Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2017 66,8
Petr Kučera
Peter Michajlov
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková
Miroslav Zeman

Monetu Money Bank, dříve GE Money Bank už hodnotíme pod tímto jejím novým názvem, který přijala 1. května 2016.

Moneta Money Bank platila a platí za velmi inovativní banku. V historii tak přišla s několika zásadními produkty, které změnily charakter bankovního trhu u nás. Za připomenutí stojí refinancování půjček, které po této bance začaly nabízet téměř všechny tuzemské banky a tento produkt je stále pro klienty velmi zajímavý. Banka se však nyní stále nově hledá a snaží se nějakým způsobem profilovat, což se jí zatím ne úplně dobře daří. Aktivita banka také v porovnání s minulými roky poměrně poklesla. Banka však do budoucna stále velký potenciál, na němž může stavět.

Jak jsme konstatovali už minule, její hodnocení se v našem ratingu v poslední době mírně snižuje. Ke zlepšení ale musí banka přidat především v drobné, mravenčí práci s klienty. Tam má banka totiž velmi velké rezervy a ne každý klient je s touto bankou spokojený. Mediální propagace, inovace a jiné veliké věci nic neukazují o tom, jak se banka chová na mikroúrovni ke každému ze svých klientů. Postupy banky pak nejsou vždy proklientské. A nyní k těm aktualitám.

S čím přišla banka ve III. čtvrtletí 2017

Moneta svou aktivitu ve třetím čtvrtletí 2017 mírně snížila. I přesto se jedná o velmi aktivní a inovativní banku, která může svou dynamičností a rozsahem inovací konkurovat i těm nejvýznamnějším bankám na trhu.

Klienti MONETA Money Bank investovali do podílových fondů již přes 11 miliard korun

Klienti Moneta Money Bank mají, jak se zdá, investiční apetit. Investice do podílových fondů, když má někdo zájem, proč ne. Na druhou stranu dosud podílové fondy svými výnosy moc neoslnily a reálný výnos buď celý nebo jeho velkou část požrala inflace, která je navíc letos na rekordních úrovních. Je ovšem pravda, že je to lepší, než nechávat peníze na běžném účtu, kde není žádný výnos a uložené prostředky navíc každým rokem ztrácejí svou hodnotu. Klientům Monety Money Bank tak můžeme popřát co nejvyšší výnos a spokojenost se svou investicí. My ostatní investujeme buď do nemovitostí, zlata, nebo uložíme peníze na spořící či termínované účty, nebo nejlépe do stavebního spoření.

MONETA Money Bank poradí na Zemi živitelce se žádostmi do Programu rozvoje venkova

Necelé dva měsíce zbývají českým zemědělcům na zpracování žádostí o dotaci z pátého kola Programu rozvoje venkova. Ten mezi úspěšné zájemce rozdělí 2,6 miliardy korun, z toho skoro polovina je určena pro oblast rostlinné a živočišné výroby. 

S dotacemi to není jednoduchá práce. Může to potvrdit každý kdo s nimi přišel do styku. Proto lze ocenit jakoukoliv expertní pomoc s bezvadnou přípravou žádostí o tyto dotace. Moneta Money Bank se navíc specializuje na financování projektů pro zemědělce. I tuto skutečnost můžeme vidět za touto snahou. Snad tedy banka pomůže co největšímu počtu zemědělců a žadatelů o dotace pro rozvoj venkova.

I Moneta představila své hospodářské výsledky za první pololetí roku 2017. Čistý zisk dosáhl 2,2  miliardy korun. Opět se tak jedná o velmi dobrý výsledek. Například růst úvěrů pro firmy činil meziročně 31,5 procenta, což je velmi dobrý výsledek.

Bankovní poplatky 3Q 2017 70
Bankovní poplatky.com

Jedna z aktivních bank v poslední době. Aktuálně byl ale klid, tudíž nemáme důvod hodnocení v této části měnit. Hodnocení tentokrát neměníme.

Z důvodu velmi klidného III. čtvrtletí 2017 neměníme hodnocení ani v této části.

Sazebník banky je k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se ani tentokrát nezměnilo. Standardní klient zaplatí 1.245 Kč a aktivní klient pak 5.805 Kč ročně. Z tohoto důvodu neměníme naše hodnocení z minula.

Veřejnost 3Q 2017 84.1
Hypotéka za 1,59% p.a. na 5 let a vstřícný přístup při řešení neobvyklé situace.
Hypotéka bez poplatků a s nízkým úrokem 1,79% p.a. Vždy bezproblémová komunikace na profesionální úrovni.
Smart Banka je super a líbí se mi nove udělaná pobočka v pražských Butovicich.

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank