Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 1Q 2015 73
Martina Hedvičáková

Méně aktivní byla v tomto čtvrtletí i KB, změnami však prošel její sazebník (viz. první kapitola).

Nová Karta Business World vrátí z každé platby 1 % na podnikatelský účet.

Komerční banka nabízí při financování Profi úvěrem bonus až 25 tisíc Kč.

Dle neauditovaných konsolidovaných hospodářských výsledků za rok 2014 velikost úvěrů poskytnutých klientům KB poprvé přesáhla hranici půl bilionu, když narostla o 4 % na 513,4 miliardy Kč. Pokračoval nárůst aktiv klientů spravovaných Skupinou KB: objem vkladů klientů1 stoupl o 8 % na 676,1 miliardy Kč, objem prostředků v podílových fondech vzrostl o 21 %, v penzijním spoření o 13 % a technické rezervy v životním pojištění narostly o 23 %. Čistý zisk připadající akcionářům dosáhl 13,0 miliard Kč, což představuje meziroční zvýšení o 4 %.

Komerční banka snížila úrokové sazby všech hypotečních úvěrů. V závislosti na typu úvěru a délce fixace se klesají úrokové sazby o 0,1 až 0,5 procentního bodu. U hypotečního úvěru Klasik mohou získat klienti Komerční banky při fixaci úrokové sazby na 3 až 5 let sazbu 1,99 % p.a.

Společnost SGEF poskytnula v roce 2014 financování v celkové hodnotě 9,7 miliard korun.

Miroslav Zeman

Komerční banka je banka se zajímavým image. Jedná se o velkou banku, kterou její klienti vnímají jako takový nadstandard. Není to \"jen\" spořitelna, je to prostě \"komerční\". A banka na této vlně a image docela dobře funguje a prezentuje se.

Banka spojila šikovnou poplatkovou politiku, která je poměrně vstřícná a z velkých bank je tato politika doslova nejvstřícnější, s individuálním přístupem ke klientům. K tomu nabízí velmi široký rozsah produktů a služeb, které jsou i velmi netradiční.

Komerční banku musíme také připomenou v souvislosti s naším projektem hodnocení bank GEEN Vstřícná banka. Komerčka je v našem hodnocení nejúspěšnější z největších bank. Stala se dokonce vítězem jednoho z hodnocených čtvrtletí.

Rok zahájila Komerční banka velmi sympaticky. Nadace Komerční banky Jistota předala organizaci SOS dětské vesničky dar ve výši částky 362 611 korun. Z poskytnutého příspěvku bude v Karlovarských SOS vesničkách opravena střecha domku, ve kterém aktuálně žije otec samoživitel se svými pěti dětmi.

V únoru přišla banka s nepříliš zajímavou nabídkou u své kreditní karty pro podnikatele. Z každé platby Kartou Business World, vyvinutou ve spolupráci se společností MasterCard, připisuje Komerční banka klientovi odměnu ve výši 1 %. Skutečně nic tak netradičního se nekoná.

Komerční banka také stejně jako ostatní velké banky představila v únoru své hospodářské výsledky za celý rok 2014. Čistý zisk připadající akcionářům dosáhl 13,0 miliard Kč, což představuje meziroční zvýšení o 4 %. Stejně jako u jiných zahraničních velkých bank kritizujeme odliv těchto prostředků do zahraničí a jejich minimální využití pro investice zpět do banky a tuzemské ekonomiky.

Na konci února se také Komerční banka zviditelnila na poli hypoték, kde oznámila snížení základní úrokové sazby pod 2 procenta.

Březen přinesl také vstřícné kroky této banky vůči podnikatelům. Komerční banka rozšířila nabídku pro malé firmy a podnikatele, kterým nově nabídla i možnost využít cenového zvýhodnění při čerpání Profi úvěru. Podnikatelům, kteří si do konce letošního dubna sjednali Profi úvěr, vrátila banka na splátkách úroků až 25 tisíc Kč. Pro nárok na bonus musel klient řádně splácet a mít běžný účet u Komerční banky.

Velmi dobrým nápadem byla akce Komerční banky, která zafinancovala vstupné do Nároční galerie, kam mohli všichni návštěvníci a zájemci o prohlídku do 18 let a studenti do 26 let jít zdarma. Dlouhodobý záměr bezplatného vstupného pro mladou generaci se podařilo naplnit ve spolupráci s Komerční bankou, která vstupenky za tuto část návštěvníků uhradí. Nulové vstupné se vztahuje jak na české, tak zahraniční návštěvníky, kteří Národní galerii v Praze navštíví v období od dubna do prosince 2015.

Bance se také podařilo trefit do černého. Tak musím nazvat vylepšení banky, která u hypoték na stavbu domu či rekonstrukci nepožaduje předkládání faktur. Komerční banka tak přestala vyžadovat u Hypotéky se zálohovým čerpáním dokládání faktur za stavební práce a materiál. Pro klienty banky se výrazně zjednodušila administrativa spojená s výstavbou nebo rekonstrukcí rodinného domu či bytu. Při sjednání hypotéky je potřeba hlavně předložit rozpočet. Skvělé zlepšení a velmi vstřícný krok reálně kopírující preference a přání velké části klientů.

Inovaci zavedla Komerční banka i u velmi sledované bezpečnosti finančních produktů, zejména platby kartou na internetu. Komerční banka zpřístupnila svým klientům zdarma speciální software IBM, který znásobí ochranu jejich počítače a minimalizuje riziko zneužití přihlašovacích údajů do internetového bankovnictví. Klienti si řešení IBM na ochranu svého počítače instalují z bezpečného prostředí internetového bankovnictví MojeBanka. Bezpečnostní software si dosud stáhlo více než 25 tisíc klientů Komerční banky.

Bedřich Danda
Otakar Schlossberger

Komerční banka nepatří mezi nejlevnější banky, ale její sazebník dostupný na internetu je strukturován a je po rozkliknutí celkem přehledný. Osobně bych řekl, že nepatří mezi agresivní banky, ale to neznamená, že je to chyba. Jako jiné banky, i ona operuje příznivými sazbami z úvěrů, zejména pro spotřebitele a na bydlení. Je však otázkou, zda takto prezentované sazby jsou skutečně reálně dosažitelné. Banka se snaží „nalákat“ současné i nové klienty na program „moje odměny“. Podle mého názoru jsou koncipovány moc složitě.

KB byla také označena ČNB jako systémově významná finanční instituce se všemi atributy, které byly uvedeny výše u ČS, a. s.

Společenská angažovanost banky je rozsáhlá, a to nejen potřebný, ale také vůči kultuře a sportu a vzdělávání. 

Markéta Grušáková

Komerční banka byla v prvním čtvrtletí symbolem novinek a prvenství. Jako první banka umožnila podnikatelům při platbě kreditní kartou spořit. Z každé platby vrátí jedno procento na podnikatelský účet. To však není všechno. Jako první banka umožňuje svým klientům SEPA inkaso v plném rozsahu. A stejně jako Česká spořitelna nezapomněla na bezpečnost. Svým klientům zdarma zpřístupnila software, který ochrání počítače, na nichž klienti využívají internetové bankovnictví. 

Bankovní poplatky 1Q 2015 72.5
Bankovní poplatky.com

Žádné změny

Veřejnost 1Q 2015 50
Peter Bramak
Jana Kovačiková

Stejně jako spořka je KB bankou spolehlivou, která má jetě o trochu kladnější a vstřícnější vztah ke klientům než právě ČS. 

Milan Mroczkowski

Mnoho podmínek pro vedení účtu zdarma.

Max Kuřátko

Pár let jsem měl účet u této banky, byl jsem celkem spokojený, pokud jsem nemusel jednat s jejími zaměstnanci - naprostá neochota a arogance.

Tibor Mičunek
Vladislav Král

Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty