Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2015 72,8
Miroslav Zeman

GE Money bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý.

Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím banka přišla ve druhém čtvrtletí roku 2015:

Druhé čtvrtletí začneme s dobročinností. Dlouhodobá a známá akce GE Volunteers přinesla podporu hospici Dobrého pastýře v Čerčanech. Zaměstnanci GE tak díky svému talentu začali malovat pokoje a vyrábět keramiku, která se následně prodala na pouti. O velikonocích pak zaměstnanci GE pomáhali seniorům a dětem. V rámci této pomoci a podpory věnovali zaměstnanci dětem a seniorům 313 hodin. Tedy jedna z mála akcí, která se počítá na počet hodin, nikoliv na výši darované částky.

Banka a doufejme že i její klienti, si pochvaluje odměňování klientů v rámci věrnostního programu bene+ za platbu kartou.  Dle informací tak získalo benefit více než stotisíc klientů banky. Průměrný bonus činí 20 korun za jeden nákup v síti bene+.

GE Money umožnila spořit podnikatelům v rámci spořícího účtu nejen v korunách, ale také v eurech a dolarech. Peníze ze zahraničních obchodů tak mají podnikatelé úročeny více, než na standardním běžném účtu. Jedná se o zajímavý produkt ve směru k podnikatelům, kteří obchodují se zahraničím. Podnikatelům tato nová možnost může ušetřit čas a přinést nějaký mírný výnos.

GE Money se také pochlubila svým ziskovým hospodařením. Zisk za rok 2014 činil 4,3 miliardy korun a byl o 11 procent vyšší než rok předtím. Ačkoliv je banka aktuálně na prodej, dle posledních informací, je zjevné, že se jedná o velice úspěšnou tuzemskou banku.

A teď něco úsměvnějšího. Nevím jak tuto věci hodnotit, ale každý čtenář si udělá názor sám. Zájemcům o NEJlevnější půjčku zavolá kocour. Benefit spočívá v tom, že když zanecháte kontakt na určených webových stránkách, jako zájemce o půjčku, zavolá vám kocour. Jako v tip a možná i reklamní prostředek je to dobré.

Pozitivně hodnotíme i materiály, články a informace, které banka pravidelně přináší a které mají za cíl zvyšovat finanční gramotnost klientů a veřejnosti. Podmínkou pro pozitivní hodnocení u těchto věcí je to, aby banka primárně nesledovala účel prodeje svých vlastních produktů.

Petr Kučera

Banka si už v prvním čtvrtletí polepšila o jeden bod díky novému běžného účtu, který je skutečně nejen zdarma bez skrytých poplatků (respektive poplatky lze jednoduše „vymazat“), ale lze u něj každý měsíc získat i bonus padesát korun. Má férové, jednoduché a srozumitelné podmínky.

Markéta Grušáková

Ani GE money bank nepředstavila žádnou významnou novinku. Směrem ke klientům se věnovala spíše akčním nabídkám na výhodné půjčky a úvěry.

Miroslav Škvára
Otakar Schlossberger

Banka má celkem slušnou síť kamenných poboček a přehledné internetové stránky, které však nijak neohromí. Najdete tam vše potřebné, ale osobně je považuji za relativně konzervativní. Přehled produktů pro spotřebitele je srozumitelný, horší je to už se sazebníkem. Je rozsáhlý, i když srozumitelně sestavený. Nicméně její reklamní aktivity se zlepšily oproti předchozímu období a jejich „kocour“ byl stále aktuální.

Banka prezentuje svoji společenskou zodpovědnost nejen vůči potřebným, ale také vůči vzdělávání a sportu. Hodnocení ani této banky v tomto obdobní nebudu měnit. 

Bankovní poplatky 2Q 2015 73.8
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době.

Zrušení možnosti změny PINu prostřednictvím ATM ostatních bank v ČR a v zahraničí u debetních i kreditních karet (doposud 49 Kč) - FO + SME. Expresně půjde vydat kromě karet (debetních i kreditních) také PIN. Poplatek za službu není zatím zveřejněn. Od 1. března pak banka snížila minimální kreditní obrat pro majitele Konta Genius Gold pro přiznání sníženého poplatku za vedení konta ve výši 169 Kč ze 40 000 Kč na 35 000 Kč měsíčně. Banka 4. května ukončila prodej Konta Genius Start a zavedla nové Konto Genius Basic, u kterého je vedení včetně měsíčních elektronických výpisů a zúčtování příchozí platby (mimo položek vzniklých z inkas) zdarma. Ke kontu není vydávána zdarma žádná platební karta a případné zřízení a používání internetového bankovnictví stojí 49 Kč měsíčně. Za bezkontaktní platební nálepku zaplatíte také 39 Kč měsíčně.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky se v Q Reportu Scott & Rose nezměnilo. Takže standardní klient zaplatí 506 Kč a aktivní klient pak stále stejných 4.535 Kč ročně.


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank