Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2014 74,5
Miroslav Zeman

Komerční banka ve třetím a čtvrtém čtvrtletí odstartovala podporu drobných podnikatelů a živnostníků. Komerční banka a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) uzavřely rámcovou smlouvu o spolupráci na rok 2015. Obě instituce tak navazují na dlouhodobé partnerství, které začalo již v roce 2012.

Další podporou v tomto případě spíše soutěžní je grantový program KB podporující malé podnikatele. Grantový program Komerční banky pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“ zná letošního vítěze. Odborná porota vybrala z 82 přihlášených podnikatelských projektů společnost Czevitrum – výrobce originálního interiérového osvětlení a doplňků, který kombinuje tradiční českou sklářskou výrobu a nejmodernější LED technologie.

Komerční banka se také pochlubila růstem svých klientů i objemů vkladů. Objem vkladů klientů stoupl o 12 % na 662,8 miliardy Kč, objem prostředků v podílových fondech vzrostl o 18 %, v penzijním spoření o 11 % a technické rezervy v životním pojištění narostly o 26 %.

 

S koncem roku přišla KB také s inovací svého mobilního bankovnictví. Komerční banka modernizuje bankovní služby online v oblasti firemního bankovnictví. Díky aplikaci KB eTrading mohou firemní klienti Komerční banky nyní rychleji a pohodlněji provádět konverze cizích měn, zhodnocovat volné finanční prostředky a nově i ošetřovat měnová rizika.

Bedřich Danda
Petr Kučera
Otakar Schlossberger
Olga Ortová Šeflová

Zrušením některých poplatků či nabídkou bezplatných vkladů a výběrů hotovosti v cizích měnách komerční banka zlepšuje svoje postavení i na retailovém trhu. To ji přináší zvýšení počtu klientů a zvýšení primárních depozit i úvěrové emise. Stále se věnuje financování malých a středních podniků.

 

(+ 2 body)

Bankovní poplatky 4Q 2014 72.5
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. Vzhledem k tomu, že nedošlo ke strukturálním změnám, nebudeme v této části hodnocení měnit.

Komerční banka 19. listopadu 2014 upřesnila v sazebníku pro fyzické osoby u zvýhodnění v rámci konceptu MojeOdměny (u produktu MůjÚčet), že bonus 100 % při splnění jedné aktivity ze strany seniorů platí pro osoby starší 60 let. U produktu G2.2 (15-25 let včetně) nebude u balíčku transakcí se všemi odchozími platbami zadanými přes internetové nebo mobilní bankovnictví studentům od 15 do 25 let (včetně) následující měsíc vráceno 50 % z měsíčního poplatku za Balíček transakcí, ale nově 20 Kč.

Nové položky v sazebníku:

  • Karty (debetní a kreditní) - předání PIN prostřednictvím zásilky a SMS - zdarma
  • Mobilní banka 2 - oprávnění pro první zmocněnou osobu - zdarma
  • Mobilní banka 2 - oprávnění pro druhou a každou další zmocněnou osobu - zdarma
  • Optimální půjčka, Úvěr na nemovitost, Úvěr Garant - čerpání úvěru na návrh na vklad - 1 500 Kč

Změny v poplatcích:

  • Poplatek za zpracování a vyhodnocení žádosti o Osobní úvěr se mění z 0,8 %, min. 500 Kč na 490 Kč

Změny jdou oběma směry a tak po minulém zvýšení, ponecháváme hodnocení v této části na stejné úrovni jako minule.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení proto ponecháváme na stejné vysoké úrovni.

 

V Q Reportu Scott & Rose zatím nedošlo k žádným posunům. Standardní klient tak i nadále zaplatí 1.988 Kč ročně a aktivní klient pak vysokých 7.534 Kč. Hodnocení v této části tedy nemáme důvod měnit. 

Veřejnost 4Q 2014 56.7
Peter Bramak
Jana Kovačiková
Michal Vlček

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty