Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2011 70,6
Jan Brázda

KB jde s dobou a spustila první verzi Mobilní banky 2 – nové verze mobilního bankovnictví, které je šité na míru uživatelům chytrých telefonů. Uvidíme, jak rychle si získá oblibu nových uživatelů. U standardního internetového bankovnictví nově nabízí banka možnost individuálně nastavovat parametry platebních karet. Tuto službu již některé ostatní banky nabízí déle.

V rámci hypotečního boje nabídla banka snížení sazeb až ke 3.49%, nabídky konkurenční ČS však nedosahuje.

Jinak banka nepředstavila ve druhém čtvrtletí ve srovnání s ostatními bankami žádné výraznější novinky.

Helena Kadlecová

Oblast poplatků:

- ve sledovaném období došlo pouze k několika málo změnám, zejména v úvěrové oblasti. Tyto změny souvisí se zavedením nových produktů.

Oblast úrokových sazeb:

 - snížení úrokových sazeb u  hypotečního úvěrů - výjimkou jsou hypoteční úvěry s fixací na 15 let

 - došlo ke snížení úrokových sazeb u termínovaných vkladů na 2 - 5 let

Inovace  a novinky:

 - banka nabídla několik nových úvěrů

 - v oblasti hypotečních úvěrů připravila banka speciální, časově omezenou nabídku

- došlo k rozšíření funkčnosti internetového bankovnictví pro držitele karet

- pro kreditní kartu T - Mobile Bonus byl připraven nový systém odměn

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli prostřednictvím výpisů a zpráv v internetovém bankovnictví informováni o svých úvěrových možnostech a novinkách v internetovém bankovnictví

Bedřich Danda
Miroslav Zeman

Nové čtvrtletí zahájila banka představením nového produktu na pořízení automobilu. Banka tak vychází vstříc svým klientům v segmentu se kterým nemají lidé u jiných bank moc dobré zkušenosti. Uvidíme, zda konkrétní přístup KB bude výrazně jiný. Půjčka, kterou mohou klienti získat v pobočkové síti Komerční banky i Modré pyramidy stavební spořitelny, nabízí výhodné úrokové sazby i levnější pojištění po celou dobu splácení. Velkou výhodou půjčky MojeAuto je fakt, že klient nemusí mít v době žádosti o půjčku vybraný konkrétní automobil. K získání financí na nákup nového nebo ojetého vozu stačí znát pouze předpokládanou tovární značku, model, stáří a cenu vozu.

Od července připravila banka svým klientům také novou podobu výpisů z účtů. Hlavním cílem změn je předložit klientovi informace lépe uspořádané a ve srozumitelnější struktuře. K tomu jsou nově použity nejen grafické prvky pro snadnější rozlišení, ale také přehledné rozdělení informací do tabulek a přejmenování některých názvů polí na výpisech.

Banka je aktivní i v oblasti pojišťovnictví. Banka tak pro své klienty přinesla nové možnosti zajištění schopnosti splácet. Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou nabídla od 12. července 2011 nové produkty v oblasti úrazového pojištění – MojePojištění plateb a Profi pojištění plateb. Produkty jsou určeny k zajištění finančních prostředků na platby pravidelných měsíčních výdajů pro případy dlouhodobé pracovní neschopnosti, invalidity nebo úmrtí pojištěného následkem úrazu.

 

V červenci také banka přinesla rozšíření Mobilních služeb tzv. Mobilní banky 1. V červenci Komerční banka spustila první verzi Mobilní banky 2 – nové verze mobilního bankovnictví, které je šité na míru uživatelům chytrých telefonů. Nová aplikace je zdarma dostupná uživatelům telefonů Apple iPhone a tabletů iPad, uživatelům telefonů se systémem Android a funkční je také na telefonech s běžně dostupnými internetovými prohlížeči.

Na konci července také první klienti této banky mohly využít bezkontaktních plateb v obchodech. Komerční banka, Citibank Europe, Globus ČR, VISA Europe a Telefónica Czech Republic dne 20. Července 2011 v hypermarketu Globus v pražských Čakovicích zahájily pilotní projekt bezkontaktních mobilních plateb s reálnými uživateli.

Klienti banky mohly také počátkem září ocenit výrazné rozšíření funkčnosti a nabídky služeb internetového bankovnictví Komerční banky. Komerční banka nyní prostřednictvím aplikace internetového bankovnictví MojeBanka a ProfiBanka umožňuje klientům aktivaci karty pro platby prostřednictvím internetu nebo nastavení finančního limitu dle svých představ. Měnit lze jak celkový týdenní finanční limit pro platbu kartou, tak i individuální limity pro platby na terminálech u obchodníků nebo pro výběry z bankomatů. Součástí aplikace je nově také možnost požádat o opětovné zaslání osobního čísla PIN ke kartě na pobočku, u které má klient vedený účet.

Na děti myslela KB formou bonusu za vysvědčení. Konto Beruška tak v průběhu června a července jej založili rodiče 10 760 dětí. Na odměnách tak rozdělila Komerční banka v rámci akční nabídky dětem na jejich konta takřka 2,8 milionu korun.

Během časově omezené akční nabídky připsala Komerční banka odměnu 300 Kč na každé nově založené Dětské konto Beruška, na které vložili rodiče alespoň 500 Kč. Celkově se tak vyšplhal počet malých majitelů Dětských kont na 179 tisíc!

Také na poli hypoték přinesla banka velmi zajímavá vylepšení. Nová akční nabídka Komerční banky přinesla od konce srpna významné zvýhodnění hypotečních úvěrů. Díky snížení úrokové sazby na hranici 3,49 % a odpuštění poplatku za zpracování úvěru mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení hypotéky až několik desítek tisíc korun.

Komerční banka byla ve třetím čtvrtletí výrazně nejaktivnější bankou, kterou hodnotím výrazně pozitivněji než v předchozím čtvrtletí.

Martina Hedvičáková

S půjčkou MojeAuto mohou klienti Komerční banky financovat nákup automobilu pohodlně a výhodně.

Komerční banka změnila od 11. července 2011 grafickou podobu a strukturu většiny svých výpisů.

Komerční banka ve spolupráci s Komerční pojišťovnou nabízí od 12. července 2011 nové produkty v oblasti úrazového pojištění – MojePojištění plateb a Profi pojištění plateb.

V červenci Komerční banka spustila první verzi Mobilní banky 2 – nové verze mobilního bankovnictví, které je šité na míru uživatelům chytrých telefonů.

Komerční banka nabídne od září 2011 platby a běžný účet v čínských juanech (renminbi).

Komerční banka ve spolupráci s IKS KB nabízí možnost investice do fondů Amundi

Skupina Komerční banky vykázala za prvních šest měsíců roku 2011 čistý zisk ve výši 5 478 milionů Kč, což znamená pokles o 15,5 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2010.

Komerční banka zahajuje prodej Profi účtu pro bytová družstva a společenství vlastníků jednotek

Společnost SG Equipment Finance Czech Republic (SGEF) potvrdila v prvním pololetí letošního roku svou přední pozici na českém leasingovém trhu. Financovaná hodnota nově otevřených obchodů k 30. červnu 2011 překročila 2,8 mld. Kč (ve srovnání s 1,9 mld. Kč ve stejném období roku 2010).

KB rozšiřuje funkčnosti svého internetového bankovnictví.

Dětské konto Beruška získalo za odměnu po vysvědčení více než 10 tisíc dětí.

Nová akční nabídka Komerční banky přináší od dnešního dne významné zvýhodnění hypotečních úvěrů. Díky snížení úrokové sazby na hranici 3,49 % a odpuštění poplatku za zpracování úvěru mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení hypotéky až několik desítek tisíc korun.

Nový projekt Nadace Komerční banky Jistota, společnosti LINET a Asociace poskytovatelů hospicové paliativní péče pomůže zlepšit komfort a životní úroveň osob umístěných v hospicích.

Komerční banka je třetí nejbezpečnější bankou v regionu střední a východní Evropy

Komerční banka vyplatila majitelům bonusových spořicích účtů v prvním pololetí na odměnách více než 56 milionů Kč

Komerční banka zlepšila parametry Profi úvěru a nabízí další produkty pro financování podnikatelů

Bankovní poplatky 3Q 2011 67.5
Bankovní poplatky.com

Banka, která letos (k 1.1.2011) přišla s celkovou změnou filozofie zpoplatňování konceptem MojeOdměny a později ve stejném duchu i kontem MůjÚčet (pro fyzické osoby), který nahradil všechny balíčky (k 1.4.2011). Bance jsme tak během jednoho roku zvýšili v této části hodnocení -  Výše bankovních poplatků a jejich struktura – z 5,5 na 6,5 bodů. V aktuálním čtvrtletí k žádným významným změnám nedochází a tak můžeme hodnocení ponechat na stávající výši.

Pokud jde o poplatkové změny, aktuální čtvrtletí bylo mnohem klidnější než předchozí. KB tak například přišla (od 11.7.2011) s novou grafickou podobou a strukturou svých výpisů z účtů. Kromě lepšího uspořádání najdou klienti na výpisech informace o využívání konceptu MojeOdměny. Nový formát je také méně náročný na spotřebu papíru. Banka dále nabídla odměnu za založení dětského konta Beruška (nabídku využilo prý více než 10 tisíc dětí) a i nadále pokračovala ve snižování úrokové míry u hypoték, kde také nabídla odpuštění poplatků za zpracování úvěru. Na nástup nových bank reagovala později než například ČS a teprve od října nabídla novým klientům konto MůjÚčet na jeden rok zdarma. Vzhledem k tomu, že se tato nabídka týká účtů, které si klienti založí v průběhu měsíce října 2011, vrátíme se k tomuto tématu v dalším čtvrtletí.

Sazebník se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly.

V různých porovnáních tentokrát nedošlo ke změnám a tak hodnocení neměníme.

Veřejnost 3Q 2011 62
Blanka Bergnerová

nevím, nešla bych

Jaroslav Číhal
Jiří Tomeš

tato banka sice stále chce poplatek za příchozí platbu ale kolikrát mě příjde platba na můj studentský účet? Věci které si u nich platím my vycházejí levně i oproti poště.

V porovnání a ze zkušeností s touto bankou jsem usoudil že už do ní nikdy nevlezu pokud se významněji nezmění.

Pavel Dvořák
Michaela Zemanová

Prima banka, možno platit v jiné měně, více podúčtů, přehledné. Jen certifikát pro jeden PC je trochu omezující.

Jana Štécová

Měla jsem zde veden sekundární účet, ale po několika komplikacích a neochotě zaměstnanců jsem zde svůj účet uzavřela a již se k této bance nikdy nevrátím.

Jaroslav Číhal
Axel Wolf
Jan Komár

Komerčka, stejně jako spořitelna je pro mě zárukou jistoty a stability a také pohodlí. Tato banka mi nabízí vše co můžu potřebovat a také tyto služby velmi rád využívám.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty