Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2018 69,9
Miroslav Zeman
Olga Ortová Šeflová

Moneta MB dosáhla počtem svých klientů, který je již vyšší než jeden milion, čtvrté místo na žebříčku bankovního trhu v ČR. To však stále neznamená, že by mohla být považována za čtvrtou největší banku v ČR, neboť bilanční sumou i objemem vlastního kapitálu, by získala až šesté místo. Tato banka dlouhodobě dosahuje výborných ekonomických výsledků, její konsolidovaný čistý zisk dosáhl v roce 2017 úctyhodné výše 3,9 mld. Kč, přičemž si banka zachovává značnou obezřetnost, její kapitálová přiměřenost dosahuje téměř 17,5%. Vysoká ziskovost je způsobena zejména nárůstem objemu spotřebitelských úvěrů, hypotečních úvěrů a investičních úvěrů pro malé a střední podniky. Banka se dlouhodobě zaměřuje na financování živnostníků a malých a středních firem, které chce v rámci své digitální strategie co nejšířeji obsluhovat on-line. Její klienti už např. nemusejí pro získání kreditní karty navštěvovat pobočky a dokládat daňové přiznání. Pro živnostníky, malé firmy a podnikatele ve svobodných povoláních nabízí banka neúčelovou půjčku Expres Business nezajištěný s velmi atraktivní úrokovou sazbou ve výši 5,9% p. a. a bez nutnosti zástavy nemovitosti.

MONETA MB podporuje charitativní projekty, např. neziskové organizaci Cesta domů předala šek na téměř 122 tis. Kč na domácí hospic (tuto částku zaměstnanci banky získali prodejem svých vlastních pekařských výrobků v rámci dobrovolnického snažení „Pečeme srdcem“).

Miroslav Škvára

Pozitivně hodnotím - MONETA Money Bank, a.s., vedoucí banka ve financování českých domácností s rostoucí nabídkou úvěrů pro malé a střední firmy (SME), a Evropská investiční banka (EIB) dnes oficiálně potvrdily své partnerství, které podpoří malé a střední podniky v České republice. EIB poskytne MONETA Money Bank významnou úvěrovou linku ve výši 150 miliónů EUR (cca 3,9 mld. Kč), z toho 80 miliónů EUR (přes 2 mld. Kč) již bylo využito v pilotní fázi.

Rušení poboček není moc fajn, ale asi je to třeba. Dnes jsem nenašel ATM v Kauflandu a vždy tam bankomat byl!!! Jinak pestrá nabídka produktů.

Petr Kučera
Peter Michajlov
Bankovní poplatky 1Q 2018 72.5
Bankovní poplatky.com

Nejaktivnější banka v posledním loňském i prvním letošním kvartále. Aktuálně ale nedošlo ke strukturální změně, a proto hodnocení ponecháváme po minulém zvýšení na stejné úrovni.

Na počátku roku jsme zaznamenali pár drobnějších změn – změnil se poplatek za výběr hotovosti z cizího bankomatu z 49 Kč na 20 Kč a od 25. 1. 2018 se snížila úroková sazba na běžném účtu na 0 %. Pro tentokrát hodnocení neměníme.

Sazebník banky je k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se tentokrát významně změnilo a úřesně opačně než minule. Standardní klient zaplatí nově 900 Kč (minule pouhých 348 Kč). Aktivní klient pak i nadále platí 5.805 Kč ročně. Z tohoto důvodu měníme naše hodnocení z minula a snižujeme o 0,5 bodu zpět před minulé zvýšení.

Veřejnost 1Q 2018 86.9
Banka bez potíží! :)
Skvělá banka se super appkou!

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank