Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2013 74,1
Martina Hedvičáková

 

KB reagovala na potřeby svých klientů a spustila mobilní verzi korporátního webu. Nově tak klienti mohou přistupovat na web banky i z přenosných zařízení. Banka také rozšiřuje služby Videoporadce, kde specialisté radí klientům přes webovou kameru ohledně spoření na penzi.

KB se také snaží získat nové klienty zapojením co nejvíce členů rodiny. Klienty láká na vedení účtu zdarma s novým Programem KB Rodina. Klient musí ale uzavřít „strategické partnerství“ s kterýmkoli členem rodiny či blízkým přítelem, a společně mohou čerpat zajímavé odměny.

Po prezidentských volbách Komerční banka zařadila do nabídky službu Transparentní účet. Novinka umožňuje klientům zveřejnit na internetových stránkách KB náhled účetních transakcí realizovaných na jejich bankovním účtu. O službu může požádat jakýkoli klient Komerční banky bez ohledu na typ účtu, a to zcela zdarma.

Komerční banka získala od karetní asociace MasterCard ocenění Komerční karta roku 2012 pro svou korporátní kreditní kartu. 

Dalibor Z. Chvátal

 

Komerčka si chce udržet stávající klienty, proto našla způsoby, jak mít účet bez poplatku. Chvályhodné, ale v podstatě jde o očekávanou reakci na nabídku konkurence.

Hana Fojtová

 

S produkty banky poradí klientům Komerční banky Videoporadce. Komunikovat je možné přes telefon nebo chat. Poradce lze také vidět přes jeho webkameru. Klient může konzultovat svoje dotazy z pohodlí domova. Videobankéře pilotně zkoušela ČSOB v roce 2006. Jeho služby byly zaměřeny na hypoteční úvěry. Dnes tuto službu nabízí Hypoteční banka s názvem Virtuální pobočka od roku 2011.

Od března funguje nové KB Spořicí konto Bonus Aktiv. Maximální možná výše sazby je 1,35% p.a. A to ještě z nejnižšího zůstatku za  bonusové období. Není to nic závratného. Přesto možnost pro klienty banky, jak zúročit své vklady na bežných účtech o něco lépe.

Nový Program KB Rodina umožňuje získat při splnění podmínek slevu za vedení účtu. Dříve byl program v podstatě jen pro manžele, nyní se mohou zapojit i další členové rodiny. Společně plní podmínky Programu a všicni pak na svých účtech zíslávájí dosaženou slevu za vedení účtu. Je to vlastně ocenění klientů za využívání služeb banky. Čím více jich mají, tím vyšší je sleva. Program doplňuje koncept Moje odměny. 

Otakar Schlossberger

 

I tato banka poskytuje snad všechny produkty a služby, které by měla velká banka poskytovat. Disponuje rozsáhlou sítí poboček, má dobře propracovány systémy alternativních distribučních kanálů. Co se reklamních aktivit týká, nebyly v I. čtvrtletí nikterak patrné. Nepatří mezi nejlevnější banky, ale její sazebník dostupný na internetu je strukturován a je po rozkliknutí celkem přehledný. Osobně bych řekl, že nepatří mezi agresivní banky, ale to neznamená, že je to chyba. KB patří mezi stálice na trhu a snaží se svou pozici udržet. Pokud se „předvádí“ tzv. novými produkty, pak jsou to jen kombinace již stávajících, které jsou zabaleny do nového „hávu“. Jako jiné banky, operuje příznivými sazbami z úvěrů, zejména pro spotřebitele na bydlení. Je však otázkou, zda takto prezentované sazby jsou skutečně reálně dosažitelné. Banka se snaží „nalákat“ současné i nové klienty na program „moje odměny“. Podle mého názoru jsou koncipovány moc složitě a klient se jimi bude jen těžko „prokousávat“. Co mne osobně však „naštvalo“ byla nečekaná „bezpečností“ úprava SW pro aplikaci „Moje banka“. Z ničeho nic mi přestal fungovat prohlížeč Expolrer a ani po diskusi s pracovníkem banky na help desku jsme řešení nenašli. Přitom jsem si pořídil nový PC s novým SW. Do úpravy vše fungovalo bez problémů.  

Pak se banka, podle mého názoru, nechová zrovna eticky, když nadále podvazuje poskytování jednoho produktu produktem jiným a pokud toto nedodržíte, zvedne úrokovou sazbu z úvěru. Považuji to za „vydírání“ zejména z důvodu, že úvěr byl provázán na financování nemovitosti příslušným developerem.

Společenská angažovanost banky je rozsáhlá, a to nejen potřebný, ale také vůči kultuře a sportu a vzdělávání.

Hodnocení téměř ponechávám na stávající úrovni, zvedám hodnocení společenské angažovanosti. 

Jan Klička

 

Celou řadu novinek nabídla pro první kvartál 2013 Komerční banka. Jednak sází na spojenectví se sesterskou ruskou bankou Rosbank a usnadňuje finanční operace mezi ČR a Ruskem. To jí jistě přiláká další řadu klientů. Pro „běžný retail“ ale KB především pokračuje v rozvíjení projektu Mojeodměny a usnadňuje získání účtu zdarma. KB také zvýšila zhodnocení na spořicích kontech a zavedla funkci videoporadce, který lidem poradí z tepla domova pře web kameru. A KB také zdarma nabízí zřízení transparentního účtu, který si Češi pamatují z prezidentské kampaně.

Bankovní poplatky 1Q 2013 70
Bankovní poplatky.com
Veřejnost 1Q 2013 56.9
Miloš Nohavica
Jan Komár
Jiří Křídlo

Velká, tabilní banka, která má co nabídnout a já rád jejích služeb využívám. Kvalitě prostě něco stojí

Jana Kovačiková
Petr Pavlos

Ochota bankéřů, vstřícnost, rychlost

Radek Olin

maximální spokojenost

Ivanka Hunkařová

Vstřícnost ke klientům, přijatelné poplatky. 

Jiří Hovorka
David Stříbrský
Jiri Paruzek

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty