Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2013 70,5
Miroslav Zeman

Komerční banka připravila ve čtvrtém čtvrtletí pro své klienty zajímavou novinku a to možnost sestavit si svůj vlastní finanční plán z pohodlí domova a to prostřednictvím internetu ze svého internetového bankovnictví. Komerční banka tak nabízí formou internetového poradenství své produkty a služby klientům v podstatě na míru, bez přímého kontaktu s bankovním poradcem.

 

Stejně tak Komerční banka rozšířila své originální mobilní a internetové bankovnictví pro telefony s rozhraním Windows Phone 8.

Bedřich Danda
Martina Hedvičáková

Komerční banka pokračuje v dlouhodobém trendu zlepšování služeb klientům a prezentovala zcela nový koncept obchodních míst. Jako první se ve změněné podobě představila pobočka KB Praha 5 – Anděl.

Komerční banka vykázala ke konci třetího čtvrtletí 2013 meziroční nárůst objemu úvěrů poskytnutých klientům o 2,9 % na 475,7 miliardy Kč. Objem vkladů klientů (bez zahrnutí repo operací s klienty) stoupl o 4,8 % na 592,0 miliard Kč. Konsolidovaný čistý zisk připadající na akcionáře poklesl o 12,5 % na 9,6 miliardy Kč, po očištění o jednorázové položky činil meziroční pokles 7,7 %.

Mobilní banka 2 byla zpřístupněna také pro telefony s Windows Phone 8.

 

Službu KB MojePlány zpřístupní od listopadu Komerční banka na svém webu a v internetovém bankovnictví MojeBanka. Finanční plán, který doposud s podporou nástroje připravovali pro klienty výhradně bankovní poradci, si mohou klienti nově připravit v pohodlí domova či kanceláře.

Petr Kučera
Olga Ortová Šeflová

Komerční banka nabídla zajímavý a pro klienty výhodnější vkladový účet Prémie, zdokonalila svoje mobilní aplikace a připravila Mobilní banku 2, umožňuje vlastní sestavení individuálního finančního plánu všem klientům přes web či internetové bankovnictví. Koncept nové pobočky není nikterak oslnivý, při požadavku na nestandardní služby se také zadrhává. Velmi pozitivně lze hodnotit neustálé rozvíjení spolupráce KB s hospodářskými a oborovými asociacemi.   (+ 2 body)

Bankovní poplatky 4Q 2013 72.5
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V I. čtvrtletí 2013 se ji tato aktivita vyplatila, když získala titul nejvstřícnější banka za I. kvartál 2013. V aktuálním IV. kvartále pokračovala banka velmi aktivně a přišla s pozitivní změnou konceptu Moje odměny. Vzhledem k této strukturální změně, která vede ke snížení poplatků, jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky v této části o 0,5 bodu.

V aktuálním IV. čtvrtletí, jak již bylo napsáno, došlo k významné změně konceptu Moje odměny (kromě jiných poplatkových změn). KB jej změnila od 1. 10. 2013 u balíčku MůjÚčet tak, že dochází ke zvýhodnění podmínek pro klienty. Nově tak platí, že klient získá zpět 50 % poplatku za vedení účtu (34 Kč), když splní 1 podmínku (dříve 2) a 100 % (68 Kč), když splní 2 a více podmínek (dříve 4 a více). A pokud jde o samotné podmínky pro tato zvýhodnění, tak ta se také zmírnila. U došlé platby na účet může jít o libovolnou výši, objem prostředků uložených v různých produktech KB se snížil z 250 tisíc na 100 tisíc a i pravidelné měsíční úložky u různých finančních produktů KB mohou být v libovolné výši (dříve minimálně 2.000 Kč). Podmínky se změnily i pro studenty od 26 do 30 let a seniory - nově při splnění 1 podmínky získají bonus 100 % (dříve museli splnit 2). Banka nastavila mírnější podmínky také u konceptu MojeOdměny pro TOP nabídku. KB také změnila koncept odměny u Profi účtu pro začínající podnikatele, kde nově vrací 100 % z poplatku (169 Kč) a to po dobu 2 let od otevření účtu. Podmínkou je, že na účtu proběhne jedna aktivní transakce měsíčně. Vzhledem k těmto příjemným změnám jsme se rozhodli zvýšit hodnocení banky také v této části a to o 0,5 bodu.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení ponecháváme na stejné výši.

 

V Q Reportu Scott & Rose logicky došlo k zajímavým posunům. Změna konceptu MojeOdměny se u standardního klienta projevil poklesem ročních nákladů z 2.192 Kč na aktuálních 1.988 Kč. U aktivního klienta k žádným pohybům nedošlo a tak i nadále zaplatí ročně 7.334 Kč. Hodnocení v této části zatím ponecháváme na stejné výši s pozitivním výhledem do dalších čtvrtletí. 

Veřejnost 4Q 2013 51.7
Jan Komár
Ladislav Mika
Libuše Nechvátalová
jan jan
Petr Vít

drahá

Pro účet zdarma je potřeba splnit několik podmínek. Komu se nechce plnit podmínky a může přejít, alternativy jsou. V případě splnění všech podmínek: první peníze strhnou a pak vrátí.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty