Moneta Money Bank

Moneta Money Bank
Moneta Money Bank, a. s.
Generální ředitel: Tomáš Spurný

Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle
Tel.: 224 441 111, 224 443 636
web: www.gemoney.cz

Kód banky: 0600

Infolinka:+420 224 444 333

Blokace karet: +420 224 443 636

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 15,4 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 8,5 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

Banka roku
2011
Banka roku
2010
2. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2019 67,6
Miroslav Zeman

Mnozí lidé znají tuto banku ještě pod starým názvem GE Money Bank. Majoritní vlastník americká GE se zbavil postupně akcií této banky. V současnosti jsou vlastníky banky desítky investorů, velká část i z České republiky.

Moneta sice patří mezi velké tuzemské banky, ale zaujímá poměrně specifickou pozici. Velmi se svým přístupem podobá nízkonákladovým bankám. Historicky je Moneta velmi dynamickou a inovativní bankou. Prvenství si vysloužila například spuštěním refinancování půjček a dalšími produkty, které si následně osvojily i další banky. V současnosti prochází tato banka mírným útlumem, kdy o ní není moc slyšet. Dynamika i zavádění nových produktů, jak jsme na to byli zvyklí dříve, je tedy v současnosti nižší.

MONETA Money Bank snižuje u nových hypoték úrokovou sazbu až o 0,3 %

Výrazně ušetřit mohou lidé, kteří si nyní vezmou hypoteční úvěr od MONETA Money Bank. Ta začátkem dubna snížila úrokové sazby o 0,3 % pro fixace na 1, 3, 5 a 7 let, respektive o 0,2 % pro fixaci na 10 let. Zlevnění se týká standardních účelových hypoték s pevnou sazbou, které banka nabízí pod názvem Pružná hypotéka s fixní sazbou. Podmínkou pro získání výhodného úroku je sjednat si volitelné pojištění schopnosti splácet od BNP Paribas Cardif a zároveň dostávat na běžný účet u MONETA Money Bank alespoň 15 000 Kč měsíčně. MONETA Money Bank patří mezi pět největších poskytovatelů nových hypoték v České republice a s milionem klientů je čtvrtým největším finančním ústavem v zemi.

Stejně jako ostatní banky i Moneta snížila úrokové sazby u svých hypoték. Na rozdíl od svých konkurentek ale bylo zvýšení výraznější a činilo 0,3 procenta oproti 0,2 procentům u konkurenčních bank. Z pohledu klienta je pozitivní, že se jedná o dlouhodobější trend nastartovaný na jaře tohoto roku, kdy vesměs všechny banky přistupují ke snižování úroků u hypoték a to navzdory původním očekáváním že tyto úroky budou spíše růst.

MONETA Money Bank získala nejvíce ocenění ve Zlaté koruně 2019

MONETA Money Bank získala rekordní počet sedmi ocenění v renomované oborové soutěži Zlatá koruna 2019. Odborná porota ocenila banku především za její úspěchy v digitalizaci bankovních produktů a služeb. U veřejnosti bodovala opět Smart Banka – jedna z nejlepších mobilních bankovních aplikací na trhu.

I Moneta se může pochlubit tučným oceněním v soutěži Zlatá koruna 2019. Počet ocenění zařadil tuto banku mezi nejúspěšnější. Zabodovala hlavně mobilní aplikace Smart Banka. Jinak bance v počtu a rozsahu ocenění pomáhá její zaměření na inovace a modernizace bankovních služeb. Svou tradiční dynamiku banka postupně ztrácí, ale i tak se jedná o úspěšnou a kvalitní banku.

MONETA Money Bank je generálním partnerem soutěže Živnostník roku 2019

MONETA Money Bank se stala titulárním partnerem renomované soutěže Živnostník roku 2019. Díky vlastním technologickým inovacím navíc umožňuje sjednat podnikatelům úvěr do půl milionu plně online bez nutnosti dodání daňového přiznání. V těchto dnech v rámci pracovních setkání pomáhá živnostníkům v jednotlivých regionech České republiky získat nové znalosti v oblasti digitalizace.

Moneta se zaměřuje na živnostníky a podnikatele, kde je poměrně velký prostor a vysoká přidaná hodnota produktů a služeb. I to mohlo být záměrem pro partnerství se soutěží Živnostník roku 2019. Banka tak může na sebe upozornit v souvislosti se svou nabídkou produktů a služeb pro podnikatele a více zaujmout tuto velmi důležitou skupinu klientů.

Bankovní poplatky 2Q 2019 70
Bankovní poplatky.com

II. čtvrtletí 2019 (7.5, 7.5, 6.5, 6.5) = 7

Aktuálně ale nedošlo ke strukturální změně, a proto hodnocení ponecháváme po minulém zvýšení na stejné úrovni.

Sazebník banky je k dispozici nikoliv celý v jednom souboru, ale je rozdělen podle druhů služeb (hypotéky, spotřebitelské úvěry, kreditní karty, platební styk atd.). Klient tak musí mezi jednotlivými pdf soubory proklikávat, což je podle nás cesta zpátky. Na druhé straně opakovaně kvitujeme, že veškeré chystané změny (tzv. Změnový list), banka vždy prezentuje ve zvláštním souboru v pdf formátu, který je dostupný v sekci přímo u nové verze sazebníku, kde si klient může najít všechny změny, jakých kapitol a služeb se týkají a především srovnání s původní cenou dané služby.

Postavení banky v Q Reportu Scott & Rose se tentokrát nijak nezměnilo. Hodnocení tudíž ponecháváme.


Sazebníky

Image result for moneta pobočkyImage result for moneta pobočkyImage result for moneta sídlo


Pobočky

Bankomaty


Tiskové zprávy Moneta Money Bank