním způsobem, někdy ovšem se špatným výsledkem.  Zdá se však, že v některých oblastech není její postup zase až tak dynamický.  Také se mi dařilo poněkud hůře orientovat se ve webových stránkách, dosti obtížné bylo nalézt úrok z čerpaného úvěru na kreditních kartách. 

František Pavelka

 

Zdá se, že GE ve své snaze o zvyšování své vstřícnosti nepolevuje. Nově se věnuje i začínajícím podnikatelkám přes zvýhodněné konto. Když jsem ale minule chválil kroky ve zvyšování možností využití kreditních karet, nejsem si dnes jistý, zda to bylo oprávněné. Např. kreditní karty na počkání mohou mít při mentalitě našich lidí i zhoubné dopady. Proto žádné nové body. Zůstáváme na celkových 75. 

Jan Klička

I tato banka chystá rošádu v sazebníku poplatků. Zdraží třeba transakce zadávané osobně na pobočce banky. Řekněme, že to se dá pochopit, ale je škoda, že se zdražení bude týkat i internetu. Třeba v rámci balíčku Genius Start bude tuzemský platební příkaz zadaný přes internet stát místo čtyř nově šest korun. To tak zdražili proud, či co? Velká škoda, GE Money vždy byla tahounem pozitivní poplatkové politiky. Za dobrou věc z uplynulého kvartálu se dá označil snížení úroků u hypoték, ostatek je ale palec dolů. 

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ve IV. čtvrtletí roku 2011 nedošlo k žádné úpravě poplatků za bankovní služby

 Oblast úrokových sazeb:

- banka snížila úrokovou sazbu u hypotečního úvěru do 80% LTV

- u spořicího účtu Gold došlo k  poklesu úrokové sazby a změně pásem

-  nastala změna smluvního úroku z nepovoleného debetního zůstatku

- snížily se úrokové sazby u  termínovaných vkladů

 

Inovace  a novinky:

 - banka informovala o ojedinělé nabídce pro začínající podnikatelky. Pro zájemkyně je připraveno zvýhodněné Konto genius Business Silver

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti obdrželi pravidelné informace o nových bonusech v programu bene+

 - marketingová kampaň na úvěrové produkty banky

- součástí pravidelného bankovního výpisu byl i letáček s nabídkou investičního životního pojištění Garance plus

- klientům byla prostřednictvím zpráv ve schránce internetového bankovnictví nabízena Expres půjčka. O tomto neúčelovém spotřebitelském úvěru byli klienti informováni  rovněž prostřednictvím letáčků, přiložených k bankovním výpisům.

Bankovní poplatky 4Q 2011 71.3
Bankovní poplatky.com

Obecně velmi aktivní banka. V aktuálním čtvrtletí však nedošlo k významným poplatkovým aktivitám. Nejbližší výrazná změna sazebníku GE čeká její klienty od 1.1.2012 a bude tak součástí našeho hodnocení v I. čtvrtletí roku 2012. Základní architektura poplatků u této banky zůstala nezměněna, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části.
GE přišla i ve IV. čtvrtletí s různými zajímavými nabídkami pro své i nové klienty. Předně se banka v aktuálním čtvrtletí prezentovala kontem pro začínající podnikatelky. První rok nebude banka vybírat poplatek za vedení tohoto účtu a zároveň nabídla podnikatelkám zvýhodněný úvěr. Banka dále pokračovala v akvizici nových klientů a těm, kteří si otevřeli účet Genius Optimal do konce roku, banka darovala smartphone Samsung Galaxy. Minule jsme zvýšili hodnocení o 0,5 bodu, pro toto čtvrtletí zatím necháváme hodnocení na stejné výši.
Sazebník banky se v aktuálním čtvrtletí nezměnil. A tak jeho podoba zůstala stejná od poslední změny od 1.3.2011. Tabulky jsou přehlednější, barevně jsou od sebe odlišeny jednotlivé kapitoly, jasné jsou piktogramy, co všechno patří nebo nepatří do balíčkového účtu. Vysvětlující písmenka jsou konečně přímo pod patřičnou tabulkou a nikoliv o několik stran níže. Dále kvitujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci u sazebníku (aktuálně jde o soubor změn k 1.1.2012). Tam si klient může najít, jakých kapitol a služeb se poplatkové změny týkají.
Ani v Q Reportu Scott & Rose, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků nedošlo k žádným změnám a tak po minulém snížení v této části hodnocení o 0,5 bodu, jej pro IV. čtvrtletí ponecháváme beze změn.
 

Veřejnost 4Q 2011 30
Josef Marcián
Lukáš Pavlas

S GE Money Bank jsem se setkal poprvé, když jsem si ve firmě SCONTO kupoval nábytek a od jejich dceřiné společnosti GE Multi Servis jsem si bral tento nábytek na splátky. Hned první negativní zkušenost byla, že mi začali účtovat poplatky za zpožděnou platbu, která, jak jsem později zjistil, měla proběhnout ještě než jsem mohl zboží převzít a zkontrolovat, zda je v pořádku. Ve finále jsme zjistili že přeplatím přes jednu třetinu původní ceny.

Dalším negativní zkušeností s GE Money Bank, bylo aktivování jejich úvěrové karty na 20.000,-Kč. Teď už můžu s klidem říct, že to byl jeden z mých velkých omylů. Po vybrání celé poskytnutelné částky z karty, odcházely mé pravidelné měsíční splátky na poplacení úroků, které jak jsem zjistil tvoří většinovou část splátky. A jak se lidově říká do třetice všeho dobrého i zlého, i já jsem měl třetí, a doufám že mohu říct poslední, zkušenost s touto bankou, když jsem s nimi uzavřel dohodu o úvěru, který by poplatil v.u. dvě úvěrové „věci“

Celou záležitost ohledně úvěru jsem vyřizoval bezmála 3 týdny. Přes veškerá potvrzení, která jsem musel předložit a která sama o sobě mě stála nějaké peníze, od výše příjmu, kterou jsem poprvé nedodal na vyhovujícím formuláři, po výpisy z účtu za posledních „x“ měsíců, které jsem si, samozřejmě za poplatek, musel nechat zaslat od banky, u které mám standardní účet, jsem na samotné vyřízení žádosti čekal dalších několik dní. S tím jsem měl spojeno několik návštěv ve Varnsdorfské pobočce a několik telefonátů, že se to zpozdí, že paní ředitelka pobočky to nestihla a poté, že to na centrále trvá déle než obvykle, jsem po poslední návštěvě dostal info, že mnou potřebnou částku mi nemůžou poskytnout. A jelikož jsem ty peníze v té době potřeboval, zkusil jsem požádat o nižší úvěr, spojený v té době s aktuální reklamou nazvanou: „Zaplatíme za vás jednu splátku“. Zase, jako kdybych nebyl poučen od Multi-servisu, tak jsem později zjistil, že za založení účtu je poplatek prakticky ve stejné výši, jako je ta jedna splátka, kterou za vás banka zaplatí. Každopádně se k tomu přidali poplatky za vedení účtu, který jsem si separátně k tomuto úvěru musel pořídit. Přesto že jsem si pořídil nejlevnější účet, který byl možný, tak jsem platil poplatky, za převod peněz na tento standardní účet, z mého, již dříve založeného, účtu v jiné bance, ze kterého až pak mohli odcházet peníze na splátku úvěru. Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě a za peníze.

Po čase mi došla trpělivost a všechny zbývající produkty od této banky jsem doplatil předčasně. A jak mě už ani nepřekvapilo, zase mi toto předčasné splacení zpoplatnili.

Jaké má opatření, které prokazatelně zlepšuj postavení a standard klientů Banky GE Money Bank, nevím. Ať už se jedná o nadstandardně vysoké poplatky, skryté poplatky, nebo neúměrně dlouhou dobu vyřizování, tak ani jedno není pozitivní věc, kterou bych mohl uvést.

Musím však tyto mé zkušenosti a vlastně jen negativa brát s ohledem na to, že jsem u této banky nikdy dříve nebyl veden a že na mě nahlížela asi skepticky.

Co se týče komunikace s klientem, reklamy a celkového vnímání banky, musím se přiznat, že celá marketingová kampaň firmy GE Money Bank mě asi tak nezaujala, že si jí nedokážu vybavit. Což si myslím, že je asi ten nejhorší způsob reklamy, jaký může být. Dobrou, ale i tu otravnou reklamu si zapamatujete, ale když si reklamu nepamatujete vůbec, tak je něco špatně.

Jedinou aktivitu kterou jsem zaznamenal ze strany této banky, je neustále zasílání úvěrových karet a nebo nabídek na úvěr. Ale jak už jsem výše zmiňoval, tyto a jim podobné nabídky se u mě nesetkají s jakýmkoliv ohlasem.

Co bych ale na druhou stranu rád vyzdvihl je ochota a milost lidí/bankovních poradců za přepážkami. Ať už se jedná o pobočky v Liberci, již zmiňovaném Varnsdorfu, ale i v Rumburku, kde jsem měl také možnost návštěvy. To bych uvedl jako nadstandardní služba pro klienty, kterou banka nabízí.

K shrnutí mi nezbývá než být trochu skeptický a udělit bance GE Money Bank 50 %.

Nesplňovala podle mého názoru ten správný přístup k novému klientu a až pod hromadou skrytých a neúměrných poplatků jsem dostal to co jsem potřeboval a i to nebylo úplně to co jsem si představoval.

Jakub Andrt
Adéla Kneslová
Ivan Blažek

To ne, je na peníze moc vysazená.

Axel Wolf
petr vrána
Jana Matternová

no more

Bycek Milda

Tahají prachy z lidí.

Josef Pešek

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank