Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 74,5
Martina Hedvičáková

Aktivnější byla v tomto čtvrtletí GE Money Bank. Kromě snížení některých poplatků (viz. první kapitola), odmění klienty s účtem Genius bene+  každý měsíc padesátikorunou. Stačí, aby konto aktivně využívali, a spolu s nadstandardním balíčkem služeb zdarma získají také pravidelnou odměnu.

GE Money Bank uvádí na trh zcela novou kategorii půjček. Nový revolvingový spotřebitelský úvěr Expres Plus s rezervou umožňuje klientům si kdykoliv opakovaně PŮJČIT. Zákazníci mohou využívat také první kartu ke spotřebitelskému úvěru, se kterou se dá platit u obchodníků nebo vybírat z bankomatu. 

Miroslav Zeman

GE Money Bank patří už k těm větším bankám. Poslední dobou sice v hodnocení našeho projektu ztrácí, ale má naději na zlepšení. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

Leden začala banka tzv. novoročním dárkem. Klienty využívající účet Genius bene+ odměňuje banka každý měsíc padesátikorunou. Je však nutné, aby konto aktivně klient aktivně využíval.

V lednu vymyslela banka trefnou akci. V návaznosti na její reklamu s kocourkem se banka rozhodla podpořit právě kočky. GE Money Bank přispěla částkou 201 340 Kč na konto o.p.s. Devět životů. Banka od roku 2013 využívá ve své komunikaci naštvaného kocoura, proto se rozhodla prostřednictvím webu kocourovakoleda.cz podpořit sdružení, které se stará o opuštěné kočky.

I tato banka se nevyhnula účelovým průzkumům, které mají za cíl hlavně propagovat vlastní produkt. \"Většinu klientů jejich banka nikdy ničím neodměnila. Tak to alespoň vyplynulo z lednového průzkumu GE Money Bank na vzorku 300 respondentů. Kdyby klienti od banky obdrželi nějakou finanční odměnu, téměř polovina by ji přidala ke svým úsporám. Ostatní by ji využili, aby udělali radost sobě nebo svým blízkým.\" Co je v podtextu té zprávy? No to, že GE je prostě jiná a klienty odměňuje padesáti korunami měsíčně.

Únor přinesl další novinku. GE Money Bank uvedla na trh novou kategorii půjček. Nový revolvingový spotřebitelský úvěr Expres Plus s rezervou má klientům umožnit si kdykoliv opakovaně půjčit. Zákazníci mohou využívat také první kartu ke spotřebitelskému úvěru, se kterou se dá platit u obchodníků nebo vybírat z bankomatu. Tento typ úvěru se přitom velmi podobá podobným produktům jako kreditní kartu či kontokorent.

Moc hezkou akci přinesla GE Money Bank na začátku dubna. Dobrovolnická organizace GE Volunteers, kterou tvoří zaměstnanci GE Money Bank a jejich blízcí, opět, již po patnácté pomohla s přípravami velikonočních oslav v domech pro seniory a institucích se zaměřením na děti. Za všechny moc děkujeme.

V dubnu přišla banka i s produktem pro podnikatele. GE Money Bank nabídla podnikatelům spořicí účet nejenom v korunách, ale také v eurech nebo dolarech. Peníze, které podnikatelé generují ze zahraničních obchodů, se jim tak mohou zhodnocova vyšší úrokovou sazbou než na běžném účtu. Ve srovnání s termínovanými vklady k nim mají navíc kdykoliv přístup a mohou je flexibilně využívat při svém podnikání.

Banka také stejně jako ostatní banky představila své hospodářské výsledky za rok 2014. Konsolidovaný čistý zisk skupiny GE Money Česká republika za rok 2014 dosáhl 4,3 miliardy Kč a meziročně vzrostl o 11 %. 

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Banka má celkem slušnou síť kamenných poboček a přehledné internetové stránky, které však nijak neohromí. Najdete tam vše potřebné, ale osobně je považuji za relativně konzervativní. Přehled produktů pro spotřebitele je srozumitelný, horší je to už se sazebníkem. Je rozsáhlý, i když srozumitelně sestavený. Nicméně její reklamní aktivity se zlepšily oproti předchozímu období a jejich „kocour“ je stále aktuální.

Banka prezentuje svoji společenskou zodpovědnost nejen vůči potřebným, ale také vůči vzdělávání a sportu. Hodnocení ani této banky v tomto obdobní nebudu měnit. 

Markéta Grušáková

Specialista na bankovní půjčky a úvěry se předvedl. Klientům nově nabízí úvěr s možností opakovaného čerpaní. Díky Expres Plus má klient předschválenou výši půjčky až do výše 300 tisíc korun. A v průběhu trvání si může znovu kdykoliv půjčit splacenou část úvěru. Banka zřejmě připravila novinku na základě průzkumu, který provedla, a který říká, že Češi si půjčují opakovaně. Plusové body si banka zaslouží také za přístup v péči o postižené a staré spoluobčany.

Bankovní poplatky 1Q 2015 73.8
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době. V aktuálním kvartále zavedla banka nový účet Genius bene:

  • Zdarma vedení (pokud si klient bude posílat alespoň 10 tisíc měsíčně)
  • Odměna 50 Kč zpět na účet (pokud klient zaplatí kartou alespoň 5 tisíc)
  • Všechny příchozí platby
  • Všechny odchozí elektronické platby
  • Debetní karta MasterCard Debit nebo Maestro
  • 4 výběry z bankomatů GE Money Bank v ČR
  • Platební nálepky
  • Info Servis o pohybech na účtu
  • Elektronický výpis
  • Vedení kontokorentu Flexikredit
  • Internet Banka
  • Sleva ze sazby hypotéky ve výši 0,5 % (při měsíčním obratu od 15 000 Kč měsíčně)
  • Pomoc s převodem účtu do GE Money Bank

Od 1. března pak banka snížila minimální kreditní obrat pro majitele Konta Genius Gold pro přiznání sníženého poplatku za vedení konta ve výši 169 Kč ze 40 000 Kč na 35 000 Kč měsíčně.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky se v Q Reportu Scott & Rose změnilo vlivem nástupu nového balíčkového účtu. Takže standardní klient nově zaplatí pouhých 506 Kč a aktivní klient pak stále stejných 4.535 Kč ročně. Zvyšujeme hodnocení v této části o 0,5 bodu. 

Veřejnost 1Q 2015 60
Jana Kovačiková

Středně velká banka. Umí dobře marketing i reklamu. V reálné praxi však ke klientům zase až tak vstřícná není

Milan Mroczkowski

Banku může každý hodnotit jinak, záleží jaký kdo má účet. Někteří účet můžou mít zcela zadarmo, jiní zase jinak.

Vladislav Král

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank