Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 73,7
Petr Kučera

Zajímavou propagací benefitového programu Bene+ byl projekt Kocourův vánoční inspirátor, i když místo skutečně tvůrčí inspirace šlo samozřejmě hlavně o přehlídku slev u velkých řetězců, partnerů banky.

Běžný klient má asi trochu zmatek ohledně dalšího směřování své banky, když se ho ptá – bez bližších vysvětlení – na varianty nového názvu... 

Miroslav Zeman

GE Money bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý.

Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Banka nemohla v předvánočním období pominout svého maskota - kocoura, který se aktivně vyjadřuje ke všem krokům banky a stal se tak hlavním mluvčím GE Money Bank.

Banka tak spustila veselou aplikaci, kterou nazvala vánoční inspirátor a jejím hlavním smyslem je pomoci klientům banky ve vybírání vánočních dárků. A když už se tu bavíme o utrácení, proč aplikaci nepropojit s věrnostním programem bene+, kde mohou klienti získat nejrůznější bonusy a odměny.

I GE Money se mohla za poslední tři čtvrtletí pochlubit nárůstem zisku. Konsolidovaný čistý zisk skupiny GE Money za prvních devět měsíců roku 2015 meziročně vzrostl o 10 % na úroveň 3,5 miliardy Kč. Banka se tak stejně jako ostatní banky veze na vlně prosperity bankovního sektoru v ČR.

A když už jsou ty Vánoce, tak ani GE Money nezůstala pozadu ve svých charitativních projektech. Téměř 300 vánočních dárků pro děti z 11 dětských domovů a speciálních škol nakoupili dobrovolníci z GE Volunteers. Navíc se k nim již potřetí připojili kolegové z GE Aviation, kteří pořídili dalších 89 dárků pro děti z dětských domovů a rané péče.

I v prosinci bylo u této banky samozřejmostí přinášení zajímavých článků a průzkumů souvisejících s vývojem tuzemského hospodářství, nebo návyky klientů. Mohli jsme se tak mimo jiné dovědět, jak si Češi užívají nákupu dárků, jak lidé platí za úklidové služby v předvánočním období, nebo do čeho se balí Vánoční dárky.

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

GE Money Bank sice žádné novinky v produktové nabídce, parametrech produktů a jejich obchodních podmínkách pro své klienty nepřipravila, přesto její dobře nastavená obchodní politika přináší nemalé zisky.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2015 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době. V posledním kvartále 2015 ale banka udělal několik nepopulárních rozhodnutí. Od 1. října již nenabízí Konto Genius bene+. Banka přitom konto zavedla letos v lednu 2015. Z tohoto důvodu snižujeme hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

GE Money zároveň ve IV. čtvrtletí zvýšila některé poplatky - poplatek za předávání měsíčních výpisů poštou zdražil z 25 Kč na 30 Kč, výběr hotovosti z bankomatu ostatních bank v ČR debetní platební kartou zdražil ze 40 Kč na 49 Kč a dotaz na zůstatek prostřednictvím bankomatu ostatních bank v ČR a v zahraničí debetní platební kartou se prodraží z 20 Kč na 25 Kč. Z těchto důvodů snižujeme hodnocení i v této části o 0,5 bodu.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky se v Q Reportu Scott & Rose se významně změnilo. Standardní klient zaplatí nově 1.245 Kč (minule 506 Kč) a aktivní klient pak 5.805 Kč (minule 4.535 Kč) ročně. Z tohoto důvodu snižujeme hodnocení o 0,5 bodu s negativním výhledem do dalšího kvartálu.

 


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank