Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2018 69,9
Miroslav Zeman

Mnozí lidé znají tuto banku ještě pod starým názvem GE Money Bank. Majoritní vlastník americká GE se zbavil postupně akcií této banky. V současnosti jsou vlastníky banky desítky investorů, velká část i z České republiky.

Moneta sice patří mezi velké tuzemské banky, ale zaujímá poměrně specifickou pozici. Velmi se svým přístupem podobá nízkonákladovým bankám. Historicky je Moneta velmi dynamickou a inovativní bankou. Prvenství si vysloužila například spuštěním refinancování půjček a dalšími produkty, které si následně osvojily i další banky. V současnosti prochází tato banka mírným útlumem, kdy o ní není moc slyšet. Dynamika i zavádění nových produktů, jak jsme na to byli zvyklí dříve, je tedy v současnosti nižší.

MONETA Money Bank nově nabízí ke kartám osobní pojištění proti internetovým rizikům

Pojistit se proti rizikům při nakupování na internetu, zneužití údajů na sociálních sítích či ztrátě dat je nyní možné pomocí nového osobního pojištění k platebním kartám vydaným MONETA Money Bank. Ta je první bankou v České republice, která takto komplexní pojištění nabízí. Celosvětově platné „Pojištění věcí, karet a internetových rizik“ stojí pouze 99 korun měsíčně, přitom pokrývá širokou škálu možných škodních událostí a asistenčních služeb. Banka nabízí tuto novinku ve spolupráci s renomovanou mezinárodní pojišťovnou BNP Paribas Cardif. MONETA Money Bank je s milionem klientů čtvrtou největší finanční institucí v zemi.

Pokud chcete mít bezpečno na internetu, nebo při placení na internetu, musíte se připojistit. To co by mělo být samozřejmostí až tak samozřejmé není. Zajímalo by nás, jak banka nutno pořízení produktu zajišťujícího naší bezpečnost odůvodňuje. Zřejmě, že když se nepojistíte, někdo může Vaši kartu při nakupování na internetu, nebo při jiných příležitostech zneužít.

MONETA Money Bank zvítězila se svou hypotékou v soutěži Banka roku 2018

Významného ocenění svého hypotečního úvěru dosáhla MONETA Money Bank, která v renomované oborové soutěži Banka roku 2018 zvítězila v prestižní kategorii Hypotéka roku 2018. O vítězství MONETA Money Bank v konkurenci dalších sedmnácti finančních institucí rozhodla svými hlasy odborná porota složená z dvanácti nezávislých odborníků z řad finančních analytiků, ekonomických novinářů, akademiků a úspěšných podnikatelů. Výsledky byly oznámeny na včerejším galavečeru.

Ke konci roku 2018 měla nejlepší hypotéku právě Moneta Money Bank. Alespoň podle soutěže Banka roku 2018. O výsledku rozhodla dvanáctičlenná porota odborníků. Škoda, že do hodnocení nemohla zasáhnout také veřejnost, tedy samotní klienti bank. Právě ti mohou rozhodovat o umístění banky v našem hodnocení Vstřícná banka.

Tento víkend ušetří klienti za nákupy s kartou MONETA Money Bank 15 %

Ještě výhodnější předvánoční nákupy než obvykle nabídne tento víkend MONETA Money Bank svým klientům, kteří mají její platební karty s logem věrnostního programu bene+. Ve dnech 24. a 25. listopadu mohou tito klienti během „Štědrého víkendu bene+“ v celkem tisícovce kamenných nebo internetových prodejen dvaceti oblíbených obchodníků ušetřit 15 % z utracené částky. Akce se týká rovněž bezkontaktních plateb provedených platební kartou v mobilním telefonu prostřednictvím Google Pay.

Klienti Monety měli na konci roku 2018 žně. Když zaplatili kartou v programu bene+ ve dvou dnech, ušetřili 15 procent z utracené částky. Na akci oceňujeme především fakt, že se netýkala jen kreditních karet, jako je tomu u jiných obdobných motivačních projektů. Dalším pozitivem je, že se projekt týká i současných klientů a nikoliv jen těch nově příchozích.

Živnostníci všech bank si nově mohou u MONETA Money Bank sjednat kreditní kartu plně online

Průkopnickou službu pro živnostníky na českém trhu dnes spustila MONETA Money Bank pro klienty všech bank. Ti si mohou přes webové stránky www.moneta.cz plně online sjednat kreditní kartu MONETA Business Card s limitem až 500 000 Kč. Navíc s ní získají zpět 5 % z provedených plateb, zdarma zřízení a vedení běžného účtu pro živnostníky, dlouhé bezúročné období 55 dnů a možnost bezkontaktního placení kreditní kartou v mobilním telefonu prostřednictvím Google Pay.

Na konci roku 2018 si mohli klienti Monety z řad živnostníků sjednat kreditní kartu s limitem až 500 tisíc korun. Výhodou je pro živnostníky možností získat zpět 5 procent z utracené částky. Jedná se sice o druh ne zrovna výhodného úvěru, ale pro některé živnostníky může karta představovat možnost přechodného financování výdajů. S kreditní kartou je nutné ale nakládat velmi odpovědně a obezřetně.

Bankovní poplatky 4Q 2018 70
Bankovní poplatky.com

IV. čtvrtletí (7.5, 7.5, 6.5, 6.5) = 7

Nejaktivnější banka v posledním loňském i prvním letošním kvartále. Aktuálně ale nedošlo ke strukturální změně, a proto hodnocení ponecháváme po minulém zvýšení na stejné úrovni.

Sazebník banky je k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se tentokrát významně změnilo a úřesně opačně než minule. Standardní klient zaplatí nově 1055 Kč (ještě před rokem pouhých 348 Kč). Z tohoto důvodu měníme naše hodnocení z minula a snižujeme o 0,25.

Veřejnost 4Q 2018 46.7
Aleš Jirásek
Rychlost reseni problemu, nepochopeni zavaznosti situace pro klienta.

Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank