Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 4Q 2015 71,6
Petr Kučera

Uspěla v pátém ročníku studie Navigátor bezpečného úvěru 2015.

Miroslav Zeman

Komerční banka je banka se zajímavým image. Jedná se o velkou banku, kterou její klienti vnímají jako takový nadstandard. Není to \"jen\" spořitelna, je to prostě \"komerční\". A banka na této vlně a image docela dobře funguje a prezentuje se.

Komerční banka také vyčnívá mezi velkými bankami jako banka s nejrozumnější a nejvíce vstřícnou poplatkovou politikou. Nejlépe z velkých bank se tak umisťuje v hodnocení kategorie výše poplatků a přehlednosti a férovosti sazebníků.

Když se povede a je dobře řízená pobočka, dokážou zaměstnanci banky přinést klientovi výrazně nadstandardní přístup a výhody. Ačkoliv je tedy Komerční banka masovou, velkou bankou, dokáže, když chce, dobře pracovat i individuálními přáními či problémy svých klientů.

Komerční banku musíme také připomenou v souvislosti s naším projektem hodnocení bank GEEN Vstřícná banka. Komerčka je v našem hodnocení nejúspěšnější z největších bank. Stala se dokonce vítězem jednoho z hodnocených čtvrtletí.

S čím přišla banka ve IV. čtvrtletí 2015

Komerční banka začala poslední čtvrtletí roku vyhodnocením svého projektu Grantový program Komerční banky pro mladé a začínající podnikatele „Nastartujte se“. Odborná porota vybrala z 53 přihlášených podnikatelských záměrů projekt Skinners – který nabízí nový unikátní druh obuvi. Jedná se o kombinaci antibakteriálního elastického úpletu a dvouvrstvé podrážky s vysokým stupněm ochrany proti oděru. Jde o obuv ze segmentu „Barefoot“ s širokými možnostmi využití při sportu a cestování. Banka tak těmito projekty podporuje malé a střední podnikatele a docela se jí to daří.

Banka se také pochlubila svými výbornými hospodářskými výsledky za tři čtvrtletí roku 2015. Komerční banka oznámila dynamický nárůst úvěrování ve všech segmentech a pokračující trend zvyšování počtu klientů. Čistý zisk vzrostl meziročně o 2,4 %. Z uvedených čísel je asi nejzajímavější nárůst klientů této banky, což je v rámci velkých bank spíše výjimka. Počet klientů bance narostl o 21 tisíc, tedy o 1,3 procenta.

A tím se dostáváme k inovacím této banky, které přestavila na závěr roku 2015. Rozsahem funkcí patří nová aplikace Mobilní banka Business od KB mezi top bankovní inovace letošního roku. Aplikace umožňuje nově například víceúrovňové schvalování plateb nebo správu účtů více společností. V první fázi je určena pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem iOS, verze pro systém Android bude v lednu 2016.

Rozsahem kroků patřilo pro tuto banku čtvrté čtvrtletí spíše ke klidnějším obdobím. S tím souvisí i poměrně omezená aktivita této banky.

Bedřich Danda
Olga Ortová Šeflová

Dceřiné společnosti KB dobře prosperují. Komerční pojišťovna patří mezi lídry českého trhu. IKS založila pro klienty privátního bankovnictví nemovitostní podílový fond investující do pražských komerčních nemovitostí.  Nadstandardní funkčnosti nabízí smartbanking Mobilní banka Bussines pro firmy (víceúrovňové schvalování plateb, správu účtů více společností). Nárůst úvěrového portfolia Komerční banky  v segmentu retailového i korporátního bankovnictví přináší bance i nárůst zisku, který je doprovázen i zvýšeným počtem klientů, netypickým v současnosti u velkých bank.

Miroslav Škvára
Bankovní poplatky 4Q 2015 71.3
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. Nicméně vzhledem k tomu, že ve IV. kvartále nedošlo ke strukturálním změnám, nebudeme v této části hodnocení měnit.

V aktuálním čtvrtletní nedošlo k významným poplatkovým změnám.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení proto ponecháváme na stejné vysoké úrovni.

V Q Reportu Scott & Rose nedošlo k žádným změnám a tak standardní klient i nadále zaplatí 1.517 Kč ročně a aktivní klient pak 7.944 Kč. Hodnocení v této části zatím měnit nebudeme.

 


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty