Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2012 63,8
Bedřich Danda
Miroslav Zeman

 

Od začátku posledního hodnoceného čtvrtletí začala GE Money Bank pod názvem Individual Banking poskytovat nový typ služby pro movité klienty. Individual Banking je založen na osobním přístupu a nabídce produktů s upravenými parametry, které zohledňují potřeby a preference klientů s čistým měsíčním příjmem vyšším než 40 tisíc Kč, případně s výší vkladu nad 500 tisíc Kč. Dále u kontokorentu Flexikredit zcela zrušila podmínku dorovnání účtu na nulu. Jako jedna z prvních bank vychází klientům vstříc také s převodem kontokorentu z jiné banky. Inovace zavedla GE Money Bank pro stávající i nové klienty od října.

V listopadu zprovoznila GE Money Bank svůj sedmistý bankomat a neustále investuje i do inovací služeb, které poskytují. Mezi novinky například patří dotykové bankomaty a nedávný redesign obrazovek dokázal zrychlit průměrnou dobu transakce o 20 %. GE Money Bank tak má již 702 bankomatů - třetí nejširší síť v ČR.

Nelze opomenout, že zaměstnanci GE Money Bank odpracovali v Národním parku Šumava již 2500 hodin. Proběhl již pátý ročník Ocenění českých podnikatelek, kdy si zvláštní cenu generálního partnera soutěže společnosti GE Money Bank – Výjimečná podnikatelka odnesla Helena Bednářová.

Jan Klička

 

Že se proklientský přístup vyplatí, se v celém roce 2012 přesvědčovala GE Money. Její únorová novinka – účet zdarma – jí nalákalo přes 70 tisíc klientů. To je v době ostré konkurence vynikající výsledek. Banka také zvýšila počet bankomatů, včetně tolik diskutovaných přístrojů v meších obcích, kam jiné banky jít nechtějí. Palec nahoru za výkony v celém roce.

Dalibor Z. Chvátal

 

Od „huby k hubě“ se šíří reklama na „plnotučný“ bezplatný účet u GE Money Bank. Banka jej nijak zásadně nepropaguje, a přesto za rok získala skoro 80 000 duší, které jí můžou nové banky závidět. Je jasné, že někteří se jen zbavili účtu s poplatkem a přešli na tento nový typ, ale zároveň s sebou přitáhli i nové klienty, a to má GE dobře spočítané. GE se v penězích velmi dobře vyzná, a proto zdražení kontokorentu na 21,99 % p.a. považuji za nechutně hříšné, ale banka nějak ty služby „zadarmo“ kompenzovat musí. Zaplatí je tak ti, co mají hluboko do kapsy.

Petr Kučera
Bankovní poplatky 4Q 2012 71.3
Bankovní poplatky.com

 

Banka pravidelně měnící svůj sazebník. V aktuálním čtvrtletí GE mimořádně nic významného nezměnila, nicméně oznámila změny k 1. 1. 2013, kdy na klienty opět čeká nový sazebník. Základní architektura a struktura bankovních poplatků zůstává i nadále stejná, tudíž ani my neměníme hodnocení v této části pro IV. čtvrtletí.

GE v tomto kvartále neuskutečnila žádné významné poplatkové změny. Konzervativně tedy i my hodnocení v této části ponecháváme na stejné výši jako minule.

Sazebník banky se v aktuálním čtvrtletí nezměnil. Opakovaně kvitujeme a oceňujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku (aktuálně jde o soubor změn k 1. 1. 2013 pro fyzické osoby i podnikatele), kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby. Hodnocení ve IV. čtvrtletí neměníme.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo u standardního klienta k žádným pohybům, takže i nadále ročně zaplatí 2.682 Kč, zatímco u aktivního klienta jsme zaznamenali snížení o výrazných 12% z 5.658 Kč na 5.178 Kč. Pro příští kvartál se zaměříme na tohoto klienta u této banky, ale pro aktuální čtvrtletní ponecháváme hodnocení beze změny.

Veřejnost 4Q 2012 52.9
Jan Komár

Během krátké chvíle vylepšuji hodnocení u Genius Gratis:

osobní účet  9. (sazebník na webu pro tento účet není přehledný)

spořící účet 6 (minimální zůstatek 200Kč, za větší množství transakcí se platí, sazebník na webu pro tento účet není přehledný)

Jana Kovačiková
arnost kremin

predrazeny uvery na auta

Martin Kněžek

Nemožnost si odložit na uveru splátku

Petr Sedláček
Luboš Moule

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank