Komerční banka

Komerční banka
Komerční banka, a. s.
Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel

Na Příkopě 33, č. p. 969, 114 07 Praha 1
Tel.: 222 432 111
E.mail: mojebanka@kb.cz, www.kb.cz

Kód banky: 0100

Infolinka:+420 800 521 521

Blokace karet: +420 955 512 230

Chcete změnit banku? Využijte kodex mobility.

KODEX BANKOVNÍ MOBILITY

Zisk banky 2018: 14,8 mld. Kč

Čistý výnos z poplatků a provizí: 6,2 mld. Kč

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2018


Kvartál
1 2 3 4

1. čtvrtletí
2013
1. čtvrtletí
2010
3. čtvrtletí
2011
1. čtvrtletí
2011
Ohodnoťte banku

Porota 3Q 2017 71,7
Petr Kučera

Potěšila zjednodušením sazebníku. Nově nabízí účet bez měsíčního paušálu za jeho samotné vedení. Klienti tak už nemusejí „sbírat odměny“. Úplně zdarma ale není - Komerční banka dál zpoplatňuje odchozí platby.

Dosud banka u svého základního účtu nejprve vždy strhla 68 korun za měsíční vedení a tyto peníze pak klientům vyplácela zpět v případě, že splnili jednu ze čtyř podmínek. Nově bude účet bez poplatku za vedení vždy.

V základním balíčku jsou nově zdarma výběry z bankomatů Komerční banky. Dosud banka strhávala za každý výběr devět korun a poplatek pak vracela za jakoukoliv platbu kartou.

KB uspěla také v testu odpovědí na klientských linkách: Z průzkumu agentury Datank v rámci soutěže Nejlepší banka 2017 vyhlašované Hospodářskými novinami vyšlo, že právě KB poskytuje nejkvalitnější odpovědi.

Otiskem prstu lze v Mobilní bance nově autorizovat všechny transakce. Dříve bylo možné se do aplikací otiskem prstu pouze přihlásit.

Peter Michajlov
Miroslav Škvára
Markéta Grušáková
Olga Ortová Šeflová

Komerční bance se stále ekonomicky daří, její výnosy meziročně vrostly. Společnost Société Générale Equipment Finance se zapojila jako partner do programu Expanze ČMZRB na zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků, v rámci něhož umožní menším firmám lepší přístup k financování podnikatelských záměrů. Banka nabízí prestižní kreditní kartu Infinite, která nese mnoho služeb, atraktivní je však pouze pro ty klienty, kteří tráví mnoho času na cestách v zahraničí. V mobilním bankovnictví KB lze nově otiskem prstu, kromě přihlášení, autorizovat i všechny operace. Zvýšení jeho bezpečnosti se již týká i operačního systému iOS. Přes svoji Nadaci Jistota podporuje KB částkou 2,6 mil. Kč činnost hospiců, což je velmi potřebná oblast charitativní činnosti.

Bankovní poplatky 3Q 2017 75
Bankovní poplatky.com

Komerční banka dlouhodobě patří mezi aktivní banky, pokud jde o poplatkové změny, ale i o novinky v sazebníku. V posledním čtvrtletí patřila vedle UniCredit k nejaktivnějším. Banka přišla se zcela novým kontem MůjÚčet plus. Zatím si počkáme na vyhodnocení a body v této části měnit pro tuto chvíli nebudeme.

V aktuálním III. čtvrtletní došlo od 2. srpna ke změně sazebníku nabídkou nového konta MůjÚčet plus za 39 Kč měsíčně. Další změny se týkaly poplatků spojených s hypotečními úvěry. Pro aktuální kvartál zatím naše hodnocení měnit nebudeme.

Sazebník banky se díky změně konceptu ještě více zjednodušil a zredukoval a tak i nadále obhajuje pozici jednoho z nejpřehlednějších ceníků na českém trhu. Zejména je třeba podtrhnout uvádění ceny mimo balíček v jedné tabulce či tipy u každé kapitoly. Banka mimochodem nabízí oba koncepty pohledu na sazebník. Jeden soubor v pdf formátu ke stažení, kde je všechno na jednom místě a pak sazebník rozčleněn do jednotlivých kapitol (depozitní produkty, karty, platební styk, úvěry atd.), kde si klient může hledat jednotlivé služby a mezi kapitolami si přeskakovat. Hodnocení proto ponecháváme na stejné vysoké úrovni.

V Q Reportu Scott & Rose došlo u standardního klienta k výrazné změně a to směrem dolů, nově budou roční náklady 1.349 Kč (minule 1.586 Kč). Náklady u aktivního klienta se téměř nezměnily 4.355 Kč (minule 4.358 Kč). Hodnocení proto v této části zvyšujeme o 0,5 bodu.


Sazebníky

Image result for kb pobočkyImage result for kb pobočkyImage result for kb pobočky

 

 


Pobočky

Bankomaty