Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 2Q 2013 70,4
Bedřich Danda

Své hodnocení mírně snižuji

Petr Kučera
Dalibor Z. Chvátal

ČSOB: Potěšilo rozšíření akceptace všech karet ČSOB v oddílech České pošty, už tak nejsou jen doménou ERA/PS. Teď ještě další krok k akceptaci všech karet bez ohledu na vydavatele.

GE: GE Money Manager je příjemný grafický nástroj pro osobní finance, potěšilo, že si už rozumí s transakcemi kreditními a debetními kartami.

 

 

Je vidět, že banky postupně začaly ustupovat od poplatků za vedení hypotéky, jiné jej stále drží, ale jeho existenci zvýhodňují úrokovou sazbou. Stoupá počet spotřebitelských soutěží. Ty mají jednak udržet stávající klienty a naučit je používat služby banky, ale zároveň výrazně levnějším způsobem (od standardní reklamy) sehnat nové klienty.

Martina Hedvičáková

I Komerční banka zareagovala na konkurenční nabídky na trhu s hypotékami a začala nabízet v akci hypotéku za 2,99 % a zcela bez poplatků.

Jak ČSOB tak KB se začala orientovat na zemědělce a připravuje pro ně produkty na míru. KB nabízí například AGROÚVĚR BONUS PLUS, který přináší výhodné financování zemědělské techniky s garantovaným bonusem.

Komerční banka nabízí firemním klientům nový úvěr EuroInovace. Díky smlouvě o spolupráci s Evropským investičním fondem získají klienti Komerční banky výhodnější cenové podmínky, než u klasického investičního úvěru, s nižšími nároky na zajištění úvěru.

Valná hromada Komerční banky schválila výplatu dividendy 230 Kč na jednu akcii.

Komerční banka rozšířila a inovovala nabídku služeb pro aplikaci přímého bankovnictví Mobilní banka 2. Nově mohou klienti prostřednictvím mobilního telefonu zobrazovat investiční portfolio vedené v Investiční kapitálové společnosti KB nebo opakovaně zadávat platby podle historie účtu.

Komerční banka dosáhla v prvním čtvrtletí 2013 významného nárůstu obchodu s klienty. Objem úvěrů poskytnutých klientům Skupiny KB vzrostl meziročně o 4,8 % na 472,3 miliardy Kč. Objem vkladů od klientů stoupl o 6,0 % na 598,7 miliardy Kč.

Podle výzkumné agentury NMS Market Research nabízí Komerční banka nejvyšší kvalitu obsluhy svým klientům. Získala dokonce nejvyšší hodnocení ve všech sledovaných parametrech výzkumu. Celkový index kvality obsluhy dosáhl u Komerční banky 78 %, druhá banka v pořadí dosáhla hodnocení o 12 procentních bodů horší.

 

Factoring KB na 3. místě mezi českými factoringovými společnostmi. Dále Flexibilní hypotéka zvítězila ve své kategorii v ocenění Zlatá koruna 2013.

Jan Klička

Také KB začala kvartál snížením úrokových sazeb u hypoték. To se dá považovat za bezmála normu. Koneckonců za hypotéky dostala KB ocenění v soutěži Zlatá koruna. Nicméně KB také přišla s něčím „jiným“ – to jiné se jmenuje speciální bankovní služby pro ruskou klientelu. Nutno dodat, že KB není první, která speciální „ruskou nabídku“ uvádí na trh. Ale je to trend, které je dobré sledovat.  

Bankovní poplatky 2Q 2013 70
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V minulém čtvrtletí se ji tato aktivita vyplatila, když získala titul nejvstřícnější banka. V aktuálním II. kvartále však k žádným změnám, tudíž ani ke strukturálním, nedošlo, takže v této části ponecháváme hodnocení na stejné výši jako minule.

V aktuálním II. čtvrtletí, jak již bylo napsáno, nedošlo k významným poplatkovým změnám v sazebníku KB. Proto není důvod měnit hodnocení v této části z předešlého kvartálu.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

 

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným změnám. Standardní klient tak i nadále zaplatí 2.192 Kč ročně a aktivní klient pak 7.334 Kč. Hodnocení v této části proto nemáme důvod měnit.

Veřejnost 2Q 2013 68
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Banka, která nabízí vše co bych mohla potřebovat

Jan Komár
Miloš Nohavica

Stejně jako spořka velmi důvěryhodná banka, která si zaslouží dobré hodnocení

Mé hodnocení KB i z pohledu nákladů na služby:
přístup k hotovosti přes bankomaty / karty  - špatný, většinou placený, musí se hlídat
zahraniční / tuzemské transakce odchozí/příchozí - špatný, podle balíčku, placený i drahý
výhodné úvěry / pojištění - ničím nezaujme, mnoho bank má zajímavší
internetbanking (množství nastavení, vymoženosti) - internetbanking ujde, má tlačítko pro vypsání všech zadaných inkas, trval. příkazů atd., časté problémy s javou
spoření  (výše úroku, poplatky) - špatný po všech stránkách ke konkurenci.
 


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty