Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2015 74
Miroslav Zeman

GE Money bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý.

Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím banka přišla ve třetím čtvrtletí roku 2015:

GE Money Bank: V GE Money Bank si podnikatelé mohou sloučit úvěry, snížit si poplatky i daně

Hurá. Tak se konečně dočkali možnosti konsolidace i podnikatelé. Ale že to trvalo. S první možností konsolidace pro fyzické osoby přišla přitom tato banka jako první už před mnoha lety. Pozitivní však je, že i podnikatelé mohou nyní využívat výhod tzv. konsolidace a sloučit si několik starých, dražších a nevýhodnějších úvěrů do jednoho výhodnějšího a levnějšího. Pro GE se pak jedná o další zajímavou cestu jak posílit tento důležitý segment klientů a přilákat nové zájemce o tento zajímavý produkt. Obecně lze říci, že podnikatelé mají mnohem raději individuální přístup, než je tomu u jiných kategorií klientů.

GE Money Bank: GE Money Bank získala cenu Bankovní inovátor 2015 za biometrické podpisy

GE Money se pochlubila svým oceněním Bankovní inovátor 2015. Můžeme konstatovat, že toto ocenění je zasloužené. Biometrické podpisy po stovkách let nejrůznějšího papírování, evidence a archivování je neskutečným pokrokem. Ten ocení zejména lidé tohoto věku, kteří k práci a svému osobnímu pohodlí nepotřebují archiv se stohy papíru či desítek šanonů s dokumenty, ale stačí jim notebook a případně flashky.

GE Money Bank: Téměř polovina Čechů strávila letošní dovolenou v tuzemsku

GE Money Bank je pověstná svou aktivitou při informování veřejnosti o výsledcích nejrůznějších průzkumů věnujících se aktuálním a zajímavým tématům. Tentokrát si GE Money všímá priorit tuzemských turistů.  Skoro polovina Čechů tak strávila letošní dovolenou v tuzemsku, čímž podpořila tuzemské podnikatele, služby a živnostníky. Na rozdíl od těch, kteří jezdí podporovat ekonomiku Chorvatska, Itálii, či bankrotujícího Řecka. Sympatické přitom je, že GE Money zveřejňováním výzkumů nesleduje primárně prodej a propagaci nějakého svého produktu, jako je to standardní a běžné u jiných bank.

 

Bedřich Danda
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková

GE money bank nepředstavila žádnou významnou novinku. Směrem ke klientům se věnovala spíše akčním nabídkám na výhodné půjčky a úvěry. Pozitivně však hodnotíme její projekt na biometrické podpisy. Nejenže usnadní a zrychlí práci svým klientům, ale zároveň tím šetří životní prostředí.

Olga Ortová Šeflová

Kromě konsolidace půjček pro retailovou klientelu, připravila GE MB nově i konsolidaci úvěrů pro podnikatele. Odborníci i klienti GE MB také oceňují možnosti biometrického podpisu. V rámci svého dlouhodobého zaměření na obsluhu zemědělského sektoru připravila tato banka vedle - na rok bezplatných podnikatelských účtů (Genius Business Complete a Genius Business Optimal) také nabídku speciálních úvěrů s nízkou úrokovou sazbou na financování zemědělské techniky a atraktivní pojištění zemědělských strojů. Velmi rozsáhle se věnuje GE MB charitativní činnosti (např. podpora Národního parku Šumava, Domova důchodců, apod.) Online schvalované půjčky za 30 vteřin a vyřízení celého spotřebitelského úvěru až před podpis úvěrové smlouvy za pět minut ocení jistě řada stávajících i budoucích klientů banky. O tom, že se GE MB daří svůj inovativní přístup i dobře ekonomicky zhodnotit, svědčí i neustále rostoucí zisk.

(+ 2 body)

Bankovní poplatky 3Q 2015 73.8
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době.

Program pro spokojené klienty - od 1. července nově platný i pro Hypoteční úvěry (odměna 2 500 Kč při sjednání hypotečního úvěru do výše úvěru 999 999 Kč, 5 000 Kč při sjednání hypotečního úvěru od výše úvěru 1 000 000 Kč), pro Spotřebitelské úvěry (odměna 750 Kč při sjednání spotřebitelského úvěru do výše úvěru 100 000 Kč, 1 500 Kč při sjednání spotřebitelského úvěru od výše úvěru 101 000 Kč) a pro Kreditní karty (odměna 500 Kč).

Banka zdražila od 7. července poskytnutí úvěrů (platí pro žádosti o úvěr podané prostřednictvím obchodního místa nebo telefonního bankéře):

  • Spotřebitelský splátkový úvěr Expres půjčka - z 995 Kč na 1 295 Kč jednorázově
  • Spotřebitelský splátkový úvěr Konsolidace půjček - z 1 495 Kč na 1 795 Kč jednorázově
  • Spotřebitelský revolvingový úvěr Expres Plus - z 995 Kč na 1 295 Kč jednorázově
  • Spotřebitelský revolvingový úvěr Konsolidace Plus - z 1 495 Kč jednorázově na 1 795 Kč jednorázově

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky se v Q Reportu Scott & Rose nezměnilo. Takže standardní klient zaplatí 506 Kč a aktivní klient pak stále stejných 4.535 Kč ročně. 

Veřejnost 3Q 2015 63.3
Taková průměrná banka, nemám dobré zkušenosti...
David Stříbrský
Více než 2 roky využívám služeb této tuzemské banky bezproblémů.
nejhorší směnný kurz
Velice vstřícná banka

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank