Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2012 64,4
Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- v průběhu III. čtvrtletí bylo provedeno 14 změn v poplatcích. Úpravy proběhly zejména  v oblasti platebních karet a ostatních služeb.

 Oblast úrokových sazeb:

- banka snížila úrokovou sazbu u Variabilní hypotéky

- poklesly úrokové sazby u termínovaných vkladů

 

Inovace  a novinky:

 - banka začala nabízet bezkontaktní debetní a kreditní karty

- byla rozšířena nabídka platebních nástrojů o službu Mobito

Marketingové aktivity, komunikace:

- uživatelé internetového bankovnictví nalezli v informačních zprávách informaci o změně Produktových podmínek Běžných účtů

- na bankovních výpisech našli klienti informace o Expres půjčce a věrnostním programu Bene+

- vybraným klientům byl zaslán dopis s nabídkou hypotečního úvěru

- reklamní kampaň na úvěrové produkty banky

-prostřednictvím informace na bankovním výpisu byli klienti informováni o snížení úročení zůstatku na spořicím účtu

Daniela Čermáková

 

GE udělala za poslední čtvrtletí velký pokrok v platebních technologiích. Jedná se o službu Mobito umožňují propojení mobilního telefonu s běžným účtem a dále bezkontaktní platební karty s technologií PayPass. Tato banka je vstřícná i svým nízkonákladovým běžným účtem Genius Gratis, přesto ale zůstává spíše bankou pro náročnější klientelu.

Dalibor Z. Chvátal

 

Debetní i kreditní karty MasterCard jsou nově vydávané jako bezkontaktní. Formou "od ucha k uchu" se významně rozšiřuje nepropagovaný osobní účet GEnius Gratis. Jde o zajímavou a ojedinělou strategii banky, jak přimět klienty k používání jejich služeb.

Petr Kučera
Hana Fojtová

 

GE Money Bank už také nabízí od září bezkontaktní debetní a kreditní karty a službu Mobito – placení mobilním telefonem. Využít ji mohou klienti banky při placení za zboží a služby u obchodníků, kteří tuto platební metodu podporují. Kamenné prodejny nebo e-shopy. Zajímavou možnost představují platby druhé osobě převedením peněz z jednoho telefonu na jiný. Nechybí ani funkce dobíjení kreditu mobilních telefonů. Službu Mobito nabízí také Česká spořitelna, UniCredit Bank a Raiffeisenbank.  Způsoby placení se rozšiřují.  Samé novinky. Pro tuto službu vám údajně stačí zcela obyčejný mobilní telefon, i 15 let starý. Funguje to jako předplacená peněženka. Mobito může využívat i ten, jehož banka či mobilní operátor Mobito nepodporují. Mnoho obchodů, kde lze takto zaplatit, ale zatím není. Na stránkách mobitoplatito.cz jsem jich našla jen 9. 

Bankovní poplatky 3Q 2012 71.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka pravidelně měnící svůj sazebník. V aktuálním čtvrtletí GE opět přichází se změnou sazebníku a to od 1. 7. 2012. Nicméně základní architektura a struktura bankovních poplatků zůstává i nadále stejná, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části pro III. čtvrtletí.

GE změnila svůj sazebník k 1. 7. 2012. Změny se týkaly zejména položek v kapitole Kreditní karty. Banka například zavedla nový poplatek „odvolání platebního příkazu po lhůtě pro bezplatné odvolání“ a to ve výši 500 Kč, snížila poplatek za výběr hotovosti z bankomatu GE kreditní kartou na 39 Kč. GE také zvýšila poplatky za upomínky u kreditních karet – u zaslání 1. upomínky ze 400 Kč na 500 Kč, u zaslání 2. a další upomínky z 500 Kč na 600 Kč. Banka zvýšila poplatek za vedení hypotečního účtu (bez sjednání nulového poplatku za vedení úvěrového účtu) ze 150 Kč na 200 Kč pro produkty Hypotéka, Variabilní hypotéka a Americká hypotéka. Naopak došlo ke snížení poplatku za vyhotovení bankovní informace na vlastní žádost klienta a to z 300 Kč na 200 Kč, stejně tak, jako poplatku za překlad do anglického jazyka z 500 Kč na 300 Kč za jednu stranu překladu. V létě navíc banka přišla s odpuštěním poplatku za úvěr či konsolidaci půjček. Všechny tyto změny jdou oběma směry a to relativně u méně frekventovaných položek, proto je budeme podrobně analyzovat v následujících měsících a zatím hodnocení v této části měnit nebudeme.

Sazebník banky se v aktuálním čtvrtletí nezměnil. Opakovaně kvitujeme a oceňujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci u sazebníku (aktuálně jde o soubor změn k 1. 7. 2012), kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby. Hodnocení po minulém zvýšení ve III. čtvrtletí neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným pohybům, takže standardní klient ročně zaplatí stále 2.682 Kč a aktivní klienti pak 5.658 Kč. Hodnocení zatím ponecháváme beze změn.

O prázdninách se u GE Money Bank půjčovalo bez poplatků, 26. 7. 2012

Expres půjčku i Konsolidaci půjček zcela bez poplatků, a to po celou dobu splácení, nabídla GE Money Bank všem novým i stávajícím klientům. Tato speciální letní nabídka trvala až do konce srpna.

Veřejnost 3Q 2012 50.8
Jana Kovačiková
Renata Hejnová
Tomáš Nohatý
Irena Soulová
Jana Štécová
Jaroslav Pavlinak
Petr Tichý
Petr Noťas

Tato banka mě v minulosti zklamala. Tím neříkám, že je úplně špatná, ale na první místo to rozhodně není, spíš průměr

Jiří Křídlo
Tomas Kocka

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank