Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2014 73,6
Otakar Schlossberger

Banka patří také mezi větší banky na území ČR. Je bankou universální, tudíž pro drobného klienta poskytuje téměř všechny myslitelné produkty. Otázkou je jejich prezentace vůči klientovi. Banka má celkem slušnou síť kamenných poboček a přehledné internetové stránky, které však nijak neohromí. Najdete tam vše potřebné, ale osobně je považuji za relativně konzervativní. Přehled produktů pro spotřebitele je srozumitelný, horší je to už se sazebníkem. Je rozsáhlý, i když srozumitelně sestavený. Nicméně její reklamní aktivity se poněkud snížily oproti předchozímu období.

 

Banka prezentuje svoji společenskou zodpovědnost nejen vůči potřebným, ale také vůči vzdělávání a sportu. Kultura nějak chybí…. Nenašel jsem ji. Hodnocení ani této banky v tomto obdobní nebudu měnit. 

Miroslav Zeman

Banka se pochlubila svou aktivitou na strojírenském veletrhu TECHAGRO a tedy i svou aktivitou v oblasti úvěrů zemědělcům.

Banka se také stala partnerem závodu nevidomých "Nekoukej a lez O.K."

Mimoto se banka zaměřila také na účty určené podnikatelům a živnostníkům. Nový účet Genius Business Extra pro živnostníky a podnikatele nabízí "neomezené služby" za jediný poplatek. Klienti banky tak za 149 Kč získali všechny příchozí a všechny elektronické odchozí platby zdarma. Bez dalších poplatků je také neomezený počet vkladů a výběrů hotovosti na pobočkách či bankomatech a vkladomatech GE Money Bank. Svou nabídku účtů banka rozšiřuje také o nový účet pro firmy Genius Business Profit.

V Průběhu června se také tato banka ohlásila na poli hypoték. GE Money Bank nabídla slevu na úrokové sazbě 0,5 % u hypotečních úvěrů s fixací na 5 a 10 let. Klienti tak mohli získat na první rok sazbu od 2,29 %. Nabídka platila do konce srpna a mohli jí využít noví zájemci o hypotéku, i ti, kteří si přijdou do GE Money Bank refinancovat úvěr z jiné banky.

 

Banka také v průběhu června představila nejvýhodnější konto na trhu, které samozřejmě má nabízet právě ona. Běžný účet Genius Free & Flexi měli noví klienti GE Money Bank s nejvyšším úrokem na trhu. Zůstatky běžného účtu do 50 tisíc korun včetně budou zhodnoceny sazbou 2 % p.a. Akce ale platila jen na omezenou dobu a to do konce letošních prázdnin.

Petr Kučera
Martina Hedvičáková

GE se v tomto čtvrtletí (především na akci Techagro) zaměřila na financování českého zemědělství.

Také se zaměřila na živnostníky a podnikatele a zřídila nový účet Genius Business Extra, kde klienti za 149 Kč získají všechny příchozí a všechny elektronické odchozí platby zdarma. Bez dalších poplatků je také neomezený počet vkladů a výběrů hotovosti na pobočkách či bankomatech a vkladomatech GE Money Bank. Svou nabídku účtů banka rozšiřuje také o nový účet pro firmy Genius Business Profit.

 

Čistý zisk skupiny GE Money za rok 2013 dosáhl 3,9 miliardy Kč.

Olga Ortová Šeflová

GE Money Bank nabízí tentokrát běžné účty, které se tváří jako bezpoplatkové, ale není tomu zcela tak. Ovšem úroková sazba, kterou tato banka ke svým novým běžným účtům překvapivě nabídla, je bezkonkurenčně vysoká. Velmi příznivé je nabízené úročení u hypotečních úvěrů. Velmi pozitivně lze hodnotit snahu GE MB udržet se na špičce našeho trhu z hlediska technologického, o tom svědčí i velmi kladné hodnocení rozšíření platebních karet v mobilu.  Dlouhodobě se GE MB věnuje finanční obsluze zemědělského sektoru, pro který se snaží vždy připravit přijatelnější obchodní podmínky úvěrů ve srovnání s ostatními subjekty trhu (+ 2 body).

Bankovní poplatky 2Q 2014 71.3
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 2Q 2014 53.3
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Jiří Sychrava
Jana Dojezdová
Miki Samarytány
Alexandra Kuruczová

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank