Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2016 73,3
Miroslav Škvára
Miroslav Zeman

Monetu Money Bank poprvé hodnotíme pod tímto jejím novým názvem, který přijala 1. května 2016. Druhé čtvrtletí 2016 už je tak u této banky zcela ve znamení jejího nového názvu a nového image.

Moneta Money Bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý.

Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím přišla banka v III. čtvrtletí 2016

Moneta Money Bank rozšiřuje i nadále svou pobočkovou síť co vítáme. Bude tak opět svým klientům o něco blíž. Tentokrát otevřela banka ve Zlíně již svou druhou pobočku v tomto městě.

Moneta je aktivní i v oblasti reklamy. Snaží se tak ždímat svého kocoura k dalším a lepší výkonům. Od 1. září je v televizi a kinech k vidění nový TV spot MONETA Money Bank. I tentokrát hraje ve spotu veterináře herec Jiří Bartoška. Ten se objevuje v televizních spotech banky od letošního července. V zářijové reklamě si po jeho boku zahrál kromě populárního kocoura i pes – mastif Arnošt.

Moneta se i nadále angažuje v sektoru zemědělství. Program rozvoje venkova (PRV) přijímá od 11. do 31. října žádosti do třetího dotačního kola. Nyní je pro zemědělce připraveno více než 2,5 miliardy korun, které mohou využít na podporu investic do rostlinné a živočišné výroby. Zemědělci se mohou při přípravě žádostí obrátit na experty z MONETA Money Bank, která je jedničkou na trhu ve financování zemědělství. Díky jejímu kvalitnímu poradenství a spolupráci s významnými partnery se jejich šance na zisk dotace může významně zvýšit.

Banka se také pochlubila svými hospodářskými výsledky za první pololetí roku 2016. Konsolidovaný čistý zisk činil výši 2,3 mld. Kč.

Banka se také významně angažuje na poli ekologie, což je jistě plus pro naše hodnocení bank Zelená banka. Téměř 40 dobrovolníků z MONETA Money Bank se o víkendu věnovalo práci v národních parcích Šumava a Krkonoše. Hlavní náplní jejich práce bylo čištění lesních porostů, sázení stromků a budování oplocení. Dobrovolníci z MONETA Money Bank spolupracují s národním parkem Šumava již šestým rokem a s KRNAPem tři roky. Od té doby věnovalo svůj čas nejcennějším částem krajiny více než 500 dobrovolníků z banky. Zasazeno bylo 600 nových stromků.

Moneta Money Bank: MONETA Money Bank spouští novou generaci mobilního bankovnictví Smart Banku

Moneta Money Bank, rozuměj dříve GE Money Bank, ani po své přeměně neopustila svou pověst inovativní banky. Tato významná banka tedy změnila image i název, a změní i svého vlastníka, ale zůstane i nadále silná ve své dynamičnosti a inovativnosti. Jak banka zapracuje ještě na své politice vůči klientům zejména na pobočkách a vstřícnosti svých zaměstnanců vůči klientům je už další otázka. V tomto případě představila tato banka SmartBanku, tedy zcela nové mobilní bankovnictví, které má přinést množství inovovaných možností a služeb pro klienty banky. Nové mobilní bankovnictví umožní takové věci jako možnost placení s QR kódy, nebo přihlášení pomocí otisku prstu. A samozřejmě další možnosti, které zde nebudeme vyjmenovávat. Opět další důkaz toho, že pro banky je rozvíjení mobilního bankovnictví stále zajímavou cestou a to i do budoucna.

Olga Ortová Šeflová

MONETA Money Bank, jejíž akcie se dobře etablovaly na BCPP, dosahuje nadále dobrých hospodářských výsledků (čistý konsolidovaný zisk za první pololetí r. 2016 činil 2,3 mld. Kč. Banka nabízí odměnu za doporučení kreditní karty MoneyCard Smart s novým vizuálním stylem ve výši 1.500,- Kč. Ve Zlíně banka otevřela novou bezbariérovou pobočku. Nadále se věnuje financování zemědělského sektoru, na veletrhu „Země živitelka“ představila speciální nabídku úvěrů pro financování zemědělské techniky (s možností získat při řádném splácení až 190 tis. Kč úvěrových nákladů od banky zpět + další dárky). Na financování investic do rostlinné a živočišné výroby má v rámci Programu rozvoje venkova připraveny úvěry v celkové hodnotě více jak 2,5 mld. Kč. Díky kvalitnímu poradenství a ochotě financovat zemědělský sektor je v této oblasti dlouhodobě lídrem bankovního trhu v ČR.

Bedřich Danda
Markéta Grušáková
Bankovní poplatky 3Q 2016 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v poslední době. Aktuálně byl ale klid, tudíž po minulém snížení, nemáme důvod hodnocení v této části měnit. Samozřejmě významnou změnou je nový název banky (MONETA) a nabídka jejich akcií na pražské burze. Hodnocení tentokrát neměníme.

Z důvodu klidného III. čtvrtletí 2016 neměníme hodnocení ani v této části.

Banka změnila logiku rozvrstvení sazebníku. Od 1. 1. 2014 je již sazebník k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se ani tentokrát nezměnilo. Standardní klient zaplatí 1.245 Kč a aktivní klient pak 5.805 Kč ročně. Z tohoto důvodu neměníme naše hodnocení z minula.

 

Veřejnost 3Q 2016 60
Banka je velmi inovativní, dynamická, přichází na trh s novými produkty a službami. Kocour je nejlepší! :)
Dobrá banka, kvalitní produktové portfolio a služby, vždy příjemná obsluha a kvalifikovaný servis.

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank