Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 61,2
Jan Klička

Přiveďte dva nové klienty a dostanete chytrý telefon. Ačkoliv nejsem odborníkem
na marketingové kampaně, jsem zvědav, kolik nových klientů tento slib GE naláká.
Každopádně GE v prvním kvartále nepřišla s nějakou ohromující produktovou
nabídkou. Za povšimnutí stojí snad jen konsolidace půjček pro zadlužené členy
rodin do jedné. Při pohledu na rostoucí zadlužení domácností se banka vydává
správným směrem.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- v podstatě v každém měsíci sledovaného čtvrtletí provedla banka změny v sazebnících poplatků. Většina změn se týkala oblasti běžných účtů a úvěrů. Několik změn bylo provedeno u platebních karet a přímého bankovnictví. U úvěrů došlo ke zdražení poskytovaných služeb, což není pro klienty příznivé. Také u poplatků  v oblastech přímého bankovnictví a platebních karet byl zaznamenán výrazný nárůst.

 Oblast úrokových sazeb:

- banka snížila úrokovou sazbu Účtu pravidelného spoření  a u spořicího účtu Genius Gold

- vzrostly sazby u kreditních karet Gratis a Plus

- byla snížena minimální sazba u Konsolidace půjček

Inovace  a novinky:

 - nově mohou podnikatelé získat kontokorentní úvěr Flexi  Provoz

 - občanům je určena druhá generace Konsolidace půjček od GE Money Bank, která umožňuje sloučit půjčky až tří členů rodiny

Marketingové aktivity, komunikace:

- vybraným klientům byl zaslán dopis s nabídkou Expres půjčky

- prostřednictvím letáčků přiložených k bankovním výpisům byli klienti informováni o aplikaci pro chytré telefony, kterou banka nabízí.

Otakar Schlossberger

 

I tato banka patří mezi větší banky na území ČR. Je bankou universální, tudíž pro drobného klienta poskytuje téměř všechny myslitelné produkty. Otázkou je jejich prezentace vůči klientovi. Banka má celkem slušnou síť kamenných poboček a přehledné internetové stránky, které však nijak neohromí. Najdete tam vše potřebné, ale osobně je považuji za relativně konzervativní. Přehled produktů pro spotřebitele je srozumitelný, horší je to už se sazebníkem. Je rozsáhlý, i když srozumitelně sestavený. Jen je otázkou, kdo bude číst 32 stránek sazebníku….. Reklama banky je viditelná, zejména na reklamních panelech nebo v různých periodikách.

Banka prezentuje svoji společenskou zodpovědnost nejen vůči potřebným, ale také vůči vzdělávání a sportu. Kultura nějak chybí…. Nenašel jsem ji. 

Martina Hedvičáková

 

První čtvrtletí 2012 bylo pro GE Money Bank ve znamení změn v sazebnících, které ve větší míře nebyly pro klienty přínosné.

Klienti GE Money Bank mohou do 17. února 2012 získat chytrý telefon Samsung Galaxy Y, pokud přivedou dva nové zákazníky. Nabídka platí také pro nové klienty, kteří si založí běžný účet nebo některý z úvěrů GE Money Bank. Moderní smartphone zjednoduší zákazníkům banky ovládání účtu na cestách.

Sloučit půjčky až tří členů rodiny dohromady umožní druhá generace Konsolidace půjček od GE Money Bank. Jako první z velkých bank začala nabízet tento produkt již před více než pěti lety. Od té doby konsolidovala 221 tisíc smluv (v celkovém objemu 19 miliard Kč) a má tak největší podíl na trhu. GE Money Bank nyní opět jako první umožňuje rodinám optimalizovat jejich závazky společně.

Cestovní pojištění Komfort k platebním kartám GE Money Bank jako jedno z mála svého druhu na trhu kryje i adrenalinové sporty. 

Bedřich Danda

 

GE Money  však,  v některých oblastech není její postup zase až tak dynamický.  Také se mi dařilo poněkud hůře orientovat se ve webových stránkách, dosti obtížné bylo nalézt úrok z čerpaného úvěru na kreditních kartách. 

Bankovní poplatky 1Q 2012 71.3
Bankovní poplatky.com

 

Opět velmi aktivní banka. V aktuálním čtvrtletí došlo k celkem významným poplatkovým aktivitám od 1.1., 1.2. a 1.3.2012 a banka již ohlásila změny sazebníku k 1.4.2012. GE Money Bank patřila v tomto čtvrtletí k těm vůbec nejvíce aktivním. Základní architektura poplatků však zůstala zatím nezměněna, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části.

Banka v aktuálním I. čtvrtletí zdražila transakce zadané na přepážce a to o 5 Kč na 50 Kč (s výjimkou balíčku Genius Gold). GE také zvýšila poplatek za platební příkaz zadaný přes internetbanking a to ze 4 Kč na 6 Kč a u trvalých plateb a inkasa pak z 6 Kč na 8 Kč. Změny se ovšem prakticky týkají jen balíčku Genius Start, protože u ostatních balíčků jsou tyto transakce v ceně. Zvýšil se také poplatek za zasílání výpisů z účtu poštou a to z 10 Kč na 15 Kč. Dále se například zdražil výběr kreditní kartou z bankomatu nebo vedení spotřebitelského úvěru. Podobné změny, tedy zdražení služeb, čekají i účty pro právnické osoby a OSVČ. Vzhledem k tomu, že dochází v zásadě jen ke zvyšování poplatků, snižujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu a budeme i nadále pečlivě sledovat další poplatkové změny s výhledem dalšího snížení.

Sazebník banky se v aktuálním čtvrtletí nezměnil. Opakovaně kvitujeme a oceňujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci u sazebníku (aktuálně jde o soubor změn k 1.4.2012), kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby. Hodnocení proto v této části zvyšujeme po delší době o 0,5 bodu.

V Q Reportu Scott & Rose došlo k pohybu směrem vzhůru, takže standardní klient nově ročně zaplatí 2 682 Kč (v minulém kvartálu 2 603 Kč) a aktivní klient 5 658 Kč (minule 5 468). I tak zatím hodnocení v této části i pro I. čtvrtletí ponecháváme beze změn, nicméně v případě pokračování nárůstu poplatků hrozí, že snížíme příště hodnocení o 0,5 bodu.

Chytrý telefon od GE Money Bank novým i stávajícím klientům, 24.1.2012

Klienti GE Money Bank mohli do 17. února 2012 získat chytrý telefon Samsung Galaxy Y, pokud přivedli dva nové zákazníky. Nabídka platí také pro nové klienty, kteří si založí běžný účet nebo některý z úvěrů GE Money Bank. 

Veřejnost 1Q 2012 42
František Janda

U GE Money bohužel neplatí, že za zeptání nic nedáš. Protože jsem potřeboval bezúčelový úvěr, stavil jsem se na jejich pobočce, abych se nezávazně zeptal, kolik by byla úroková míra. Vzhledem k tomu, že ve svých letácích nabízejí úrokovou míru "od 5,7 %" tak mě docela nemile překvapilo, že po půlhodině čekání a vyplňování všech možných údajů mi nabídli úrokovou míru 19,9%. Smířil jsem se tedy s tím, že jsem ztratil hodinu života a žádné další banky už jsem neobíhal, zažádal jsem o úvěr v ČSOB, kde mám veden účet a kde mi hned nabídli úrok 12,9 %. Na místě bych mohl podepsat smlouvu a začít čerpat peníze ale ouha. Po nahlédnutí do registru dlužníků mi paní na ČSOB řekla, že mi nemůžou úvěr poskytnout, protože už v registru visí jiná moje žádost (přestože jsem u GE Money nežádal, ale pouze se byl zeptat na úrokovou míru). Volal jsem tedy do GE Money, aby mě z registru vyřadili ale řekli mi, že se musím stavit osobně. Vážil jsem tedy znovu cestu na jejich pobočku a znovu čekal frontu. Nicméně řekli mi, že mi potvrzení o vyřazení z registru vydat nemohou a že musím na jejich pobočku přijít potřetí. Podal jsem stížnost a požádal, aby mi poslali potvrzení poštou, což se asi za tři dny stalo. Teď musím znovu vážit cestu na ČSOB, takže sumasumárum se mi těch zázračných 5,7 % procent od GE Money pořádně nevyplatilo. Je to vysoce neseriózní banka, kromě toho personál se ke mně choval vždy ve stylu, že je obtěžuju, natož aby přišel nějaký náznak omluvy. NEDOPORUČUJI ! František Janda

Svatopluk Čech
Romana Šupitarová
Jana Uličná

Libi:Prijemne a mile vystupovani pri jednani se zakazniky,vstristost pri reseni problemu.Prijemne prostredi i pracovni doba,ktera mysli na klienty,kteri mohou kdykoliv navstivit svoji pobocku.

Nelibi:Dodrzovani splatnosti uveru-Pri kontrole na vypisu z uctu,jsem jiz nekolikrat  zjistila,ze datum splatnosti nebyl dodrzen a byl prekrocen o nekolik dni,presto ze mam casovou rezervu se splacenim.Jedna se mi vsak o existenci naseho bydleni-Nesmime se zpozdit se splatkou-Hrozi nam vystehovani.

         Dalsi vec mne mrzi,ze pokud-li mam ucet u vasi spolecnosti a platim poplatky z uctu,tak mi vadi poplatek za vyber v hotovosti u prepazky.Nesel by tento poplatek zrusit?K tomuto uctu nemuze byt karta vystavena-majitelka zije v cizine.S uctem disponuji ja.

Josef Marcián
Roman Bárta

Nic moc..

Jiří Hovorka
Eva HAvličková
Miroslav Holeček
Houm Houmes

 Mění si úroky a poplatky snad každý pololetí.


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank