Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 72,1
Miroslav Zeman

GE Money Bank je zajímavá banka. Jedná se o středně velkou banku, která je však velmi inovativní a nebojí se přicházet na trh s novými řešeními a realizovat nové nápady. V mnoha přelomových projektech byla tato banka dokonce první na trhu. GE Money tak ve čtvrtém čtvrtletí přinesla rozšíření produktu platební nálepky i ke kreditním kartám. Zajímavým způsobem zvýhodnila své spotřebitelské půjčky a pochlubila se třetím nejlevnějším běžným účtem v Česku.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Klienti banky si nyní mohou do svých chytrých telefonů nahrát až tři platební karty prostřednictvím technologie Over the Air, tedy přímo přes mobilní síť operátora O2. Zřízení služby je tak podstatně rychlejší a komfortnější.

Účty zdarma jsou stále populárnější. Mezi vůbec nejoblíbenější patří běžné konto Genius Gratis od GE Money Bank, které využívá již více než 200 000 klientů. Účet vysoko hodnotily také Hospodářské noviny, které Genius Gratis na základě testu agentury Datank označily za jeden ze tří nejlevnějších na trhu.

Klienti, kteří si u GE Money Bank sjednají do 31. prosince Expres půjčku, mohou ušetřit za všechny prosincové splátky. Banka jim totiž každý rok před Vánoci prosincovou splátku odpustí.

Čistý zisk skupiny GE Money za tři čtvrtletí 2013 dosáhl 2,8 miliardy Kč.

 

 

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Klientům mobilního bankovnictví GE Money Bank nabídla další podstatné rozšíření, zpříjemnění a zrychlení služeb pro placení až se třemi kartami nahranými do mobilu. Velmi využívané jsou kreditní karty vydávané GE MB, je zde nutno však zdůraznit, že tento typ úvěru je pro klienty velmi drahou službou. Z běžných účtů klienti rádi využívají výhodného konta Genius Gratis. Jen na určitou dobu zatraktivnila banka své spotřebitelské úvěry Expres půjčku a získala i větší podíl na trhu hypotečních úvěrů (ovšem při nabídce zejména nesolidní konstrukce úrokové sazby). Dlouhodobě se GE MB věnuje různým charitativním projektům. (+ 2 body).

Bankovní poplatky 4Q 2013 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z aktivních bank v posledním roce. Aktuální IV. kvartál se ale dá popsat jako jeden z jejich nejklidnějších za posledních několik čtvrtletí. Tudíž logicky platí, že se celková architektura sazebníku nezměnila a ani my neměníme hodnocení v této části pro aktuální IV. čtvrtletí.

Po předchozích poplatkových změnách, byl IV. kvartál doslova poplatkově klidný. Banka tak přišla se zvýhodněním své Expres půjčky, kde klientům, kteří si ji sjednali do konce roku 2013, odpustí všechny budoucí prosincové splátky. GE Money Bank také od 1. 11. 2013 převedla účty Genius Start s transakčními balíčky na novější typ účtu Genius Gratis Solo. V tomto čtvrtletí tedy není důvod měnit naše hodnocení v této části.

Sazebník banky se sice v aktuálním čtvrtletí nezměnil, ale od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, úvěry, kreditky, BÚ atd.). Tato změna bude předmětem našeho hodnocení za I. kvartál 2014. Opakovaně kvitujeme a oceňujeme, že veškeré změny, které banka připravuje, vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby (aktuálně pak k 1. 4. 2014). Hodnocení ve IV. čtvrtletí neměníme, změna může nastat v následujícím kvartále.

Jak už bylo napsáno, na poplatkové změny byl aktuální kvartál skoupý, takže se postavení banky v Q Reportu Scott & Rose nezměnilo. Standardní klient tak i nadále zaplatí ročně 2.802 Kč a aktivní klient pak 5.333 Kč ročně. Nedošlo k žádným posunům, takže můžeme ponechat hodnocení banky v této části na stejné úrovni jako minule.

Expres půjčka - banka za klienty zaplatí až osm splátek, 4. 11. 2013

 

Klienti, kteří si u GE Money Bank sjednali do 31. prosince Expres půjčku, mohou ušetřit za všechny prosincové splátky. Banka jim totiž každý rok před Vánoci prosincovou splátku odpustí. Se splácením navíc mohou začít až příští rok v lednu a ve finančně napjatém předvánočním období tak nijak nezatíží rodinný rozpočet.

Veřejnost 4Q 2013 45
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
jan jan
Petr Vít

drahá ale jinak služby dobré


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank