Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2012 68,3
Jan Klička

Také KB si zaslouží kladné body za zlehčení života pro studenty. Studentský účet
bude možné mít i po dokončení školy za zvýhodněných podmínek, a to až do věku 30
let. KB také pokračuje v rozšiřování sazebníku MojeOdměny. Pozitivní je i fakt,
že KB snížila sazby u pětiletých hypoték na sazbu už od 3,49 procenta. Méně
chvályhodné, i když v kontextu chování našich bank pochopitelné, je zdražené
některých papírových služeb na pobočkách. Dojít k němu má od června.

Helena Kadlecová

 

Oblast poplatků:

- ke změnám poplatků přistoupila banka v lednu tohoto roku. Bylo provedeno okolo 30 změn. Došlo k přidání několika položek do Sazebníků a u vybraných položek došlo k úpravě cen.

Oblast úrokových sazeb:

 - změnily se úrokové sazby u  hypotečního úvěrů - u hypotečního úvěru Klasik se sazby snížily a naopak u  hypotečního úvěru Plus( max. do 100%) sazby vzrostly

Inovace  a novinky:

 - banka  začala nabízet běžný účet v čínských jüanech. Je určen pro klienty, kteří mají své obchodní aktivity zaměřené na Čínu.

Marketingové aktivity, komunikace:

- klienti byli prostřednictvím zpráv v internetovém bankovnictví informováni o  chystané novince – mobilní platby pomocí iPhone

- marketingová kampaň na hypoteční úvěry

Otakar Schlossberger

 

I tato banka poskytuje snad všechny produkty a služby, které by měla velká banka poskytovat. Disponuje rozsáhlou sítí poboček, má dobře propracovány systémy alternativních distribučních kanálů. Je poměrně zřetelně vidět v reklamních spotech v médiích a na reklamních tabulích či v tisku. Nepatří mezi nejlevnější banky, ale její sazebník dostupný na internetu je strukturován a je po rozkliknutí celkem přehledný. Osobně bych řekl, že nepatří mezi agresivní banky, ale to neznamená, že je to chyba. KB patří mezi stálice na trhu a snaží se svou pozici udržet. Pokud se „předvádí“ tzv. novými produkty, pak jsou to jen kombinace již stávajících, které jsou zabaleny do nového „hávu“. Jako jiné banky, operuje příznivými sazbami z úvěrů, zejména pro spotřebitele na bydlení. Je však otázkou, zda takto prezentované sazby jsou skutečně reálně dosažitelné.

Banka se snaží „nalákat“ současné i nové klienty na program „moje odměny“. Podle mého názoru jsou koncipovány moc složitě a klient se jimi bude jen těžko „prokousávat“.

Společenská angažovanost banky je rozsáhlá, a to nejen potřebný, ale také vůči kultuře a sportu a vzdělávání. 

Martina Hedvičáková

 

Od nového roku uvedla Komerční banka nový sazebník.

Komerční banka vyplatila svým klientům na odměnách již více než 270 mil. Kč

Klientům, kteří mají své obchodní aktivity zaměřené na Čínu, nabízí Komerční banka výrazné usnadnění v oblasti bezhotovostního platebního styku - běžný účet v čínských jüanech (renminbi).

Komerční banka a Visa Europe spustí v polovině letošního roku bezkontaktní mobilní platby pro telefony iPhone 4 a iPhone 4S s využitím ochranného rámečku iCarte od společnosti Wireless Dynamics.

Komerční pojišťovna ve spolupráci s Komerční bankou nabízí v rámci pojištění Vital Invest od 6. února 2012 možnost investovat do Zajištěného fondu Optimo Komodity.

Penzijní fond Komerční banky byl hned dvakrát vyhlášen jako Nejlepší penzijní fond v ČR. V jednom případě přitom obhájil stejný titul z loňského roku.

Nová akční nabídka Komerční banky přináší od 1. března 2012 významné zvýhodnění hypotečních úvěrů s delší dobou fixace. Při pětileté fixaci začínají na hranici 3,49 % úrokové sazby.

 Studie prestižního magazínu Global Finance opakovaně vyhodnotila Komerční banku jako jednu z nejbezpečnějších bank na rychle se rozvíjejících trzích střední a východní Evropy. 

Bedřich Danda

Za určitou brzdu dynamičtějšího rozvoje lze považovat dosti tradicionalistický přístup  Přesto KB dokázala v roce 2009 zajistit další růst svého úvěrového portfolia.  Bohužel KB také patří mezi banky, které si dodnes účtují některé poplatky vyhlášené v anketě jako absurdní. 

Bankovní poplatky 1Q 2012 68.8
Bankovní poplatky.com

 

Komerční banka patří mezi nejaktivnější banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. Jinak tomu nebylo ani I. čtvrtletí 2012. Banka opět připravila řadu poplatkových změn hned na začátek roku, tedy od 1.1.2012. Především šlo o sjednocení poplatků u karetních transakcí. KB dále rozvíjí svou novou filozofii zpoplatňování, tedy koncept MojeOdměny (klienti prý dostali na odměnách od banky už více než 270 milionů Kč), změny připravuje banka od 1.6.2012 a budou tak předmětem hodnocení v příštím čtvrtletí. Dle informací, které jsou již dostupné, bude například možné získat až 100% slevu z poplatku za vedení účtu (dnes 50%). V aktuálním čtvrtletí hodnocení neměníme, ale očekáváme, že v dalším kvartálu můžeme zvýšit hodnocení v této části o 0,5 bodu.

KB reagovala na nástup nových bank už v minulém kvartálu (konto MůjÚčet na jeden rok zdarma pro nové klienty). V aktuálním I. čtvrtletí došlo ke změnám zejména u platebních karet a u zpoplatňování transakční historie. Majitele kreditních karet zaplatí při výběru z bankomatu jiné banky i nadále 1% poplatek, minimálně však 100 Kč (dříve 50 Kč). Banka také změnila hodně kritizovaný poplatek za přístup k transakční historii - za jednu stranu elektronického archivního výpisu zaplatí klient nově 1 Kč (původně 5 Kč), u papírového výpisu pak 2,50 Kč (původně 5 Kč), nicméně za tisk za papír si klient za výpis připočte 100 Kč. Banka dále sjednotila poplatek za výběr hotovosti na přepážce v tuzemsku i zahraničí na 1 %, minimálně 100 Kč. Expresní odblokování platební karty při pětkrát chybně zadaném PIN kódu bude poskytováno nově zdarma, a to do 30 minut. Vydání duplikátu či náhradní karty po stoplistaci bude stát 200 Kč. Poplatek za expresní vydání platební karty a PIN kódu banka snížila na 1 500 Kč (původně 4 000 Kč – tato cena i nadále platí při vydání nové karty v zahraničí). U debetních karet dále v sazebníku přibude poplatek za změnu týdenních limitů přes Expresní linku (14 Kč) a přes přepážku (59 Kč). Nově zdarma bude mít klient možnost zadávat trvalé příkazy k úhradě na účty dceřiných a partnerských společnosti Komerční banky. Zdarma i bez použití sběrného boxu budou také automatické převody a povolení k inkasu, včetně SIPO. Pokud přes přepážku vložíte více jak 50 kusů mincí, bude si banka účtovat nově 3% z celkové částky (původně 2%), minimálně 100 Kč. Vzhledem k tomu, že jsme v této části zvýšili hodnocení minule, pro tentokrát jej necháme beze změn.

Sazebník se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

V Q Reportu Scott & Rose, ani v Kalkulátoru bankovních poplatků tentokrát nedošlo k žádným změnám a tak hodnocení v této části neměníme.

Nový sazebník Komerční banky, 1.1.2012

Unikátní koncept poplatkové politiky MojeOdměny zaznamenal další úspěch. V rámci hodnocení vstřícnosti v oblasti poplatkové politiky prováděné internetovým serverem Bankovnípoplatky.com získala Komerční banka hodnocení Skokan roku. Podle serveru zlepšila KB nejvíce z českých bank oblast poplatků i přehlednost sazebníku.

Komerční banka vyplatila svým klientům na odměnách již více než 270 mil. Kč, 31.1.2012

Od startu konceptu MojeOdměny vyplatila Komerční banka na odměnách svým klientům již více než čtvrt miliardy korun. V České republice ojedinělý koncept cenové politiky umožňuje klientům sbírat finanční odměny za to, že využívají běžné bankovní služby.

Nabídka hypoték v KB se sazbou od 3,49 % pro fixaci na 5 let a nulový poplatek za zpracování,  29.02.2012

Nová nabídka Komerční banky přináší od 1. března 2012 významné zvýhodnění hypotečních úvěrů s delší dobou fixace. Díky snížení úrokové sazby na hranici 3,49 % pro pětiletou fixaci a nulovému poplatku za zpracování úvěru mohou klienti KB ušetřit v průběhu splácení hypotéky až několik desítek tisíc korun.

Veřejnost 1Q 2012 33.6
Svatopluk Čech
Romana Šupitarová
libor tluka

zlodějbank,drahý

Josef Marcián
Roman Bárta

Také jeden z drahých molochů.

Jiří Hovorka
Eva HAvličková
Tomáš Hejda

Měl jsem u banky studentský účet Gaudeamus. I přes to jsem měsíčně platil kromě výběrů z bankomatu desítky korun i za další položky. Smlouvu jsem vypověděl hned po dostudování. Dalším důvodem, proč dávám nízké hodnocení, je fakt, že banka není s to průhledně informovat o poplatcích za účet (klientovi podala informaci, že účet G2 s mezinárodní embosovanou kartou plus dalšími dvěma kartami je zcela zdarma), následně strhává z účtu, který není prakticky využíván, poplatky za vedení, po přečerpání účtu díky poplatkům účet bez jakékohokoliv předchozího upozornění klientovi zruší a až po několika letech, kdy se klient dostaví osobně na pobočku, se tuto skutečnost dozví i s tím, že musí uhradit cca 700 Kč. Posledním faktem je jednoduchá možnost získání kreditní karty člověkem, který není z důvodu svého zdravotního stavu fakticky kompetentní spravovat své finance.

Daniel Cemper
Barbora Malíková

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty