Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2013 73,7
Otakar Schlossberger

Banka patří mezi větší banky na území ČR. Je bankou universální, tudíž pro drobného klienta poskytuje téměř všechny myslitelné produkty. Otázkou je jejich prezentace vůči klientovi. Banka má celkem slušnou síť kamenných poboček a přehledné internetové stránky, které však nijak neohromí. Najdete tam vše potřebné, ale osobně je považuji za relativně konzervativní. Přehled produktů pro spotřebitele je srozumitelný, horší je to už se sazebníkem. Je rozsáhlý, i když srozumitelně sestavený. Reklama banky je viditelná, zejména na reklamních panelech nebo v různých periodikách.

 

Banka prezentuje svoji společenskou zodpovědnost nejen vůči potřebným, ale také vůči vzdělávání a sportu. Kultura nějak chybí…. Nenašel jsem ji. 

Olga Ortová Šeflová

Klienti GE Money bank cení zejména vstřícnost a rychlost této banky při poskytování živnostenských úvěrů, ochotu financování zemědělské prvovýroby, nabídku atraktivních balíčků zahraničního platebního styku pro MSP, i když řada jiných bankovních produktů a služeb této banky není poplatkově ani úrokově nejatraktivnější. U běžných účtů se však rozšiřuje nabídka dalších bezplatných služeb. Kladně je také hodnocena její vstřícnost při řešení problémových úvěrů. V oblasti bezkontaktních plateb pomocí bezkontaktních karet a nálepek na mobilní telefony je považována za největšího novátora, technologicky nejpružnější banku a momentálního téměř leadera trhu v této oblasti. (+ 3 body).

Martina Hedvičáková

Také GE Money Bank v tomto čtvrtletí sleduje trend nových technologií a konkurenci na hypotečním trhu.

GE Money Bank rozšiřuje spolupráci se společností Wüstenrot v oblasti hypotečních úvěrů. Zájemci o úvěr na bydlení mohou v bance nově získat i hypotéku, která pokryje až 100 % ceny nemovitosti. Rozšířená nabídka o hypotéky Wüstenrot je klientům k dispozici od 1. července na pobočkách GE Money Bank v Praze a Plzni, od října potom na všech obchodních místech banky v republice.

GE Money Bank zvýšila bezpečnost internetových plateb svých klientů pomocí technologie 3D Secure.

GE Money Bank od 1. září 2013 zdražila výběry z vlastního bankomatu v ČR z 59 Kč na 89 Kč pro kreditní karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold, AVON, bene+, TESCO, MoneyCard, Electro World, Makro, OK Premium a ING a z 39 Kč na 89 Kč pro kreditní kartu VISA. Poplatek za čerpání povoleného debetního zůstatku Flexikredit se zvýší z 19 Kč na 29 Kč u konta Genius Active, Genius Start, Genius Dual a Běžný účet Genius.

O kartu v mobilu lze u GE Money Bank požádat po internetu.

GE Money Bank představuje nový koncept marketingové komunikace. Ústředním motivem nadlinkové i podlinkové komunikace banky bude kocour a jeho páníček.

 

Čistý zisk skupiny GE Money za první polovinu roku 2013 dosáhl 1,77 miliardy Kč.

Hana Fojtová

Ge Money Bank jsem si v tomto čtvrtletí dobře všimla díky nové reklamě, kde hlavní roli hraje kocour. Běžela reklama v televizi a já ji zpočátku moc nesledovala. Jen jsem si pak říkala, co to tam ten kocour dělá? Tandemový seskok padákem?  A ona to reklama na hypotéky.  Tak to je důkaz, že se tvůrci trefili. Kocour zaujme. Jeden by řekl, že už se nic nového vymyslet nemůže. Oproti reklamnímu spotu na půjčku Sberbank je to rozhodně světové. 

Ge Money zahájila v létě spolupráci s Wüstenrot v oblasti hypotečních úvěrů.  Dosud spolupracovala s Wüstenrot v oblasti stavebního spoření.  Klienti si mohou na přepážkách banky díky tomu vyřídit i hypoteční úvěr až do 100% hodnoty zastavené nemovitosti. Protože GE Money nabízí svoje vlastní hypotéky jen do 80 %. Hypotéky GE Money jsou velmi dobře nastavitelné podle potřeb klientů. Nabízejí i možnost zápočtu úspor. Jsou bez poplatku za vyřízení i vedení úvěrového účtu.

 

Banka zvýšila bezpečnost internetových plateb pomocí technologie 3D Secure.  Klienti při platbě dostanou SMS s heslem, které jednorázově použijí. Mají tak jistotu, že jejich kartou nezaplatí nikdo jiný. Tato služba je funkční na všech platebních kartách banky července a je zdarma. Bezpečnost je důležitá. 

Miroslav Zeman

GE Money Bank velmi chytře ve třetím čtvrtletí posílila svou pozici na trhu úvěrů na pořízení nemovitosti. Vedle již nyní zaběhlých hypoték vstoupila částečně i na trh stavebního spoření. GE Money Bank rozšířila spolupráci se společností Wüstenrot v oblasti hypotečních úvěrů. Zájemci o úvěr na bydlení mohou v bance nově získat i hypotéku, která pokryje až 100 % ceny nemovitosti. Rozšířená nabídka o hypotéky Wüstenrot je klientům k dispozici od 1. července na pobočkách GE Money Bank v Praze a Plzni, od října potom na všech obchodních místech banky v republice.

Banka zabodovala také v oblasti běžných účtů. Její běžný účet má být zdarma a obsahovat nejširší nabídku služeb. Běžný účet Genius Gratis od GE Money Bank má dle banky bezkonkurenčně nejširší nabídku služeb bez poplatků na českém trhu.

S novým prvkem marketingové a reklamní kampaně přišla GE Money Bank právě ve třetím čtvrtletí. GE Money Bank představuje nový koncept marketingové komunikace. Ústředním motivem nadlinkové i podlinkové komunikace banky bude kocour a jeho páníček.

 

Celkový dojem za třetí čtvrtletí není moc pozitivní. Banka byla na rozdíl od předchozích čtvrtletí poměrně nevýrazná a nepřišla s ničím novým co by mohli její klienti výrazně ocenit. Pozitivně lze hodnotit, že se vztah banky ke klientům ani nezhoršil. Banka tak spíše stála v hodnoceném období na místě.

Bankovní poplatky 3Q 2013 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z aktivních bank v posledním roce. V aktuálním kvartále přišla banka s poplatkovými změnami, zaměřenými na kreditní karty a kontokorent. Nicméně celková architektura sazebníku se nezměnila a tudíž ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální III. kvartál, ovšem s určitým negativním výhledem.

Banka navázala na předchozí čtvrtletí a i tentokrát byla aktivní. Bohužel pro klienty došlo opět spíše ke zdražování a to v oblastech kreditních karet a kontokorentu. GE Money Bank od 1. 9. 2013 zdražila výběry z vlastního bankomatu v ČR z 59 Kč na 89 Kč pro kreditní karty MoneyCard Gratis, MoneyCard Plus, MoneyCard Gold, AVON, bene+, TESCO, MoneyCard, Electro World, Makro, OK Premium a ING a z 39 Kč na 89 Kč pro kreditní kartu VISA. Poplatek za čerpání povoleného debetního zůstatku Flexikredit se zvýšil z 19 Kč na 29 Kč u konta Genius Active, Genius Start, Genius Dual a Běžný účet Genius. Banka k 31. 8. 2013 ukončila prodej konta Genius Dual. U podnikatelských účtů pak banka zdražila zasílání výpisů poštou pro všechny běžné účty s frekvencí jedenkrát měsíčně o 20 Kč, jednou týdně o 80 Kč a jednou denně o 400 Kč. U zajištěných podnikatelských úvěrů zvýšila GE poplatek za změnu podmínek úvěrového obchodu z podnětu klienta z 3 000 Kč na 4 000 Kč. Jakkoliv se zvýšení poplatků nemusí dotknout retailového klienta, jde o pokračování trendu zdražování. Po minulém snížení hodnocení banky v této části, jej zatím ponecháme na stejné úrovni, ovšem s negativním výhledem do dalšího kvartálu.  

Sazebník banky se v aktuálním čtvrtletí nezměnil. Opakovaně kvitujeme a oceňujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby. Hodnocení ve III. čtvrtletí neměníme.

Jak už bylo napsáno, poplatkové změny se příliš netýkaly retailového klienta, takže se postavení banky v Q Reportu Scott & Rose příliš nezměnilo. Standardní klient tak i nadále zaplatí ročně 2.802 Kč, zato náklady u aktivního klienta vzrostly na 5.333 Kč (minule 5.088 Kč) ročně. Tyto posuny byly drobnějšího charakteru a tak v aktuálním III. čtvrtletí ponecháváme zatím hodnocení v této části beze změny, ovšem s negativním výhledem do budoucna.

Genius Gratis: běžný účet s nejširší nabídkou služeb zdarma, 10. 7. 2013

 

Běžný účet Genius Gratis od GE Money Bank má bezkonkurenčně nejširší nabídku služeb bez poplatků na českém trhu. Jeho majitelé získají zdarma celkem 12 služeb včetně vedení účtu a všech běžných operací spojených se správou osobních financí. Takovou nabídku nemá žádná jiná banka v České republice. Klienti mohou zároveň naplno využívat zázemí silné banky, která má 258 poboček, 709 bankomatů a je přítomná ve všech regionech. S účtem Genius Gratis získávají klienti také přístup k nejširší nabídce platebních inovací v Česku, také NFC platební karty v mobilu i platební nálepky jsou zdarma.

Veřejnost 3Q 2013 50
Jiří Křídlo
Jan Komár

zlatý střed

David Stříbrsky

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank