Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2011 66,6
Bedřich Danda

 

Komerční banka slibuje benefity, ale nakonec žádné nedostanete.Je to možná způsobeno lidským faktorem.. Za určitou brzdu dynamičtějšího rozvoje lze považovat dosti tradicionalistický přístup  Přesto KB dokázala v roce 2009 zajistit další růst svého úvěrového portfolia.  Bohužel KB také patří mezi banky, které si dodnes účtují některé poplatky vyhlášené v anketě jako absurdní. 

František Pavelka

 

Komerční se snaží nadále rozšiřovat své služby retailové klientele, dokonce i speciálně ve vztahu k seniorům. Přidávám 2 body, výsledek celkem 77 bodů. 

Jan Klička

I tento finanční ústav se v uplynulém kvartále snažil "urvat" co nejvíce klientů pro úvěry na bydlení. Sazby u hypotečních úvěrů proto snižovala banka hned dvakrát. Nejprve u desetiletých fixací a vzápětí u fixací na tři roky. I tato banka ale přistoupila ke změně sazebníků poplatků ve stylu "utáhnout povolit". Levnější bude například poplatek pro lidi, kteří zapomenou PIN či ztratí kartu. Naopak zdraží poplatek za výběr z bankomatu kreditní kartou.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- v průběhu IV. čtvrtletí roku 2011 byly zaznamenány pouze 2 změny v této oblasti. Změny se týkaly kreditních karet A karta a Lady karta. U těchto karet byl stanoven zvýhodněný poplatek pro majitele studentských účtů.

Oblast úrokových sazeb:

 - došlo ke snížení a poté následnému zvýšení úrokových sazeb u  hypotečního úvěrů  

Inovace  a novinky:

 - banka  připravila speciální nabídku pro zájemce o balíček služeb Můj účet. Noví klienti mohou využívat tento produkt až 1 rok zdarma.

 - v došlo k vylepšení kolektivního pojištění Merlin a Profi Merlin k platebním kartám

- klienti mohli využít speciální časově omezené nabídky neúčelového spotřebitelského úvěru Půjčka bez rizika

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli prostřednictvím výpisů a zpráv v internetovém bankovnictví informováni o  novém Sazebníku poplatků, který začne platit od 1.1.2012

- ve schránce internetového bankovnictví nalezli klienti informace o novinkách ve službě MojeBanka

- vybraným podnikatelům byl zaslán dopis s nabídkou Profi úvěrů

- marketingová kampaň na úvěrové produkty banky

Martina Hedvičáková

 

Noví klienti Komerční banky mohou vyzkoušet balíček služeb MůjÚčet na jeden rok zdarma.

Půjčka Bez rizika od Komerční banky nabízí možnost získat hotovostní neúčelový úvěr bez zajištění v rozmezí od 30 000 do 2 500 000 Kč.

KB dále snižuje úrokové sazby hypoték: Tříletá fixace již od 3,29 %, desetiletou fixaci získají klienti již od 3,99 % p.a.

Studie prestižního magazínu Global Finance vyhodnotila Komerční banku jako nejbezpečnější banku na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy.

SG Equipment Finance získala ocenění v prestižních cenách Leasing Life Awards.

Na internetovém serveru Bankovnípoplatky.com získala Komerční banka hodnocení Skokan roku za koncept poplatkové politiky.

Pro podnikatele na zvýhodněné úvěry malým a středním podnikům získala KB v prosinci dalších 635 milionů Kč od Evropské investiční banky.

Bankovní poplatky 4Q 2011 68.8
Bankovní poplatky.com

Komerční banka opět (stejně jako letos) připravuje výraznou změnu sazebníku od začátku roku, tedy od 1.1.2012, takže bude součástí našeho hodnocení za I. čtvrtletí 2012. I přesto banka v tomto čtvrtletí zaujala nabídkou ročních poplatkových prázdnin. KB tak celkem úspěšně zakončuje rok, kdy přišla s celkovou změnou filozofie zpoplatňování konceptem MojeOdměny a později ve stejném duchu i kontem MůjÚčet (pro fyzické osoby), který nahradil všechny předešlé balíčky (k 1.4.2011). Bance jsme během jednoho roku zvýšili v této části hodnocení -  Výše bankovních poplatků a jejich struktura – z 5,5 na 6,5 bodů. V aktuálním čtvrtletí ponecháváme hodnocení na stávající výši.
Banka připravuje rozsáhlejší změny sazebníku až od nového roku. Nicméně i v aktuálním čtvrtletí došlo k zajímavé poplatkové aktivitě. KB reagovala na nástup nových bank na český trh a od října nabídla novým klientům konto MůjÚčet na jeden rok zdarma. Banka také pokračovala ve zvýhodňování svých hypotečních úvěrů. Vzhledem k opakujícím se proklientským změnám, zvyšujeme v této části hodnocení o 0,5 bodu. Uvidíme, jestli si banka toto vysoké hodnocení udrží i pro další čtvrtletí.
Sazebník se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

 

Veřejnost 4Q 2011 58
Josef Marcián
Lukáš Pavlas

S Komerční Bankou jsem se setkal poprvé ve svých 18 letech, kdy jsem si kvůli nástupu do pracovního poměru, musel zřídit účet, na který bych každý měsíc obdržel svojí výplatu.

Moje volba padla na již výše uvedenou banka z důvodu, že již dobré zkušenosti s ní měla naše rodina a dalším důvodem byla známost s většinou bankovních poradců na pobočce.

Bankovní účet mi byl zřízen bez-problémů na mojí míru.

Po čase jsem si pořídil auto a tato banka mi nabídla, že má s firmou Alianz smlouvu a skrz ní je poskytované povinné ručení na osobní automobil s určitou slevou. Bohužel se po čase tyto dvě firmy rozešly a musel jsem si uzavřít povinné ručení samostatně u pojišťovny již bez finanční výhody. Jelikož se časem mé používání karty rozšiřovalo a požadavky vůči Komerční Bance narůstali, sami od sebe mi nabídli pro mě výhodnější kartu-účet s výhodami, které pokryjí mé nároky. A to vše za rozumný poplatek za vedení tohoto účtu.

S dosažením věku, kdy jsem si uvědomil, že bude rozumné se do budoucna začít zabezpečovat, přestat veškeré peníze utrácet a dát je do investování/spoření, jsem si zřídil od této banky sdružený produkt a to stavební spoření od Modré Pyramidy. Začal jsem vkládat částku, kterou mi poradil bankovní poradce na mé domovské pobočce. Později jsem zjistil, že to byla nejrozumnější částka, kterou jsem mohl na spoření dávat. Dosahoval jsem s ním na nejvyšší státní podporu a zároveň se jednalo a nejnižší částku, kterou jsem s touto podporou mohl platit. S aktuálními vládními škrty, ale asi bude všechno trochu jinak.

Dalším mým spořením bylo důchodové připojištění od Komerční Banky kde jsem začal spořit.

Po zkušenostech s jinou bankou jsem zde později požádal i o úvěr, který by zprostředkoval mé zaplacení všech produktů od konkurenční banky, abych neměl dvě banky, ve kterých jsem platil poplatky za vedení účtů. Po předběžném návrhu od bankovního poradce, abych si mohl propočítat, jestli se mi tato půjčka vyplatí, abych mohl všechno sám skoncolidovat do jednoho úvěru, jsem zjistil, že je to pro mě výhodné. Na druhý den jsem se stavil do Banky pro vyřízení úvěru. Ten už jsem měl předem připraven a stačilo jen podepsat smlouvy. Ve finále jsem zjistil, že mi Komerční Banka nabídla o několik procent výhodnější úvěr. Bylo to z důvodu, že už jsem byl u nich delší dobu veden jako vhodný a výhodný klient s řádným splácením a  pravidelným vhodným příjmem. Ještě jsme nastavili trvalý příkaz, který by se mi hodil a od té doby jsem vše řádně splácel. Další výhodou u tohoto úvěru, oproti okamžitémů vyřízení a nastavení nižších úroků, než je běžné, jsem dostal hned na začátku přehledný přehled o všech poplatcích a veškeré další informace. Například, že předčasné splacení je zdarma a že můžu kdykoliv na splátku tohoto úvěru vložit víc, než mi pevně stanovovala smlouva. Jednou věcí mě ale přesto tato banka nemile překvapila, když nedávno začala se zpoplatnění výběrů z jejich bankomatů. A to sice jen pětikorunou, ale i tak po měsíčním vyúčtování se jedná o skoro stokorunovou částku. Vedle toho udělala údajně vstřícný krok a za každé použití platební karty k placení u obchodníka dává 5Kč nazpět za jeden výběr z bankomatu. Přesto u mě převažují platby u obchodníků oproti výběrům z bankomatů a tak můj účet nepocítí tento poplatek.

Ohledně působení banky navenek a kvality komunikace s klientem, bych banku hodnotil o něco méně pozitivněji, než její služby. Reklamy nejsou tak působivé, a vcelku ani vtipné, jak mělo být i původním záměrem, ale přesto si je pamatuji a vím co nabízejí. Co mě ale už o trochu více mrzí, že sami nenabízejí různé akce spojené s výhodami. Například jako bylo výhodné povinné ručení, nebo slevová karta se zřízením penzijního připojištění. Tento styl propagace a upozorňování třeba pomocí pošty bych upřednostnil, oproti informacím o úvěrových kartách, které jednou za čas od nich obdržím.

Jinak na přístup pracovnic na pobočkách si nemůžu při nejmenším stěžovat a rád bych podotknul, že od Rumburské, přes Jabloneckou až po dvě poslední Liberecké pobočky jsem se setkal s naprosto milýma a ochotnýma poradci.

Výhoda kterou využívám u Komerční Banky je internetové bankovnictví, které mi umožňuje z pohodlí domova, vyřizovat vše, a kontrolovat svůj účet. Vše je v ceně mého účtu. Na tomto portálu je o všech nových produktech veškeré info, můžu si zde sjednávat schůzky s bankovním poradcem, vidím zde nabízené možnosti úvěrů a jiných nabídek a je tu spoustu jiných a potřebných transakcích, které využiji.

Shrnutím můžu ke Komerční Bance říct, že se jedná o banku, která naplňuje mé představy o ideální bance a i přes některé poplatky jsou její služby stále kvalitní a dostávám za své peníze to co opravdu potřebuji.

Jakub Andrt
Josef Hájíček

Stejně jako u všech ostatních bank mi vadí poplatky.

Adéla Kneslová

poplatky

Ivan Blažek

Kdysi jsem tam dělal, už raději nee.

Axel Wolf
Daniela Čermáková

široké spektrum produktů a služeb

Martina Benediktová

+ výhodné programy pro studenty

+ široké spektrum nabízených služeb

+ zajímavá a odvážná prezentace banky v médiích (netradiční pojetí jež se však ne všem zamlouvá)

+ velké možnosti správy financí pro firmy

+ kvalitní služby a stabilita

+ kvalitní internetové bankovnictví - přehledné a jednoduché na obsluhu

- příliš drahé služby pro občany

- přemrštěné administrativní zatížení klientů

- vysoké nároky na klienty - např. při žádostech o úvěry

Petr Kuldan

Jsem spokojený klient. Moje zákaznická zkušenost je pozitivní zejména když jsem v zahraničí.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty