Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2011 66,1
Bedřich Danda

Komerční banka je silná banka v hypotékách, což mohou ocenit i podnikatelé. I ve druhém čtvrtletí tak u této banky došlo k poklesu úrokových sazeb u hypoték a hypotéky se tak staly opět o něco dostupnějšími.

Za ocenění stojí i servisní a poradenské služby pro podnikatele a živnostníky, které mají sice za cíl prodat produkty banky, nicméně jsou tyto služby a informace pro podnikatele velmi efektivní a využitelné.

Jan Brázda

KB v dubnu představila novou cenovou politiku zavedením konta MůjÚčet. Jedná se o účet nahrazující v nabídce KB dnes nejčastěji nabízená konta. Za 68 Kč mi nepřipadá tento účet jako výrazná úspora ve srovnání s minulostí či konkurencí.

Jinak banka nepředstavila ve druhém čtvrtletí ve srovnání s ostatními bankami žádné výraznější novinky.

Martina Hedvičáková

Jako jednu z nejaktivnější banku II. kvartálu můžeme hodnotit Komerční banku. Ta vytvořila nový balíček MůjÚčet, který je založen na odměnách za využívání služeb banky a Profi účet.

Komerční banka nahradila od 1. 4. 2011 nejrozšířenější balíčková konta v nabídce 2 účty: MůjÚčet pro občany a Profi účet pro firmy a podnikatele.

MůjÚčet je balíček základních bankovních služeb, který nahrazuje v nabídce KB dnes nejčastěji nabízená konta. MůjÚčet přináší na český trh zcela novou obchodní logiku: nabízí za atraktivní cenu všechny základní bankovní služby, klient navíc získá odměny v podobě vrácení až 50 % měsíčního poplatku za vedení balíčku.

MůjÚčet přináší klientům KB za 68 Kč měsíčně korunový běžný účet s elektronickými výpisy, všechny příchozí transakce, embosovanou mezinárodní platební kartu s cestovním pojištěním, telefonní, internetové a mobilní bankovnictví či výběry z bankomatů KB zdarma, pokud klient s kartou platí u obchodníků.

„Pro specifické skupiny klientů připravila KB výhodné programy, které jsou přizpůsobeny jejich požadavkům i možnostem. Programy jsou připraveny pro studenty, absolventy, rodiny i seniory,“ uvedla Monika Truchliková, zástupkyně výkonného ředitele pro Marketing a Business Development Komerční banky.

Například v rámci Programu Rodina mohou partneři propojit své účty a získat tak společně odměny až do výše 50 % poplatku za vedení obou účtů. Program Senior zase umožňuje klientům nad 60 let získat odměny za výrazně jednodušších podmínek.

V rámci konceptu MojeOdměny může od začátku roku každý klient KB svým chováním ovlivnit, kolik zaplatí bance na poplatcích za využívání bankovních služeb. MojeOdměny odstartovaly naplno v lednu vracením poplatků za výběr hotovosti z bankomatů KB, pokud klient aktivně platí kartou u obchodníků. Další zvýhodnění přináší kreditní Lady karta, která klienty KB také odměňuje: Komerční banka přispěje držitelkám 1 % z realizovaných transakcí kartou na spoření u Penzijního fondu Komerční banky.

 

Od dubna Komerční banka zpřístupnila na svém webu online žádost o balíček MůjÚčet. Zájemci si mohou o MůjÚčet požádat v několika krocích na internetové adrese mujucet.kb.cz.

Komerční banka připravila pro klienty atraktivní akční nabídku – výhodné hypotéky získají do konce května bez poplatku za zpracování úvěru a se sazbou již od 3,99 %.

Komerční banka získala prestižní ocenění "Nejlepší obchod roku 2010" časopisu Global Trade Review.

Komerční banka obsluhuje prostřednictvím specializované pobočky pro cizince EXPAT Premium Branch již 1 300 zahraničních klientů.

Skupina Komerční banky vykázala za první tři měsíce roku 2011 čistý zisk ve výši 3 376 milionů Kč, což znamená nárůst o 5,2 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2010.

Komerční banka nabízí od 13. června 2011 možnost investovat do nového fondu KB Absolutních výnosů.

Zaměstnanci skupiny Komerční banky vybrali na speciálním účtu Nadace KB Jistota určenému na pomoc zemětřesením postiženému Japonsku celkem 165 050 korun. Také nepotřebné autolékárničky od zaměstnanců Skupiny KB pomohou obyvatelům keňského střediska Tibo.

Eva Poláchová

Banka informuje o novince -  založení účtu Můj účet on line. Klienti si mohou  zařídit účet z pohodlí domova či z kanceláře a ušetří čas. I když následné návštěvě pobočky se tak nevyhnou. Líbí se mi také možnost odměn ve formě slevy za vedení účtu při splnění podmínek očištěného kreditního obratu či platby hypotéky, pojištění, stavebního spoření a investování u společností finanční skupiny KB.  Klienti vždy vítají jakékoliv ocenění jejich věrnosti vybrané bance.

Od dubna zavedla Komerční banka Hypotéku bez standardního doložení příjmů. Rozšířila tak skupinu bank, které klientům umožňují poskytnout úvěr na základě čestného prohlášení.  Za tuto možnost klienti zaplatí 1% k úrokové sazbě navíc.  Musí mít zároveň minimálně 30% vlastních zdrojů. Klienty na hypotéky se Komerční banka  snažila v květnu  přilákat 100% slevou z poplatku za zpracování a snížením úrokových sazeb hypoték.

V paměti mi utkvěla reklama na služby podnikatelům Podnikatelský servis. Do 30.6.2011 měli  noví klienti účet na jeden rok zdarma. 

František Pavelka

Komerční banka pokračuje ve zvyšování své úspěšnosti a vstřícnosti přes své dcery (viz např. SG Equipment Finance). Na rozdíl od 1. čtvrtletí nezapomíná na aktivizaci i své vlastní bankovní činnosti. Např. v aktivitách pro podnikatele, ale i v hypotečních úvěrech. Dá značnou práci nalézt na webu výroční zprávy.

Bankovní poplatky 2Q 2011 67.5
Bankovní poplatky.com

Jedna z nejaktivnějších bank v roce 2011. KB nejprve přišla od 1.1.2011 se změnou filozofie zpoplatňování konceptem MojeOdměny, kdy výši bankovních poplatků ovlivní chování klientů. Na tuto zásadní změnu pak banka navázala vytvořením jednoho konta MůjÚčet (pro fyzické osoby), který nahrazuje všechny balíčky a to s platnosti od 1.4.2011. MůjÚčet přináší novou obchodní logiku: za jednu cenu nabízí všechny základní bankovní služby. V případě, že je klient aktivní a nebo poptává i jiné služby u KB, získá také odměnu ve výši až 50 % měsíčního poplatku (68 Kč) za vedení balíčku. Vzhledem k těmto strukturálním změnám zvyšujeme opět hodnocení banky o 0,5 bodu.

Koncept MůjÚčet je postaven na principu jednoho účtu, kde aktivní klient může ještě ušetřit určitou částku, pokud splní určité podmínky. Podmínky jsou 4 – měsíční kreditní obrat (min. 15 000 Kč), depozita (vklady) u KB (min. 250 000 Kč), pravidelné platby na různé finanční produkty min. 2 000 Kč měsíčně (penzijní fond, pojištění apod.) a jakýkoliv úvěr v jakékoliv výši (hypotéka, stavební spoření, úvěr). Pokud klient splní jednu z těchto podmínek, získává slevu 25% z 68 Kč poplatku za vedení účtu (17 Kč). Pokud splní dvě a více, získává 50% slevu (34 Kč). Tyto podmínky jsou pak ještě „změkčeny“ pro vybrané cílové skupiny – lidé ve věku 26-30 let a absolventi VŠ mají poloviční podmínky, ale při jejich splnění slevy ve výši 50% (34 Kč) a 100% (68 Kč), senioři mají také poloviční podmínky při zachování slev ve výši 25% a 50%. Zajímavá situace nastává nově u rodin, kdy manželé sice mají oddělené balíčky, nicméně pro splnění podmínek se oba účty sčítají (splní-li podmínky jeden, slevu získávají oba). Studenti mají balíček zdarma bez podmínek. Samotný MůjÚčet stojí 68 Kč a obsahuje elektronické výpisy, všechny příchozí transakce, embosovanou mezinárodní platební kartu s cestovním pojištěním, telefonní, internetové a mobilní bankovnictví a výběry z bankomatů KB zdarma, pokud klient s kartou platí u obchodníků (koncept MojeOdměny). Všechny odchozí transakce si může přikoupit za 39 Kč měsíčně, ostatní služby se platí dle sazebníku. Na stejném principu pak KB přišla i s účtem pro podnikatele – ProfiÚčet (169 Kč měsíčně) s možností si přikoupit další komponenty k balíčku. Vzhledem k těmto revolučním změnám a celkem lehce splnitelným podmínkám, zvyšujeme hodnocení banky i v této části a to o 0,5 bodu.

Sazebník se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly.

V různých porovnáních došlo tentokrát ke změnám. Je ale zajímavé, že různými směry. Vzhledem ke změně konceptu nyní záleží na metodice výpočtu nákladů klienta. Zatímco u Q Reportu Scott & Rose došlo ke zdražení u standardního klienta z 2035 Kč na 2296 a u aktivního klienta z 6992 Kč na 8138 Kč, tak v kalkulátoru bankovních poplatků si KB mírně polepšila. Zatímco pobočkový klient zaplatil za KB Extra konto 269 Kč měsíčně, přes koncept MůjÚčet to je 225 Kč a podobně to dopadlo i u průměrného internetového klienta – dříve 152 Kč, aktuálně 142 Kč měsíčně. Hodnocení tak zatím neměníme.

Veřejnost 2Q 2011 37
Tomáš Kučera
Zuzana Osohová

Vstřícný přístup bankovních poradců Komerční banky na dané pobočce neomlouvá nesmyslné poplatky za vedení účtu (dokonce i pro studenty) a posílání doporučených dopisů kvůli -20 Kč na běžném účtu. Poté, co klient minusový zůstatek dorovná, mu příjde další dopis, že je ještě potřeba uhradit 1.50 Kč (tehdy, kdy už je účet dávno zrušen). V dopise není srozumitelně vysvětleno, za co je potřeba  tu 1 Kč uhradit. 

Náklady na takový dopis jsou pro banku jistě větší než požadovaná 1 koruna. Přesto si s tím banka dá práci a dopis pošle, přitom už se člověk raduje, že má od banky dávno pokoj, když stačil účet mezitím zrušit. Ale bohužel.....

 

Petr Netopil
Tom Zimm
Lucie Janečková

Banka na vysoké úrovni, avšak spíše pro podnikatele. K obyčejným lidem se ráda chová arogantně a poplatkama také nešetří.

Tomáš Sláma
Daniel Suk

Jistě má nějaké klady, ale já vidím jen vysoké poplatky a strašné reklamy v TV..

Alfa steel
Pavel Och

Plusem je vstřícný přístup,kontokorent bez měsíčního paušálu a nabízené úvěry bez zajištění. Mínusem jsou poplatky za platby,které u mě představovaly i 500 Kč měsíčně.Proto jsem zkusil FIO a ono to ,světe div se,JDE I BEZ POPLATKŮ!


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty